Connecteu-vos amb nosaltres

Horitzó Europa

"L'adhesió d'Israel a Horizon Europe donarà lloc a llocs de treball d'alta qualitat, tecnologies d'avantguarda i obertura de nous negocis israelians"

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Després d'un any de negociacions, Israel i la Unió Europea han finalitzat un acord per a l'adhesió d'Israel al programa de recerca i desenvolupament Horizon de la UE, el programa d'aquest tipus més gran del món amb un pressupost total d'uns 95.5 milions d'euros. escriu Yossi Lempkowicz.  

Paral·lelament a l'aprovació del text de l'acord, actualment s'està duent a terme un procés d'aprovació mútua a la Comissió Europea i a Israel per tal que l'acord entri en vigor durant l'any laboral en curs. Es preveu que la signatura de l'acord tingui lloc al desembre.

"La incorporació d'Israel a Horizon Europe donarà lloc a llocs de treball d'alta qualitat, tecnologies d'avantguarda i l'obertura de nous negocis israelians. Continuem conduint Israel a nous nivells tant en innovació empresarial com tecnològica", va declarar el ministre d'Afers Exteriors d'Israel, Yair Lapid.

El programa Horizon es desenvoluparà durant un període de set anys.

anunci

Lapid va dir que el seu ministeri "continuarà creant oportunitats econòmiques i científiques per a Israel".

Va assenyalar que l'adhesió d'Israel a Horizon "és un pas més en la nostra política de connexions, que ens apropa no només al conjunt de la Unió Europea, sinó també a cadascun dels països d'Europa a nivell bilateral, i construeix una connexió entre els sectors de la ciència i la tecnologia a Israel i els seus homòlegs europeus".

L'acord situa Israel com a actor central en un dels programes de recerca i desenvolupament més importants del món.

anunci

Israel fa 25 anys que participa en programes europeus d'R+D com a país associat.

El programa fomenta molts beneficis científics i econòmics tant per a Israel com per a Europa. La participació d'Israel en el programa contribuirà significativament a la investigació científica i tecnològica i les indústries del coneixement, així com al comerç i l'economia, i promourà la indústria israeliana alhora que crearà oportunitats perquè les empreses israelianes entrin als mercats europeus.

L'adhesió d'Israel al programa també té una importància política pel que fa a les relacions entre Israel i la Unió Europea.

Comparteix aquest article:

Horitzó Europa

Els actors clau es reuneixen a la 6a edició de la Setmana de la Matèria Primera

publicat

on

Fins al divendres 19 de novembre, la Comissió acull la 6ath edició de la setmana de les matèries primeres, que reuneix una àmplia gamma de responsables polítics de la UE i nacionals i actors clau del sector per discutir polítiques i iniciatives en aquest camp. La conferència se centrarà en els últims avenços en matèria de matèries primeres a la UE, incloses les oportunitats de les polítiques de recuperació i el pacte verd de la UE, la co-creació del vies de transició, una anàlisi més detallada de les dependències estratègiques, així com el treball en associacions i comerç amb tercers països. 

El punt culminant de la setmana és el 8th conferència anual d'alt nivell de l'Associació Europea per a la Innovació (EIP) sobre matèries primeres. Aquesta plataforma de parts interessades pretén oferir coneixements d'alt nivell a la Comissió, els països de la UE i els agents privats sobre enfocaments innovadors per abordar els reptes relacionats amb les matèries primeres. El comissari Thierry Breton obrirà la conferència seguida d'un discurs de benvinguda de l'eurodiputada Hildegard Bentele i del secretari d'Estat del Ministeri de Desenvolupament Econòmic i Tecnologia d'Eslovènia, Andrej Čuš. Més tard al matí, el director general del Centre Comú d'Investigació de la Comissió, Stephen Quest, també pronunciarà un discurs magistral. La sessió de la tarda l'obrirà el vicepresident Maroš Šefčovič. En el marc de la Setmana de la Matèria Primera, la Comissió també coorganitza diversos actes complementaris. Aquests se centraran amb més detall en qüestions relacionades amb les matèries primeres crítiques, les tendències en innovació i les habilitats per a les matèries primeres, els casos d'èxit tecnològic de la UE Horizon, l'Associació UE-Canadà i la gestió de recursos de la UNECE. Trobareu més informació sobre l'esdeveniment, així com les inscripcions obertes al web web de la Setmana de la Matèria Primera.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Armènia

Armènia s'associa a Horizon Europe

publicat

on

La Comissió ha signat un acord amb Armènia per a una cooperació més estreta en recerca i innovació. Per al període 2021-2027. Armènia ha rebut l'estatus d'associació Horitzó Europa, el programa europeu de recerca i innovació de 95.5 milions d'euros. Ara poden participar investigadors, innovadors i entitats de recerca establertes al país, en les mateixes condicions que les entitats dels estats membres de la UE. La comissària d'Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: "Donc la benvinguda a Armènia al nostre programa Horizon Europa. Armènia ha augmentat contínuament la seva participació en l'anterior programa Horitzó 2020 i ha donat suport a l'acceleració de les reformes del sistema nacional de recerca i innovació armeni en els últims anys. Armènia es basarà en els seus èxits passats a Horizon Europe".

Association to Horizon Europe dóna suport a 'Aproximació global a la investigació i la innovació' i reconfirma el compromís d'Europa amb un nivell d'obertura global necessari per impulsar l'excel·lència, agrupar recursos per a un progrés científic més ràpid i desenvolupar ecosistemes d'innovació vibrants. Armènia estava totalment associada des del 2016 a Horizon 2020, l'anterior programa de recerca i innovació de la UE (2014-2020). i múltiples casos d'èxit van resultar d'aquesta cooperació en àrees com la salut, les habilitats i la capacitat d'innovació per a les pimes, entre d'altres. Més informació disponible aquí

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Horitzó Europa

Islàndia i Noruega són els primers països associats a Horizon Europe

publicat

on

Islàndia i Noruega s’han associat formalment a Horizon Europe, cosa que permet a les entitats d’aquests dos països participar en el programa de recerca i innovació europeu de 95.5 milions d’euros, en les mateixes condicions que les entitats dels estats membres de la UE. El Comitè Mixt de l’Espai Econòmic Europeu, format per representants d’Islàndia, Liechtenstein, Noruega i la UE, ha adoptat avui la decisió pertinent per a Islàndia i Noruega, que els converteix en els primers associats a Horizon Europe. Aquesta és una oportunitat per continuar i aprofundir en la cooperació en ciència, investigació i innovació, centrant-se en prioritats comunes: la transició verda i digital bessona, la salut pública i la competitivitat d’Europa en el panorama global. Els esforços conjunts tindran com a objectiu abordar els problemes ambientals a l’Àrtic, desenvolupar tecnologies de captura d’hidrogen i carboni, impulsar la innovació basada en dades i molt més.

La vicepresidenta executiva d'Europa apta per a l'era digital, Margrethe Vestager, va dir: "L'obertura i la cooperació amb la resta del món són claus en la nostra estratègia per crear una massa crítica per a la investigació i la innovació i accelerar i trobar solucions als reptes globals urgents. Unint forces amb Islàndia i Noruega, seguirem una sèrie d’accions en suport de les agendes de salut pública, digitals i verdes ”. Mariya Gabriel, comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, va dir: “Dono una calorosa benvinguda a Islàndia i Noruega a bord a Horizon Europe. Van ser un dels millors resultats d’Horitzó 2020, mostrant lideratge i excel·lència en innovació en camps com l’energia, el medi ambient, la seguretat alimentària, la salut i les tecnologies digitals. Espero nous avenços i casos d’èxit en els propers anys! ”

Aquesta cooperació subratlla la importància de l'Acord EEE, que permet la plena participació dels estats de l'EEE al mercat intern de la UE i proporciona bases per a la cooperació en altres àrees, incloses la investigació, el desenvolupament tecnològic, el medi ambient i la cultura. Horitzó Europa, el programa de recerca i innovació de la UE 2021-2027, és una de les eines principals per implementar l'estratègia europea de cooperació internacional: L'enfocament global d'Europa a la cooperació en recerca i innovació. El programa està obert a investigadors i innovadors de tot el món que s’animen a formar equip amb socis de la UE en la preparació de propostes. Les negociacions estan en curs amb molts més països extracomunitaris que han expressat el seu interès per associar-se a Horizon Europe i es faran més anuncis en les properes setmanes. Hi ha més informació disponible aquí.

anunci

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències