Connecteu-vos amb nosaltres

Moldàvia

Establiment del Centre Internacional per a la Protecció dels Drets Humans i la Democràcia a Moldàvia

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

A S'ha assolit una fita significativa en l'àmbit de la defensa dels drets humans i dels principis democràtics amb l'establiment del Centre Internacional per a la Protecció dels Drets Humans i la Democràcia (ICPHRD) a Moldàvia. Fundada per Stanislav Pavlovschi, un destacat advocat moldau i defensor dels drets humans, l'ONG està preparada per jugar un paper fonamental en la promoció i la salvaguarda de l'estat de dret, la democràcia i els drets humans, tant a escala nacional com mundial.

La missió principal de l'ICPHRD es dedica a avançar els valors fonamentals de la democràcia i els drets humans a Moldàvia i, posteriorment, a través de les fronteres. Mitjançant un seguiment diligent, anàlisis objectives i recomanacions estratègiques, el Centre pretén identificar les llacunes i les deficiències de les activitats governamentals, informar la societat moldava i els socis internacionals i defensar millores tangibles en la política i la pràctica.

Els objectius generals de l'ICPHRD inclouen un enfocament integral per abordar qüestions crítiques en els àmbits dels drets humans, la democràcia i l'estat de dret. Els objectius específics inclouen examinar l'estat actual de les coses a Moldàvia, proposar passos concrets per millorar i contribuir activament a la realització d'aquestes propostes.

L'ICPHRD utilitza una metodologia polifacètica que inclou la recollida de dades de fonts diverses, la realització d'entrevistes amb les parts interessades, l'estudi de decisions judicials rellevants, l'anàlisi de les millors pràctiques d'altres jurisdiccions i la consideració de les necessitats de la societat mitjançant enquestes. Aquest enfocament rigorós garanteix la formulació de propostes basades en l'evidència destinades a aconseguir un canvi significatiu.

Quan el Centre s'embarca en el seu viatge, s'enorgulleix d'anunciar el Simposi inaugural de l'Estat de Dret 2024, centrat en els reptes de l'estat de dret contemporani a la República de Moldàvia. Patrocinat per l'ICPHRD, el simposi reunirà experts en dret i professionals de les principals jurisdiccions, amb l'objectiu d'abordar qüestions crítiques al voltant de la candidatura de Moldàvia a la Unió Europea.

L'esdeveniment tindrà lloc els dies 17 i 18 d'abril de 2024 al The Standard East Village Hotel de Nova York. Els participants i els assistents debatran sobre les qüestions importants dels drets humans i les deficiències de l'estat de dret que afecten les institucions i el panorama polític general de Moldàvia. Malgrat aquestes preocupacions, la Unió Europea ha iniciat negociacions d'adhesió amb Moldàvia, subratllant la necessitat de reformes integrals.

El simposi comptarà amb participants estimats com Carsten Zatschler, professor adjunt a la University College de Dublín i expert en dret de la UE, i Justin S. Weddle, un advocat penalista dels Estats Units amb experiència en sistemes legals d'Europa de l'Est. Matthew Hoke, un antic agent de l'FBI, també aportarà informació sobre els delictes financers transfronterers. Entre els convidats addicionals hi ha el soci de Barnes & Thornburg, Scott Hulsey, així com el Nathan Park de Kibler Fowler i Cave, que al seu torn oferiran diverses perspectives sobre el panorama legal i polític de Moldàvia.

anunci

Els debats abasten una àmplia gamma de temes, com ara el context més ampli de la Moldàvia contemporània, els reptes del sistema de justícia moldau i el compliment dels valors fonamentals de la UE. S'analitzaran estudis de casos, inclosa la prohibició de partits polítics, per oferir una visió matisada dels reptes de l'estat de dret de Moldàvia.

A més dels reptes dins del sistema de justícia, Moldàvia s'enfronta a una preocupant erosió de les llibertats dels mitjans, acompanyada de la persecució del personal de premsa i els mitjans de comunicació. Els informes indiquen un patró de restriccions a la llibertat de premsa, inclosa la suspensió i la retirada de llicències de nombroses emissores percebudes com a crítiques amb el govern. Els periodistes i els mitjans de comunicació que advoquen per la transparència i la rendició de comptes sovint s'enfronten a intimidació i assetjament, que sufoquen encara més la llibertat d'expressió i soscaven els principis democràtics. El simposi oferirà una plataforma per abordar aquests problemes i explorar estratègies per salvaguardar les llibertats dels mitjans a Moldàvia.

L'agenda del simposi inclou comentaris de benvinguda, xerrades al costat del foc, taules rodones i una taula rodona enregistrada moderada pel professor Zatschler. Els participants participaran en un diàleg rigorós amb l'objectiu d'identificar recomanacions viables per abordar les deficiències de l'estat de dret de Moldàvia.

Sota els auspicis d'un projecte acadèmic dirigit pel professor Laurent Pech de la Sutherland School of Law de la University College de Dublín, el simposi pot contribuir a esforços de recerca més amplis sobre el retrocés de l'estat de dret a Europa i la resposta de la Unió Europea als reptes de l'estat de dret.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències