Connecteu-vos amb nosaltres

Àustria

La Comissió aprova un pla d'ajuda estatal austríaca de 3 milions d'euros per donar suport a les empreses que s'enfronten a un augment dels costos energètics en el context de la guerra de Rússia contra Ucraïna

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un pla austríac d'aproximadament 3 milions d'euros per donar suport a les empreses que s'enfronten a un augment dels costos energètics en el context de la guerra de Rússia contra Ucraïna. El règim es va aprovar en el marc de l'ajuda estatal Marc temporal de crisi i transició

El règim consta de dues mesures: (i) quantitats limitades d'ajuts per compensar les empreses per l'augment de costos de diverses fonts d'energia; i (ii) ajuts per costos addicionals per augments excepcionals dels preus del gas natural i de l'electricitat. En ambdues mesures, l'ajuda prendrà la forma de subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de totes les mides i sectors, a excepció de les entitats de crèdit i financeres entre altres sectors.   

La Comissió va concloure que el règim austríac és necessari, adequat i proporcionat per solucionar una pertorbació greu en l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107, apartat 3, lletra b), del TFUE i amb les condicions establertes en el marc temporal de crisi i transició. . Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura d'ajuda d'acord amb les normes de la UE sobre ajudes estatals. 

El comissari Didier Reynders, responsable de la política de competència, va dir: "Les repercussions de la guerra de Rússia contra Ucraïna continuen afectant l'economia dels estats membres i creant incerteses. Aquest esquema de 3 milions d'euros permetrà a Àustria esmorteir l'impacte de la crisi actual en les empreses que s'enfronten a un augment dels costos energètics i, especialment, en les empreses intensives en energia, proporcionant-los suport de liquiditat, alhora que limita les possibles distorsions de la competència al mercat únic. 

Un comunicat de premsa està disponible online.  

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències