Connecteu-vos amb nosaltres

Rússia

El nou paquet de sancions tindrà conseqüències "massives i greus" a Rússia

COMPARTIR:

publicat

on

Els ministres d'Afers Exteriors de la UE han adoptat avui (25 de febrer) un altre paquet de mesures restrictives que tindran conseqüències massives i greus per a Rússia. Les mesures cobreixen el sector financer, els sectors de l'energia i el transport, els béns de doble ús, el control de l'exportació i el finançament de les exportacions, la política de visats, les sancions addicionals contra les persones russes i els nous criteris de llista.

"En senyal de suport immediat a Ucraïna, hem adoptat un paquet de sancions acordat ahir a la nit pels líders dels estats membres", va dir l'alt representant de la UE Josep Borrell. "Aquest és un paquet sense precedents, tant en velocitat com en extensió. Aquestes sancions són el paquet més dur que hem implementat mai. Estan dissenyats per paralitzar la capacitat de Rússia per continuar l'agressió i finançar l'ocupació [d'Ucraïna]".

Els ministres van acordar intensificar els esforços diplomàtics per garantir la condemna internacional més àmplia possible de l'agressió il·legal i no provocada de Rússia. També hi va haver un clar consens per continuar donant suport a Ucraïna i intensificar els esforços per fer front a la desinformació.

Comparteix aquest article:

Tendències