Connecteu-vos amb nosaltres

Drets humans

"Sectes - Creences retorçades" - Ressenya de llibres

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

"Si fem servir el terme secta o culte, les sectes són difícils de definir. Però amb el seu control irracional sobre els humans, parlar de sectes és referir-se a una comunitat humana els membres de la qual segueixen rigorosament la mateixa doctrina filosòfica, religiosa o política, en competència amb altres grups. Si ens referim a la definició del diccionari Larousse, es tracta d'un grup de persones que professen la mateixa doctrina (filosòfica, religiosa, etc.) per exemple: la secta d'Epicur. El terme "secta" cobreix una associació de filòsofs tant com qualsevol religió. "El cristianisme és una secta d'èxit", segons Ernest Renan, un historiador i filòleg francès que va tenir un paper important en el naixement de les "ciències de les religions" al segle XIX. De fet, no es va originar el cristianisme en una secta de la religió jueva? De fet, no hi ha cap definició de "secta" a la nostra llei. Per tant, convé utilitzar la noció de “derivacions sectaries”.

El paràgraf anterior, - escriu l'escriptor belga André Lacroix, és de la Introducció del nou llibre "Sectes - Creences retorçades" de l'escriptor independent Albert Jacques. Com a periodista i escriptor independent retirat, Jacques dedica part del seu temps a investigar i exposar creences falses i cultes nocius. Només mitjançant una observació acurada, anàlisi i accions legals adequades, com a societat, podem esperar derrotar aquestes organitzacions atroces.

Aleshores, per què escriuria un llibre sobre un culte? La seva experiència personal pot donar algunes respostes: “En primer lloc, va resultar que un membre de la meva família es va convertir en seguidor d'un culte i que a partir d'aquell moment el seu comportament va canviar. El més sorprenent per a mi va ser la seva actitud envers els seus pares i el seu germà. Va intentar reclutar el seu germà per unir-se a la secta. Després de la negativa del seu germà, es va convertir en un estrany als seus ulls. Des de llavors quan diu el meu germà, és un membre de la secta de la qual parla. Finalment, va renegar dels seus pares, la secta es va convertir en la seva única família. Em van cridar l'atenció algunes notícies sorprenents on hi havia sectes implicades. Un viatge als Estats Units definitivament em va empènyer a involucrar-me fent primer un reportatge i després un llibre. A Phoenix, vaig recórrer un bon quilòmetre on les esglésies se succeïen a banda i banda de la carretera. De fet es tractava de llocs de culte pertanyents a diferents sectes, terme ignorat als Estats Units. Encara que aquí desconfiem d'aquestes sectes, algunes de les quals fins i tot estan prohibides, als Estats Units no hi ha cap problema, estan ben establertes. Així que quan em vaig embarcar a escriure aquest llibre, sabia que anava per un camí pedregós. Les sectes No m'agrada que la gent s'interessi massa per les seves prebendes i no s'aturarà davant de res per mantenir-les".

"A diferència de molts, Jacques no va tenir por d'expressar amb vehemència les seves conclusions sobre l'excusa de la llibertat de fe per dissimular comportaments nocius. En una societat en què prediquem la llibertat de creences, sovint no ens adonem de com aquesta llibertat amaga una fosca realitat d'abús". El professor Hassan, un expert en anti-cultes de renom mundial, escriu al pròleg d'aquest llibre. És el fundador i director del Freedom of Mind Resource Center, que ajuda a la gent a escapar del control mental del culte.

Com escriure aquest llibre, l'escriptor diu: "Tota la meva informació prové de molts apòstats que volen parlar de les pressions a què s'enfronten en abandonar la secta i dels testimonis i declaracions de persones influents en cercles eclesiàstics o altres religions. Personatges importants de diferents religions no reconeixen aquestes sectes com a cismes sinó com a moviments aliens a la religió. Vaig patir denigració i pressió de persones que tenen com a activitat principal la defensa de les sectes contra tot pronòstic. Sobre aquest tema, s'oposen a les autoritats belgues i alemanyes en el tema dels Testimonis de Jehovà, al govern de Corea del Sud, a les autoritats de Taiwan i més recentment a les autoritats japoneses des de l'assassinat de l'antic primer ministre japonès Shinzo Abe. Ataquen de manera regular i virulenta organitzacions com MIVILUDE o FECRIS. Aquestes organitzacions controlen les sectes, assegurant-se que no creuen la línia vermella, i acudeixen a les víctimes i els pares de les víctimes d'aquestes sectes".

Mr André Lacroix, escriptor independent belga, va fer els comentaris següents després de llegir aquest llibre: "Excel·lent estudi que reflecteix clarament la dimensió global dels moviments sectaris, el seu nombre i les seves convergències ideològiques i polítiques. És molt clar i fàcil de llegir".

El llibre presenta de manera exhaustiva les activitats, l'estructura organitzativa i els mètodes de control dels creients d'alguns cultes coneguts del món. Sobre el rentat de cervell i el control de les sectes,Sr. André Lacroix:“Els propagandistes de les sectes són força intel·ligents; saben aprofitar la pèrdua de referents espirituals entre molts dels nostres contemporanis així com la seva ignorància històricopolítica per destil·lar el seu missatge i recollir prou recursos econòmics per augmentar la seva audiència. La seva capacitat de presentar-se com a defensors de la llibertat religiosa és especialment perillosa perquè és probable que atragui simpatia. ”

anunci

Parlant de com reduir o prevenir la temptació i persecució de la gent comuna per cultes? Tots dos escriptors independents van donar el seu propi consell, i Albert Jacques va dir: "L'últim informe MIVILUDE demostra un ressorgiment dels abusos sectaris a França, per això, a França, l'Assemblea Nacional va assumir les seves responsabilitats i va adoptar el projecte de llei destinat a reforçar la lluita contra abusos sectaris i millora del suport a les víctimes El Parlament Europeu hauria d'inspirar-se en l'acció dels seus col·legues francesos i actuar a nivell europeu perquè les accions d'aquestes sectes no tenen fronteres a les poblacions europees, sobretot perquè darrere d'aquestes façanes ocultes sectes, algunes amaguen activitats delictives infantils I acabaré amb un avís a les autoritats europees perquè aquestes sectes organitzen un intens lobby amb els membres del Parlament Europeu i les institucions.

El suggeriment d'André Lacroix és: “Primer mitjà de lluita contra les sectes: la informació. Com a tal, em sembla lamentable, a Bèlgica, la manca de recursos destinats al CIAOSN (Centre d'Informació i Assessorament sobre Organitzacions Sectàries Nocives), mancança denunciada per aquest Centre en la seva memòria d'activitats 2017-2023. Tothom a Bèlgica coneix l'OCAM, l'òrgan de coordinació per a l'anàlisi de les amenaces, però qui coneix la CIAOSN? Les sectes no representarien una amenaça greu? Sens dubte valdria la pena buscar audiència als presidents dels partits per cridar-los l'atenció sobre el perill de les sectes; també sol·licitar una audiència amb els ministres d'Educació per veure si seria possible organitzar sessions informatives a les escoles. ”

Al final, els comentaris del professor Hassan són molt importants: “És amb honor que se'm cita, es parla i m'expliquen en aquest llibre, només puc demanar-te a tu, lector, que protegis aquells que estimes de caure presa d'aquestes manipulacions. ”

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències