Connecteu-vos amb nosaltres

Taiwan

Taiwan dóna impuls a la transició global cap a les emissions netes zero

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El món s'ha embarcat en la transició cap a les emissions netes zero. Els enfocaments innovadors de la cooperació internacional destacats a l'Acord de París —que demana una àmplia cooperació de tots els països per assolir els objectius globals de reducció— estan prenent forma gradualment. Taiwan està disposat i és capaç de cooperar amb socis internacionals per aconseguir conjuntament una transició zero, mobilitzar l'acció climàtica global i garantir un entorn sostenible per a les generacions futures. escriu Chang Tzi-chin, ministre de l'Administració de Protecció del Medi Ambient, República de la Xina (Taiwan).

Com a 21a economia més gran del món, Taiwan té una influència important en la prosperitat i l'estabilitat econòmica a la regió de l'Indo-Pacífic. En particular, la indústria de semiconductors de Taiwan ocupa una posició fonamental a les cadenes de subministrament internacionals. La indústria redueix activament l'ús dels recursos energètics en els seus processos productius mitjançant el desenvolupament de noves tecnologies i nous models. A través d'innovacions en semiconductors en constant evolució, ha desenvolupat nombroses aplicacions intel·ligents de dispositius electrònics i ha promogut la conservació global de l'energia. Taiwan està duent a terme accions climàtiques substancials i avança amb força la transició energètica. Al maig de 2022, la capacitat acumulada d'energia renovable instal·lada havia arribat als 12.3 GW, un augment significatiu del 60% respecte al 2016. Del 2005 al 2020, el PIB de Taiwan va créixer un 79%. Durant el mateix període, la intensitat d'emissions de gasos d'efecte hivernacle va caure un 45 per cent, cosa que demostra que el creixement econòmic s'ha desvinculat de les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

El Dia de la Terra del 22 d'abril de 2021, la presidenta Tsai Ing-wen va anunciar l'objectiu de Taiwan de zero emissions netes per al 2050. El març de 2022, el Yuan executiu va publicar El camí de Taiwan cap a les emissions zero netes el 2050. El full de ruta descriu quatre estratègies de transició principals en energia, indústria, estils de vida i societat. Basant-se en els fonaments de la governança bessones de la investigació i desenvolupament tecnològic (R+D) i la legislació climàtica, les estratègies es complementen amb 12 substrats clau. Aquests són l'energia eòlica i solar; hidrogen; energia innovadora; sistemes d'alimentació i emmagatzematge d'energia; estalvi i eficiència energètica; captura, utilització i emmagatzematge de carboni; vehicles elèctrics i sense carboni; reciclatge de recursos i residu zero; embornals de carboni naturals; estils de vida verds; finançament verd; i una transició justa. Mitjançant la integració de recursos intragovernamentals, Taiwan desenvoluparà un pla d'acció pas a pas per assolir els seus objectius.

En construir les bases de la R+D tecnològica necessària per aconseguir una transició zero, Taiwan se centrarà en cinc àrees: energia sostenible, baixes emissions de carboni, circularitat, negativitat del carboni i ciències socials. La Llei de gestió i reducció de gasos d'efecte hivernacle s'està modificant i passarà a anomenar-se Llei de resposta al canvi climàtic. Les esmenes convertiran les emissions netes zero l'any 2050 en un objectiu nacional de reducció a llarg termini, milloraran l'eficàcia de la governança climàtica, afegiran un capítol sobre l'adaptació al canvi climàtic, reforçaran la divulgació d'informació i la participació pública i introduiran un mecanisme de fixació de preus del carboni. L'acte proporcionarà incentius econòmics per a la reducció d'emissions, guiarà el creixement ecològic i baix en carboni i contribuirà a completar les bases de la legislació i la governança climàtica nacional. La visió a llarg termini de Taiwan per al 2050 és fer de la transició cap a les emissions netes zero la nova força motriu del desenvolupament nacional. En crear estratègies de transició competitives, circulars, sostenibles, resilients i segures i fonaments de govern, Taiwan estimularà el creixement econòmic, fomentarà la inversió privada, crearà llocs de treball verds, promourà la independència energètica i millorarà el benestar social.

A causa de factors polítics, Taiwan està exclòs de les organitzacions internacionals i no pot participar de manera substancial en les discussions sobre qüestions climàtiques globals. És difícil per a Taiwan estar al dia dels desenvolupaments actuals i implementar correctament les tasques relacionades. Això crearà llacunes en la governança global del clima. Taiwan té fonts d'energia independents limitades i un sistema econòmic orientat al comerç exterior. Si no pot vincular-se perfectament amb els mecanismes de cooperació internacional en virtut de l'Acord de París, això no només afectarà el procés d'envergadura de les indústries taiwaneses, sinó que també perjudicarà l'estabilitat de les cadenes de subministrament internacionals. Presentada amb l'amenaça de mesures d'ajustament a la frontera de carboni, la competitivitat global de Taiwan es podria veure greument afectada si no pot participar de manera justa en els mecanismes internacionals de reducció d'emissions. Això també debilitarà l'eficàcia de la cooperació internacional i soscavarà l'economia global.

Fer la transició a les emissions netes zero és una responsabilitat col·lectiva ineludible d'aquesta generació. Només serà possible assolir l'objectiu si la comunitat internacional treballa conjuntament. Amb esperit de pragmatisme i professionalitat, Taiwan està disposat a fer contribucions concretes per fer front al canvi climàtic global. La pandèmia de la COVID-19 ha demostrat que sigui quina sigui la situació, Taiwan té un enorme potencial per contribuir al món d'una manera extremadament útil. Taiwan hauria de tenir les mateixes oportunitats per unir-se als mecanismes de cooperació internacional en resposta al canvi climàtic. Esperem que la comunitat internacional doni suport a la inclusió immediata, justa i significativa de Taiwan.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències