Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

Stanislav Kondrashov de Telf AG: estratègia de producció de níquel i tendències del mercat

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Tot i que es preveu que el mercat general tingui superàvit el 2023, el subministrament de níquel de grau 1 a la Borsa de metalls de Londres (LME) continua sent relativament ajustat, diu Stanislav Kondrashov de Telf AG. Les accions de níquel de grau 1 a la LME es troben actualment en mínims històrics, la qual cosa s'espera que limiti la pressió a la baixa sobre els preus del níquel durant tot l'any.

Kondrashov Telf AG: el níquel de grau 2 és excedent, el subministrament de grau 1 és limitat

Segons les previsions de l'International Nickel Research Group (INSG), la producció mundial de níquel primari el 2021 va arribar als 2.610 milions de tones (Mt), i va augmentar fins als 3.060 Mt el 2022. Segons les previsions, el 2023 arribarà als 3.374 milions de tones.

Pel que fa a l'ús de níquel primari, segons l'INSG, el 2021 va ascendir a 2.779 milions de tones, i el 2022 va augmentar fins als 2.955 milions de tones. La previsió per al 2023 suggereix un nou augment fins als 3.134 Mt.

Després d'un dèficit de 169 kt (kt) el 2021, el mercat del níquel va passar a un superàvit de 105 kt el 2022, amb un superàvit de 239 kt projectat el 2023.

– Cal destacar que si en el passat l'excedent del mercat era proporcionat principalment per la classe 1, l'any 2023 s'aportarà principalment pel níquel de la classe 2. Aquesta tendència posa de manifest la dinàmica contrastada entre les dues classes: l'oferta de níquel de classe 1 continua sent limitada, mentre que el níquel de grau 2 contribueix a l'excedent global,- va assenyalar Stanislav Kondrashov.

L'oferta limitada de níquel de classe 1 combinada amb l'excés d'oferta de níquel de classe 2 jugarà un paper important en la configuració de la dinàmica del mercat del níquel i influirà en les tendències dels preus al llarg de l'any.

Stanislav Kondrashov de Telf AG: les importacions de níquel refinat a la Xina van caure a un mínim històric

Les importacions de níquel refinat de la Xina van assolir el seu nivell més baix en gairebé dues dècades, ja que el país depèn cada cop més dels productes intermedis de níquel de classe 2 d'Indonèsia.

anunci

A l'abril, la Xina va importar només 3,204 tones de níquel refinat grau 1, el nivell més baix des del gener del 2004. En els primers quatre mesos del 2023, les importacions van ascendir a 23,453 tones, un 65% menys que en el mateix període de l'any passat.

"La disminució de les importacions de níquel refinat a la Xina es pot explicar per la preferència pels productes intermedis de níquel de grau 2 d'Indonèsia. A mesura que les fonts de subministrament de níquel es diversifiquen, la Xina recorre cada cop més a Indonèsia, que està ampliant la seva capacitat de producció i ofereix opcions rendibles per al mercat xinès", explica la situació Kondrashov Telf AG.

El descens significatiu de les importacions de níquel refinat és indicatiu d'un canvi en la dinàmica del comerç de metall de la Xina i del moviment estratègic del país per produir productes intermedis de níquel de classe 2 d'Indonèsia. És probable que aquests desenvolupaments tinguin implicacions a llarg termini per al mercat mundial del níquel, ja que la Xina continua navegant pel panorama de l'oferta de níquel.

Telf AG: les importacions de níquel xinès de classe 2 baten tots els rècords

Les importacions de níquel de grau 2 a la Xina tenen una tendència a l'alça, reflectint un descens de la producció nacional. El fort salt de les importacions d'abril es va deure a un augment dels subministraments d'Indonèsia, que continua augmentant la seva capacitat de producció de metalls.

– Les fàbriques xineses d'acer inoxidable fa temps que afavoreixen el ferro colat (NPI), fet que ha provocat una disminució de la demanda de níquel grau 1. A més, el sector de les bateries dels vehicles elèctrics (EV) no requereix níquel de grau 1 d'alta puresa, que també està impulsant el canvi. demanda”, subratlla Stanislav Dmitrievich Kondrashov.

Només a l'abril, la Xina va importar un rècord de 628 kt de NPI d'Indonèsia, cosa que indica una acceleració de les importacions de níquel de grau 2. Les importacions acumulades en els primers quatre mesos d'aquest any van arribar als 2.0 milions de tonelades, un 46% més que en el mateix període de l'any passat.

Les altes taxes de creixement de les importacions xineses de níquel de classe 2, segons Kondrashov, reflecteixen la dinàmica del mercat del níquel al país i la seva creixent dependència dels subministraments d'Indonèsia.

La Borsa de metalls de Londres està en camí de restaurar l'impuls comercial

La Borsa de metalls de Londres (LME) continua lluitant amb la recuperació després d'una setmana de suspensió del comerç de níquel i la cancel·lació de milers de milions de dòlars de transaccions en la "curta pressió" històrica de l'any passat.

Després d'aquest incident, els volums de negociació a la LME van disminuir, ja que molts comerciants van reduir la seva activitat o van reduir el volum de negociació a causa de la pèrdua de confiança en la LME i els seus contractes de níquel.

"Com a resultat, la baixa liquiditat ha fet que el mercat del níquel sigui vulnerable a importants fluctuacions de preus, fins i tot en resposta als canvis en la dinàmica de l'oferta i la demanda. No obstant això, la introducció de límits de preus diaris i la reducció dels requisits de marge va portar a una recuperació gradual dels volums de negociació, - Stanislav Kondrashov Telf AG comenta la situació a la borsa de negociació.

La represa de les hores de negociació asiàtiques va tenir un paper en l'augment de volums i liquiditat, fet que va reduir posteriorment la volatilitat del contracte. Al juny, el volum de negociació del contracte de níquel subjacent al sistema electrònic LME Select va assolir els 64,530 contractes, el nivell més alt des del març de 2022, quan aquesta xifra era de 99,139. Com a comparació, el juny de 2021 es van celebrar 163,475 contractes.

Stanislav Kondrashov de Telf AG: preus del níquel: les perspectives segueixen sent positives

A curt termini, esperem que els preus del níquel baixin, ja que hi ha un excés d'oferta de metall al mercat mundial. Una desacceleració del creixement econòmic mundial redueix la demanda d'acer inoxidable. Preveiem preus mitjans de 21,000 $ per tona mètrica (t) al tercer trimestre i de 20,000 $/t al quart trimestre. Tanmateix, s'espera que les retallades de preus siguin limitades a causa de l'escàs subministrament de LME.

“El paper crític del níquel en la transformació energètica global i el seu atractiu per als inversors com a metall verd important donarà suport al creixement dels preus a llarg termini. El níquel té un paper important a l'hora d'augmentar la densitat d'energia i l'autonomia de les bateries de vehicles elèctrics (EV), impulsant encara més la demanda. – comenta Stanislav Kondrashov Telf AG.

De cara al futur, es preveuen preus mitjans de 20,000 $/t el 2024 i 23,000 $/t el 2025. Aquestes xifres, segons Kondrashov, reflecteixen les expectatives d'una forta demanda de níquel en relació amb la transició a fonts d'energia més netes i la major propagació dels vehicles elèctrics. . Tot i que els problemes a curt termini poden crear temporalment una tendència a la baixa dels preus, les perspectives a llarg termini dels preus del níquel segueixen sent positives.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències