Connecteu-vos amb nosaltres

Informació de contacte

Cotització a les borses europees: Consell i Parlament acorden un nou acte

COMPARTIR:

publicat

on

El Consell i el Parlament han arribat a un acord provisional sobre l'acte de cotització, un paquet que farà que els mercats públics de capitals de la UE siguin més atractius per a les empreses de la UE i facilitarà a les empreses de totes les mides, incloses les pimes, la cotització a les borses europees.

L'acord reduirà la burocracia i els costos per ajudar les empreses europees de totes les mides, en particular les petites i mitjanes empreses, a accedir a més fonts de finançament.

Això animarà les empreses a cotitzar als mercats públics de la UE i a continuar-ne. Un accés més fàcil als mercats públics permetrà a les empreses diversificar i complementar millor les fonts de finançament disponibles.

"L'acord que es troba sobre el paquet de cotització reduirà la càrrega administrativa per a les empreses i contribuirà a fer més atractius els mercats de capitals de la UE, totalment d'acord amb els objectius de la unió dels mercats de capitals. És important que continuem animant les empreses a cotitzar a la borsa. intercanvi alhora que garanteix alts nivells de protecció dels inversors i integritat del mercat a tota la Unió".
Vincent Van Peteghem, ministre de Finances de Bèlgica

L'acord provisional aconsegueix un equilibri entre alleujar els requisits de divulgació en curs i mantenir la integritat i l'eficiència del mercat en el marc d'abús de mercat reduint l'abast de l'obligació de divulgació en cas de processos prolongats (esdeveniments en fases múltiples). L'obligació de divulgació immediata ja no cobreix els passos intermedis d'aquest procés, sinó que els emissors només han de revelar informació privilegiada relacionada amb l'esdeveniment que està completant el procés prolongat.

També alleuja les normes de recerca d'inversió per tal d'augmentar el nivell de recerca sobre les pimes a la UE. Això és important per informar els possibles inversors sobre la possibilitat d'invertir en pimes i millorar la visibilitat dels emissors cotitzats.

El Consell i el Parlament van acordar que les empreses d'inversió han de garantir que la investigació patrocinada per l'emissor que distribueixen es produeixi d'acord amb el codi de conducta de la UE.

anunci

L'acord també permet reagrupar els pagaments per a la investigació i l'execució de comandes.

L'acord entre el Consell i el Parlament reforça la cooperació i la coordinació entre l'AEMF i les autoritats nacionals competents, per exemple, en els acords de cooperació amb tercers països.

La directiva sobre accions de vot múltiple també ha estat acordada provisionalment entre el Consell i el Parlament.

Propers passos

El text de l'acord provisional s'acabarà ara i es presentarà als representants dels estats membres i al Parlament Europeu per a l'aprovació. Si s'aprova, el Consell i el Parlament hauran d'aprovar formalment els textos.

Fons

El 7 de desembre de 2022, la Comissió va presentar mesures per alleujar, mitjançant un nou paquet de cotització, la càrrega administrativa de les empreses de totes les mides, en particular les pimes, perquè puguin accedir millor al finançament del mercat de capitals públics, sense perjudicar la integritat del mercat i la protecció dels inversors. . El paquet d'actes de llistat consta de:

  • un reglament que modifiqui la regulació de prospectes, la regulació d'abús de mercat i la regulació dels mercats d'instruments financers;
  • una directiva que modifica la directiva dels mercats d'instruments financers i que deroga la directiva de cotització;
  • una directiva sobre accions de vot múltiple.

La proposta pretén racionalitzar les normes aplicables a les empreses que passen per un procés de cotització i a les empreses que ja cotitzen als mercats públics de la UE amb l'objectiu de simplificar per a les empreses, alleujant les seves càrregues i costos administratius, tot preservant un grau suficient de transparència, protecció dels inversors i integritat del mercat.

Reglament de l'acte de cotització: mandat per a les negociacions amb el Parlament Europeu

Reglament de l'Acta de cotització – mandat per a les negociacions amb el Parlament Europeu - Addendum

Directiva d'actes de cotització: mandat per a les negociacions amb el Parlament Europeu

Unió de mercats de capitals (informació de fons)

Visiteu el lloc web

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències