Connecteu-vos amb nosaltres

Xina

Com la Xina pot dir "No" a l'Índia

COMPARTIR:

publicat

on

En els darrers anys, enmig de profunds canvis en el panorama geopolític global, la Xina i l'Índia s'han enfrontat a nous rols i reptes. En el teló de fons d'un món en canvi dinàmic, la relació entre aquestes dues nacions està evolucionant significativament, escriu Kung Chan, fundador d'ANBOUND Think Tank, un dels experts de renom de la Xina en anàlisi d'informació.

L'estat actual de les relacions Xina-Índia es caracteritza per un complex tapís de contradiccions i disputes duradores. Aquests conflictes s'estenen més enllà dels dominis de la geopolítica i la diplomàcia, i tenen un impacte significatiu en les inversions bilaterals i les aliances comercials.

En l'àmbit econòmic, l'Índia és coneguda per la seva llarga tradició de proteccionisme comercial. Les agències governamentals de l'Índia sovint restringeixen el desenvolupament d'empreses estrangeres amb el pretext de "qüestions fiscals" i això ha pertorbat empreses xineses com VIVO, OPPO i Xiaomi, així com el gegant sud-coreà Samsung. Xiaomi, en particular, s'ha enfrontat amb freqüència a interferències del govern indi. El 2020, L'Índia va bloquejar el navegador Mi de Xiaomi. El 2022, se li va demanar al fabricant de telèfons intel·ligents pagar 6.53 milions de rupies en impostos a la importació. El 2023, l'agència de delinqüència financera de l'Índia va continuar retenint 55.51 bilions de rupies de Xiaomi, citant violacions de les lleis de divises del país.

És probable que el patró actual de les relacions Índia-Xina persisteixi a llarg termini. Atesa la trajectòria actual al mercat indi, les empreses i les inversions xineses podrien trobar reptes en els sectors econòmic, comercial i d'inversió.

Un possible enfocament per a la Xina en resposta a aquesta situació implicaria la restricció dels telèfons intel·ligents Apple fabricats a l'Índia d'entrar al mercat de la Xina continental. Això es justificaria amb diversos pretexts, com ara la competència deslleial de costos, les violacions dels drets dels treballadors, el suposat suport al terrorisme, els conflictes amb els objectius del canvi climàtic o qualsevol altra raó que es consideri adient, alhora que permetria vendre telèfons intel·ligents fabricats no indis a la Xina. Aquesta acció apuntaria explícitament a la raó de la prohibició, que gira principalment al voltant de les justificacions fiscals de l'Índia, que afecta no només els telèfons intel·ligents Xiaomi, sinó que també implica la confiscació d'una part important dels beneficis de l'empresa.

Des d'una perspectiva geopolítica i estratègica, aquesta mesura tindria com a objectiu exercir pressió sobre el govern indi a través d'Apple. Transmetria al govern indi els riscos substancials associats a les seves mesures contra les empreses xineses. Encara que el govern indi es mantingui indiferent davant d'aquests riscos, sens dubte els seus grups de clients en sentirien les repercussions. Això significa una pèrdua potencial d'accés al mercat xinès, i si l'Índia perdés aquest mercat, caldria un canvi en la seva dinàmica competitiva, que comportaria una rivalitat més directa amb els mercats occidentals. Les ramificacions d'aquesta competència directa es farien evidents per a l'Índia en un futur proper si la Xina prengués aquest moviment.

Aquest enfocament hipotètic estaria significativament influenciat per consideracions geopolítiques. Sorgeix com una resposta estratègica a les mesures específiques de l'Índia dirigides a les empreses xineses, que es produeix al costat d'un augment del sentiment nacionalista a l'Índia. Si la Xina opta per implementar aquesta mesura, implicaria no només la insistència en la devolució dels fons i actius retinguts pertanyents a empreses xineses, sinó també una demanda d'indemnització per fer front a les pèrdues incorregudes a l'Índia. Aquest enfocament polifacètic subratlla la intenció de la Xina de rectificar els desequilibris econòmics derivats de polítiques específiques a l'Índia.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències