Connecteu-vos amb nosaltres

Canadà

Les asseguradores globals són prudents per deixar caure el gasoducte Trans Mountain

COMPARTIR:

publicat

on

Trans Mountain va continuar l'activitat de construcció de gasoductes a través de rius i rierols actius de desova de salmó, malgrat el seu fracàs continuat per obtenir el consentiment lliure, previ i informat (FPIC) de totes les primeres nacions afectades directament per la línia proposada. Aquest dret de referència es descriu a la Declaració de les Nacions Unides sobre els drets dels pobles indígenes, escriu la secretària-tresorera de la Unió de Caps Indis de la Columbia Británica (UBCIC) Kukpi7 Judy Wilson.

Malgrat la instància del Comitè de l'ONU per a l'Eliminació de la Discriminació Racial (CERD) a suspendre immediatament el projecte fins que es doni el consentiment, la feina va continuar. El comitè de l'ONU també ha demanat un cessament immediat de l'ús desproporcionat de la força i l'assetjament per part dels funcionaris de l'ordre, demanant que es prohibeixi l'ús d'armes letals i que els pobles indígenes ja no siguin expulsats per la força per l'RCMP mentre defensen els seus territoris.

Tot el corredor de BC del Projecte d'ampliació del gasoducte de Trans Mountain ("TMX") talla les terres territorials tradicionals no cedides i les vies navegables de les Primeres Nacions, i ho fa sense el consentiment dels titulars adequats del títol. Al llarg de la ruta proposada, hi ha almenys 400 reclamacions específiques sense resoldre que encara no han estat resoltes pel govern federal. Diverses Primeres Nacions continuen oposant-se decididament al projecte i han encapçalat demandes per salvaguardar els seus territoris, ja que l'oposició a qualsevol lloc de la línia pot provocar retards significatius i més sobrecosts. 

Aquest projecte no només viola els drets fonamentals dels pobles indígenes, sinó que també és un desastre econòmic per al Canadà. 

Els costos de la controvertida expansió del gasoducte se situen en 21.4 milions de dòlars. Això és quatre vegades el pressupost inicial de 5.4 milions de dòlars el 2013. A més d'un compromís de no invertir diners públics addicionals en el projecte, el govern federal va aprovar una garantia de préstecs de 10 milions de dòlars en nom nostre, la qual cosa va reactivar l'impuls del projecte, ja que es van expressar preocupacions importants sobre l'esgotament. de diners. El projecte porta anys enrere i uns 16 milions de dòlars per sobre del pressupost. El director parlamentari de pressupostos va confirmar que deixa de considerar-se una empresa rendible per al Canadà.

Trans Mountain podria estar al mercat per assegurar una cobertura d'assegurança adequada per a la línia existent i el gasoducte agermanat. Les seves pòlisses d'assegurança van expirar el 31 d'agost, i si no té la cobertura necessària, el petroli no pot fluir pel gasoducte de seixanta-nou anys o per l'expansió. Les companyies d'assegurances i les institucions financeres que donen suport a la construcció del TMX no només caminen cegament cap al risc financer, sinó que estan danyant irreparablement la seva reputació desafiant els drets fonamentals i reconeguts internacionalment dels pobles indígenes.

18 companyies d'assegurances reconeixen el risc financer i les violacions dels drets humans del projecte: han tallat els llaços o han descartat assegurar TMX, moltes d'elles fent referència a la intensitat de carboni del sector de les sorres bituminoses. Les institucions financeres també haurien d'incloure la diligència deguda sobre qüestions de sobirania indígena en les seves decisions empresarials. 

anunci

AXIS Capital va adoptar una política que exigeix ​​que qualsevol projecte que subscrigui l'assegurador hagi d'haver obtingut el consentiment lliure, previ i informat, d'acord amb la Declaració de les Nacions Unides. Això significa que evitaran assegurar projectes arriscats com el TMX avançant i evitaran danyar la seva reputació. S'està animant a altres asseguradores a seguir l'exemple d'AXIS. 

Com demostren els conflictes d'alt perfil sobre projectes com el gasoducte Coastal Gas Link i el gasoducte Line 3 d'Enbridge, continuar amb la construcció del gasoducte sense CLPI representa un risc material greu per a les empreses de combustibles fòssils i els seus patrocinadors financers.

El novembre de 2021, la construcció del TMX es va aturar durant mesos a causa de la inundació del "riu atmosfèric" a la província; l'interrupció més llarga de la seva història. És possible que el públic mai sàpiga la quantitat que les asseguradores de Trans Mountain van haver de pagar pels danys, però es calcula que les pèrdues assegurades van ser de 675 milions de dòlars a tota la província i es calcula que la reconstrucció costarà 9 milions de dòlars. 

Trans Mountain va sol·licitar amb èxit per mantenir la confidencialitat de les seves asseguradores l'any passat, citant l'augment dels costos i la dificultat per assolir els límits de cobertura. 

El públic mereix saber quines empreses encara subscriuen el projecte del gasoducte per protegir el clima, la salut humana i els drets indígenes. 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències