Connecteu-vos amb nosaltres

Joventut

La Comissió Europea dóna als joves una veu més forta en l'elaboració de polítiques de la UE com a llegat de l'Any Europeu de la Joventut

COMPARTIR:

publicat

on

Els joves europeus tindran més influència en les polítiques de la UE. A partir dels assoliments de l'Any Europeu de la Joventut 2022, ha anunciat avui la Comissió diverses accions que donen als joves més veu en les decisions que els afecten i aprofundeixin en la dimensió juvenil en una sèrie de polítiques de la UE.

Posant les necessitats dels joves al centre de l'escenari, aquestes accions impliquen els joves d'una manera significativa abans de les eleccions europees de 2024 i més enllà.

Reflex de la perspectiva de la joventut a les polítiques de la UE

En dissenyar les polítiques de la UE, la Comissió aplicarà unxec juvenil' que garantirà que el seu impacte en els joves es tingui en compte de manera sistemàtica. Això es farà assegurant que les eines de millora de la legislació existents, incloses les consultes i les avaluacions d'impacte, s'utilitzen al màxim.

Aquestes eines es complementaran amb diversos instruments específics per a joves en el marc de la Estratègia de joventut de la UE 2019-2027. Altres iniciatives que van de la mà de la xec juvenil inclouen diàlegs polítics entre joves i comissaris, una sèrie de taules rodones dedicades a la integració de la joventut i una nova plataforma per a grups d'interès juvenil que facilitarà un intercanvi continu amb organitzacions juvenils, investigadors juvenils, representants dels estats membres i altres institucions de la UE. La Comissió també reforçarà el Diàleg juvenil de la UE, el mecanisme de participació juvenil més gran d'Europa que alinea més estretament l'enfocament del diàleg amb el programa de treball de la Comissió.

Abordar les preocupacions dels joves en àrees polítiques clau

A més, la Comissió ha proposat diverses accions concretes per abordar les preocupacions dels joves en cinc àmbits polítics que són de rellevància clau per a ells: salut i benestar, medi ambient i canvi climàtic, educació i formació, cooperació internacional i valors europeus, i ocupació i inclusió. .

Com a part d'aquestes mesures, la Comissió, per exemple:

  • Fer avançar el treball cap a un títol europeu conjunt el 2024, en línia amb l'Estratègia Europea per a les Universitats;
  • Establir una plataforma de diàleg i consultes periòdiques amb organitzacions juvenils d'arreu del món a través de la Plataforma de diàleg juvenil a l'acció exterior de la UE;
  • Actualitzar el seu marc de qualitat per a les pràctiques el 2024 per abordar qüestions com ara la remuneració justa i l'accés a la protecció social;
  • Elaborar directrius sobre benestar a les escoles, que es publicaran el 2024;
  • Arribar als joves a través de la propera campanya de la Comissió sobre el clima i la democràcia abans de les eleccions europees de 2024;
  • Augmentar les oportunitats de voluntariat per als joves per abordar la transició verda, complementant la convocatòria del Cos Europeu de Solidaritat de 2024 d'Horizon Europa; 
  • Implementar encara més la iniciativa ALMA (objectiu, aprendre, dominar, aconseguir) per ajudar a joves desfavorits d'entre 18 i 29 anys a integrar-se a la societat i al mercat laboral mitjançant una experiència d'aprenentatge laboral a l'estranger.

Setmana Europea de la Joventut 2024

Com a part de l'esforç de la Comissió per apropar la UE als joves, el Setmana Europea de la Joventut 2024 tindrà lloc del 12 al 19 d'abril i se centrarà en la participació democràtica i les eleccions, dos mesos abans de les eleccions al Parlament Europeu. La setmana celebrarà i promourà el compromís, la participació i la ciutadania activa dels joves a través d'una sèrie d'activitats arreu d'Europa.

anunci

Fons

Les accions anunciades avui es basen en els coneixements de la Any Europeu de la Joventut 2022. L'Any va comptar amb més de 13,000 activitats organitzades per més de 2,700 parts interessades a tota la UE i més enllà, entre elles institucions de la UE, Estats membres de la UE, organitzacions que treballen amb i per als joves i els mateixos joves. Com a part de l'Any, la Comissió va identificar més de 130 iniciatives polítiques per als joves, moltes de les quals es van desenvolupar en estreta col·laboració amb ells.

L'acció d'avui per donar suport a una dimensió juvenil en les prioritats i polítiques de la UE respon a les peticions del Parlament Europeu i del Consell, així com d'organitzacions de parts interessades clau com el Fòrum Europeu de la Joventut.

Foto: Hannah Busing on Unsplash

Per obtenir més informació

Comunicació sobre l'Any Europeu de la Joventut 2022

Estratègia de joventut de la UE 2019-2027

Any Europeu de la Joventut – Vídeo llegat

Infografia - Any Europeu de la Joventut

Decisió sobre un Any Europeu de la Joventut 2022

Què és l'Any Europeu de la Joventut?

Cita(s)

L'Any Europeu de la Joventut 2022 va ser un any per als joves. Va ser creat conjuntament amb joves. Els anys futurs també haurien de ser seus. Els joves europeus tenen una perspectiva única i un gran interès per les decisions polítiques. És important que puguin fer sentir la seva veu, sobretot en les properes eleccions europees que són essencials per al futur d'Europa.

Margaritis Schinas, vicepresidenta de Promoció del nostre estil de vida europeu

Els joves són els líders del demà, però també els impulsors del canvi d'avui. La seva implicació és fonamental, ja que viuran amb les conseqüències de les nostres decisions. És per això que els donem una veu més forta en l'elaboració de polítiques de la UE i abordem les seves preocupacions en àrees importants per a ells. Aquest és el nostre compromís de construir un futur millor per a la propera generació.

Iliana Ivanova, comissionada d'Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències