Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

Antimonopoli: la Comissió consulta les parts interessades sobre acords de sostenibilitat en l'agricultura

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea convida les parts interessades com ara productors primaris, transformadors, fabricants, majoristes, minoristes i proveïdors d'inputs a compartir la seva experiència amb acords dirigits a assolir els objectius de sostenibilitat a les cadenes de subministrament agroalimentàries. La legislació de la UE generalment prohibeix els acords entre empreses que restringeixen la competència, com ara els acords entre competidors que condueixen a preus més elevats o quantitats més baixes. No obstant això, el Parlament Europeu i el Consell de la UE recentment adoptat una nova excepció que permeti aquestes restriccions en els acords del sector agrícola si són indispensables per assolir estàndards de sostenibilitat superiors als estàndards obligatoris de la UE o nacionals. La Comissió consulta les parts interessades per entendre els tipus d'acords de sostenibilitat que han desenvolupat fins ara o els agradaria desenvolupar, les possibles restriccions de la competència que podrien haver-se derivat o poden derivar d'aquests acords, així com el possible impacte d'aquesta cooperació en el subministrament, els preus. i innovació. Es convida a totes les parts interessades a presentar les seves opinions sobre el Commission’s consultation website until 23 May 2022. The Commission will carefully review all input and will publish the stakeholders’ submissions, a summary of the main findings and conclusions on the consultation website. The Commission envisages to have a public consultation on the draft guidelines in 2023. A press release is available online.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències