Connecteu-vos amb nosaltres

Nacions Unides

Que les Nacions Unides demostrin que no és un club de camp per a rics

COMPARTIR:

publicat

on

La qüestió no resolta del Caixmir ocupat per l'Índia ha embolicat la regió des dels últims més de 76 anys. La situació s'ha deteriorat fins al punt que hi ha una amenaça recurrent que, si no es resol, pot catapultar a una guerra important entre dos veïns armats nuclears, l'Índia i el Pakistan, escriu el Dr. Imtiaz A. Khan, professor del Centre Mèdic de la Universitat George Washington, Washington, DC

La conflagració, amb tota probabilitat, engolirà les regions més enllà del sud d'Àsia i es creu que la catàstrofe pot empassar la meitat de la població del món. Per trobar una solució tangible a aquest problema prolongat hem d'aprofundir en la gènesi del tema i considerar la situació geopolítica canviant que el fa més nefast.
 
El 5 de gener de 1949, les Nacions Unides van acceptar la naturalesa en disputa de l'estat de Jammu i Caixmir entre l'Índia i el Pakistan. En aquesta data, la Comissió de les Nacions Unides per a l'Índia i el Pakistan (UNCIP) va garantir el dret del poble caixmir a determinar el seu futur afirmant que "La qüestió de l'adhesió de l'estat de Jammu i Caixmir a l'Índia o al Pakistan es decidirà a través del mètode democràtic d'un plebiscit lliure i imparcial.'
 
Així, el 5 de gener marca un punt àlgid en la lluita del poble caixmir pel seu dret inalienable a l'autodeterminació. No obstant això, aquesta resolució mai es va implementar i els habitants de les terres ocupades continuen patint a mans de les forces índies tiràniques que es veuen facilitades per lleis draconianes com la "Llei d'activitats terroristes i pertorbadores" (TADA), la "Llei de prevenció i activitats il·legals". (UAPA) i 'Public Safety Act' (PSA) que els proporcionen impunitat per assassinar, violar i massacrar. Cal tenir en compte que la zona està controlada per més de 900,000 forces armades índies que s'estan lliurant a crims contra la humanitat i sotmeten a la població que no desitja res més que la llibertat de l'ocupació. 
 
L'autèntic lideratge del Caixmir ocupat per l'Índia, directa i indirectament, ha fet una crida fervorosa a les Nacions Unides i altres organismes internacionals perquè facin cas a les seves peticions i impressionin a l'Índia perquè acabi amb aquesta coacció i compleixi els seus compromisos. Malauradament, totes aquestes súpliques han caigut en oïdes sordes i fins avui, caixmirs innocents són massacrats, molestats i torturats diàriament.
 
El 1990, la gent del Caixmir, amant de la llibertat, va quedar captivada i encantada per la declaració del 42è president dels Estats Units quan Kuwait va ser ocupat per les forces iraquianes. El president Bush va dir: "D'aquests temps difícils, el nostre objectiu - un nou ordre mundial - pot sorgir: una nova era, més lliure de l'amenaça del terror, més fort en la recerca de la justícia i més segur en la recerca de la pau. Una era en què les nacions del món, de l'est i l'oest, del nord i del sud, poden prosperar i viure en harmonia. En línies similars, el comunicat de premsa de l'ONU va descriure la invasió i la brutal ocupació de Kuwait per l'Iraq com una violació flagrant del dret internacional i de la Carta de les Nacions Unides. Però al llarg dels anys les esperances aixecades per aquests esdeveniments han estat substituïdes per la desesperació i el desànim. Potser no és imprudent donar a entendre que, al llarg dels anys, la dispensa de justícia i la protecció dels drets humans per part de l'ONU estan vinculades a la proesa econòmica de l'agressor i depenen dels interessos financers de les potències mundials. Si l'agressor ofereix àmplies oportunitats financeres a les grans potències, les violacions dels drets humans i l'assetjament de les veus de la llibertat són convenientment ignorades. Això podria ser una exageració, però la no resolució del problema prolongat del Caixmir i Palestina ha creat aquesta percepció.
 
Aquí m'agradaria citar una eminent advocada internacional humanitària nord-americana, la doctora Karen Parker (presidenta de l'Associació d'Advocats Humanitaris), que va dir: "Tot i que es centrava en la definició d'autodeterminació de les Nacions Unides, l'estat de Jammu i Caixmir " òbviament" complia els criteris: en primer lloc que hi hauria d'haver un territori identificable; en segon lloc, que hi hauria d'haver una història d'autogovern; en tercer lloc, que les persones han de ser diferents de les que l'envolten; en quart lloc, que el poble tingui capacitat d'autogovern; finalment, la gent "ha de voler-ho", la gent de Caixmir ho va fer clarament. "Mai realment des de 1947 el poble del Caixmir ha renunciat al desig d'autodeterminació".
 
La responsabilitat recau en l'ONU per dissipar la idea que aquest august organisme no és un club de camp per a poders rics, enlluernadors i enlluernadors en què el destí de la construcció ornamentada dels "fills menors de Déu" és decidit per uns pocs seleccionats. És el moment oportú perquè l'ONU s'ocupi d'aquest tema, prevalgui l'Índia perquè implementi les resolucions i ajudi el poble del Caixmir. Fer-ho proporcionarà un bri d'esperança no només als caixmiris, sinó també a altres persones oprimides del món, especialment quan els núvols de la guerra planegen pels continents i els rumors de conflictes importants són clarament audibles.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències