Connecteu-vos amb nosaltres

Xina

El "diàleg" és la millor manera de resoldre la fractura entre Occident i la Xina

COMPARTIR:

publicat

on

Un exministre del govern irlandès diu que el "diàleg" és la millor manera de millorar les relacions actualment tenses entre Occident i la Xina.

En declaracions al Club de Premsa de Brussel·les dijous (28 de setembre), Dick Roche, un antic ministre irlandès d'Afers de la UE, també va dir que esperava una "resolució pacífica" del conflicte sobiranista en curs de la Xina amb Taiwan.

Va dir: "Sempre em recorda la vella dita de Churchill que "la mandíbula és millor que la guerra".

"Vivim en un món imperfecte i parlar sempre ha de ser la millor opció".

Roche va ser un ponent convidat com a molt tard en una sèrie de debats organitzats per Reporter de la UE.

La discussió, anomenada "Xina-UE: una associació comercial essencial", es va centrar en la relació entre les dues parts i les possibles amenaces per al seu èxit.

anunci

La UE és el soci comercial més important de la RPC, i la RPC és el soci comercial més important de la UE. El 2023, la Xina va representar el 9% de les exportacions de béns de la UE i el 20% de les importacions de béns de la UE.

 L'equilibri de reptes i oportunitats que presenta la Xina ha canviat amb el temps. Al mateix temps, la UE diu que ha continuat compromesa amb el compromís i la cooperació donat el paper crucial de la Xina a l'hora d'abordar els reptes globals i regionals.

La relació entre la UE i la Xina continua sent complexa i multidimensional.

El volum de comerç UE-Xina va assolir més d'1 bilió de dòlars el 2021. D'altra banda, la UE ha criticat contínuament la Xina per qüestions com ara els drets humans, la manca d'accés al mercat de les empreses de la UE a la Xina i els reptes al sistema basat en normes internacionals.

L'enfocament actual de la UE envers la Xina s'estableix a la Comunicació conjunta "Perspectives estratègiques" de 2019 que la UE diu que "sobretot".

Roche, que s'adreçava a una audiència de responsables polítics de la UE, periodistes i altres, va dir: "No sempre hem de buscar demonitzar l'altra banda sinó, més aviat, intentar veure les coses des del seu punt de vista.

"És millor estar obert a la influència i el punt de vista dels altres en lloc d'intentar alienar-los".

Va afegir: "La Xina no és perfecta, però, de nou, la UE tampoc està lluny de ser perfecta".

"En lloc de situar-nos en el nostre nivell moral, la nostra energia hauria de destinar-se a fer del món un lloc millor i més pacífic".

Va dir que veia similituds entre la situació actual de la Xina i Taiwan aplicada a Irlanda i Irlanda del Nord en el passat.

"Les divisions existien com ara, però en el cas d'Irlanda vam trobar que parlar entre ells era la millor manera de progressar. Espero que ara s'apliqui el mateix amb la situació actual relacionada amb la Xina i Taiwan".

Va afegir: "La paranoia és generalitzada, sobretot als Estats Units, però, com en el passat, també espero que algunes persones no intentin utilitzar les divisions o tensions actuals per obtenir beneficis o beneficis polítics".

Linlin Liang, directora de comunicació i investigació de la Cambra de Comerç de la Xina a la UE, va dir: "Vull subratllar que la UE i la Xina s'han de veure com a iguals i no com a rivals".

Un altre ponent, el doctor Maurizio Geri, becari Marie Curie de la UE i antic analista de l'OTAN, va instar Occident, inclosa la UE, a ser conscient del potencial comercial que ofereix Àfrica que, segons va dir, tindria una població de 4.5 milions a finals d'aquest segle. .

L'acte va ser moderat per Nick Powell, editor polític de la UE Reporter.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències