Connecteu-vos amb nosaltres

Bòsnia i Hercegovina

La gran conferència de Banja Luka dóna suport a la posició de la República Srpska

COMPARTIR:

publicat

on

El passat dissabte 9 de desembre es va convocar una important conferència internacional a Banja Luka, la capital de la República de Srpska. Celebrada sota el títol "Respecte a la sobirania de la República de Srpska i l'Acord de Dayton", va comptar amb la presència de polítics, experts. i acadèmics de diversos països occidentals per parlar de la situació a Bòsnia i Hercegovina.

El president de la República Srpska, Milorad Dodik, va pronunciar el discurs magistral de la conferència, reafirmant el dret a la sobirania del poble serbi i la necessitat que tothom respecti els acords de Dayton.

Željko Budimir, ministre de Desenvolupament Científic i Tecnològic i Educació Superior de la República de Srpska, va dir que el més important és respectar els acords i documents internacionals en general, i l'acord de Dayton en particular, ja que ha posat fi a la guerra i ha donat la constitució. estructura:

“Els nostres amics de diferents partits polítics d'Europa occidental, Rússia i els EUA saben de què estem parlant. El món està canviant ràpidament. És molt important salvar la posició de la República de Srpska i així reduir els perills en aquest entorn. El nostre objectiu i idea principal és salvar i protegir la posició de la República de Srpska, si és possible com a part de Bòsnia i Hercegovina, si no és possible, com a estat independent. Si l'objectiu dels funcionaris de Sarajevo és crear un estat unificat, centralitzar i convertir els serbis en una minoria, en aquest cas, el nostre objectiu és la independència. La majoria de les persones que van venir a aquesta conferència des de l'estranger entenen la qüestió clau que assetja la política mundial actual. El món unipolar de l'hegemonia nord-americana s'està morint i el nou món està emergint. Per als serbis de la República de Srpska és molt important conèixer l'alba del nou món".

James Jatras, antic diplomàtic i analista nord-americà, va declarar: "Bé, he estat aquí abans i, òbviament, la meva impressió és favorable en termes de possibilitats que depenen en gran mesura de la situació global global i de la força que està intentant l'anomenada comunitat internacional. pressionar la República de Srpska perquè renunciés a la seva autonomia i esdevingués part d'un estat unitari. Apoyo fermament el que el president Dodik ha dit avui sobre la posició de la República de Srpska, recolzo la República de Srpska en la resistència a aquestes pressions.

Els acords de Dayton estan en funció de l'hegemonia global nord-americana, no existirien en la seva forma actual sense el dictat nord-americà. Als EUA mai no es va voler durar, sempre va ser destinat a conduir a l'estat unitari predominantment musulmà. Totes aquestes pressions es van fer visibles fins i tot abans que la tinta s'assequés a Dayton i continuen fins avui. Per tant, la força real de la República de Srpska no són les paraules de l'acord de Dayton, que estan escrites a la sorra. És més aviat la força de la gent a la República de Srpska".

anunci

Angel Georgiev, membre del Parlament búlgar, va dir: "El més important és definir fronteres a Europa, que pugui fer possible la pau i el desenvolupament. Lluito per una Europa forta, amb una identitat forta, amb cristianisme i tradició que faci d'Europa un lloc millor per viure. Tota la nostra regió balcànica té un enorme potencial de desenvolupament".

Stefano Valdegamberi, membre del Parlament de la regió italiana del Vèneto, va declarar el seu ferm suport al dret a l'autonomia i a la identitat de la República Srpska en el marc dels Acords de Dayton. "El dret a l'autodeterminació dels pobles i el respecte democràtic a la voluntat del poble mai s'ha de qüestionar", ha afegit. “El que causa preocupació a Bòsnia i Hercegovina són les interferències externes i l'empenta de Sarajevo cap al centralisme. Espero que el diàleg pugui donar lloc a solucions amb respecte mutu als diferents components del país”.

Hervé Juvin, eurodiputat de França, ha reiterat la necessitat de donar suport a la sobirania territorial de la República Srpska i la defensa dels valors cristians comuns.

La conferència del 9 de desembre va oferir una forta expressió de suport a les aspiracions legítimes de la República Srpska. També va ser un intent d'articular estratègies específiques de resistència a la pressió de Brussel·les i d'altres llocs. Ha demostrat que hi ha una sèrie de personalitats, institucions i partits polítics respectables a banda i banda de l'Atlàntic que donen suport a la República de Srpska en la seva ferma determinació de sobreviure i recuperar aquells drets i competències que li han estat retirats il·legalment durant el darrers 28 anys.

La conferència ha aportat una confirmació significativa que la República de Srpska no està ni aïllada ni sense amics al món occidental, que la seva resistència als dictats imposats pels estrangers està plenament justificada i que Banja Luka és una de les capitals de l'autèntica Europa sobirana. nacions que és encarnat pels participants de la conferència.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències