Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

Pimes: Les mesures nacionals de solvència arran de la pandèmia de la COVID-19 van ajudar les empreses a evitar fallides

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El 3 de novembre, la Comissió va publicar un informe sobre les mesures nacionals de solvència per a les pimes. Segons aquest informe, les pimes i altres empreses europees han pogut evitar les fallides també gràcies a una àmplia gamma de mesures nacionals de solvència implementades pels estats membres arran de la pandèmia de la COVID-19. Destaca com una àmplia varietat de mesures nacionals, incloses les moratòries del deute, les garanties per als empleats o les mesures fiscals, estan ajudant a evitar que una crisi de liquiditat es converteixi en una crisi de solvència més àmplia per a les empreses europees.

L'informe es basa en les experiències compartides per experts financers nacionals nomenats pels seus enviats nacionals de pimes al taller "Finançament dels enviats de les pimes - Intercanvi de bones pràctiques sobre mesures nacionals de solvència per a les pimes", que va tenir lloc al setembre. Durant aquest esdeveniment, els Estats membres van compartir informació sobre les mesures adoptades per abordar els problemes de les pimes accés al finançament com a resultat de la pandèmia.

L'esdeveniment segueix el de la UE Estratègia industrial actualitzada, que va demanar més intercanvi de bones pràctiques en aquest àmbit per donar suport als esforços nacionals per ajudar a la recapitalització, la conversió del deute i l'enfortiment del balanç de les pimes. L'experiència presentada a l'informe mostra que els estats membres han implementat principalment mesures consolidades com ara préstecs i instruments de capital, on les Institucions Nacionals de Promoció i els financers tradicionals van tenir un paper clau. Els principals beneficiaris d'aquestes eines han estat les empreses més petites. Al mateix temps, molts estats membres també han ofert noves eines com ara préstecs subordinats i finançament intermedi, que són especialment útils per a les empreses sobreendeutades, així com subvencions i sistemes combinats que combinen suport reemborsable i no reemborsable.

L'informe complet està disponible aquí.

anunci

Comparteix aquest article:

Comissió Europea

La Comissió celebra l'aprovació del Pacte per a la Recerca i la Innovació a Europa i la futura governança de l'Espai Europeu de Recerca

publicat

on

El Consell de la Unió Europea ha adoptat un Recomanació sobre "Un pacte per a la recerca i la innovació a Europa" (Pacte per la R+I), així com el seu Conclusions sobre la futura governança de la Espai Europeu de Recerca. El Pacte per a la R+I defineix valors i principis comuns per a la recerca i la innovació a Europa, com ara la llibertat d'investigació científica i la lliure circulació d'investigadors i coneixements. També esbossa 16 àrees prioritàries compartides per a l'acció conjunta, que van des del foment ciència oberta per a un intercanvi més ràpid de coneixements i dades, per reforçar el lideratge científic i l'excel·lència de la Unió Europea, amb la implicació de totes les regions i els ciutadans europeus.

Alhora, les conclusions del Consell inclouen la primera Agenda Política de l'Espai Europeu de Recerca, que estableix 20 accions voluntàries per als propers tres anys. Entre aquestes accions es troben la promoció de carreres de recerca atractives i sostenibles, l'acostament de la ciència als ciutadans i la millora de l'accés a l'excel·lència a tota la UE. En conjunt, el Pacte i les conclusions estableixen una nova visió i prioritats, confirmen el compromís de la UE i els Estats membres amb l'Espai Europeu de Recerca i configuren una nova estructura per a la seva gestió. Marquen una fita important en la realització d'un "nou espai europeu de recerca per a la recerca i la innovació". Hi ha més informació disponible en aquest el comunicat de premsa.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

La tecnologia informàtica

Europa ha de treballar junts per mantenir-se al capdavant de l'alta tecnologia - Merkel

publicat

on

Els països europeus han de treballar junts en la fabricació de xips de nova generació, va dir Angela Merkel, aprofitant els seus 16 anys d'experiència a l'oficina més alta per advertir que cap país europeu podria mantenir-se a l'avantguarda de l'alta tecnologia per si mateix. escriure Andreas Rinke i Thomas Escritt.

El canceller alemany sortint va dir a Reuters en una entrevista que els costos de passar al següent nivell en àrees des del desenvolupament de xips fins al núvol i la informàtica quàntica i la producció de bateries significaven que el sector privat necessitaria suport estatal.

La mateixa Merkel va dur a terme investigacions fonamentals en química quàntica a Alemanya de l'Est abans d'entrar en política després de la reunificació alemanya el 1990. Va assenyalar el paquet d'estímul de Corea, Taiwan i el president dels Estats Units, Joe Biden, com a exemples del que era possible.

"L'estat haurà de jugar un paper important. Corea del Sud i Taiwan demostren que la producció competitiva de xips en el rang de 3 o 2 nanòmetres, per exemple, és essencialment impossible sense subvencions estatals", va dir.

anunci

La lluita actual de l'economia global per restaurar les cadenes de subministrament trencades per l'escassetat de recursos i la pandèmia de coronavirus posa de manifest encara més la necessitat de garantir que Europa tingui les seves pròpies instal·lacions de producció en àrees clau, va dir.

Però també va lamentar el fracàs de les empreses alemanyes per aprofitar una base de recerca excepcional.

En particular, va dir que estava "sorpresa" per la manca d'interès de les empreses alemanyes per la informàtica quàntica, tot i que Alemanya era líder mundial en investigació en un camp que podria fer que els ordinadors siguin més ràpids i potents que mai.

anunci

NO ALEXA PER ANGELA

Va dir que el seu govern havia fet passos per millorar la innovació i les cultures d'inici d'Alemanya, apuntant a un projecte liderat per Alemanya per crear una infraestructura de dades al núvol segura i eficient per a Europa, anomenat Gaia-X.

"Però a llarg termini no pot ser l'estat el que impulsi els nous desenvolupaments", va dir el líder més antic de la Unió Europea.

L'estructura governamental descentralitzada i extensa d'Alemanya també podria ser un obstacle per a la innovació.

Merkel va dir que la presència d'un consell d'ètica i d'un oficial de protecció de dades a cadascun dels 16 estats federals suposava una gran càrrega per a les empreses de ciències de la vida, per exemple, on Alemanya s'havia quedat enrere.

No obstant això, va estar a l'avantguarda de la investigació en àrees com la física quàntica, la investigació climàtica, la física, la química i la robòtica, va dir.

No és que es pogués dir el mateix de l'ús que Merkel fa de la tecnologia domèstica.

"Estic prou feliç quan puc configurar un inici retardat a la meva rentadora, però més enllà d'això, per ser honesta, no tinc ni el temps ni les ganes de tenir tota la meva casa controlada a distància", va dir.

"Potser desenvoluparé un interès quan tingui més temps en un futur proper".

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

economia digital

Les primeres convocatòries de propostes en el marc del Programa Europa Digital es llancen en tecnologia digital i Centres europeus d'innovació digital

publicat

on

La Comissió ha anunciat el primer conjunt de convocatòries de propostes sota el Programa Digital Europa. Això arran de l'adopció de la programes de treball destinant prop de 2 milions d'euros a inversions destinades a avançar en la transició digital. Les convocatòries estan obertes a empreses, organitzacions i administracions públiques dels estats membres de la UE, així com a entitats d'altres països associades al Programa Europa Digital.

Aquestes subvencions es destinaran a una inversió de més de 415 milions d'euros en infraestructures cloud to edge, espais de dades, intel·ligència artificial (IA), infraestructures de comunicació quàntica, per avançar en les habilitats digitals de les persones i projectes que promoguin una Internet més segura, lluitant contra l'abús sexual infantil. , i la desinformació, fins a finals de 2022. També s'obre la primera convocatòria de propostes per a la posada en marxa i el desplegament de la xarxa European Digital Innovation Hub (EDIH). Aquests hubs donaran suport a les empreses privades, incloses pimes i start-ups, i al sector públic en la seva transformació digital. Hi ha disponible més informació sobre la sol·licitud de subvencions en aquest conjunt de convocatòries online. Es publicaran més convocatòries a principis de 2022.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències