Connecteu-vos amb nosaltres

drets dels consumidors

Els activistes demanen un dret generalitzat de reparació

COMPARTIR:

publicat

on

El Dret a reparar Europa La coalició, que representa més de 130 organitzacions, celebra que els consumidors europeus tindran un millor accés a reparacions assequibles per a productes seleccionats, però demana normes més àmplies.

Ahir, els legisladors de la UE van arribar a un acord sobre noves normes de reparació [1]. En un pas endavant, la nova llei dóna suport a la reparació independent i millora l'accés dels consumidors a opcions de reparació assequibles, mitjançant la introducció de normes per a preus raonables per a les peces originals, així com la prohibició de pràctiques de programari que impedeixin la reparació independent i l'ús de peces de recanvi compatibles i reutilitzades. Els activistes aplaudeixen això com un pas en la direcció correcta per a una reparació assequible.

Tanmateix, aquesta regla només és aplicable als productes per als quals la legislació de la UE estableix requisits de reparabilitat [2]. Per a aquestes poques categories de productes, els productors estaran obligats per primera vegada a oferir opcions de reparació més enllà del període de garantia legal de dos anys. Right to Repair Europe exigeix ​​un dret més ampli de reparar la legislació que cobreixi més categories de productes durant el proper mandat. Lamentablement, la llei actual tampoc no ofereix un accés més ampli a més informació de reparació i més recanvis, ni prioritza la reparació dins del marc de garantia legal.

La Comissió de la UE introduirà una plataforma en línia europea que enumerarà solucions de reparació i recompra als Estats membres i pressupostos/estimacions harmonitzades, que augmentaran la visibilitat de les opcions de reparació i la transparència dels seus costos. Els legisladors de la UE també animen els estats membres a introduir fons i vals de reparació, que han demostrat ser una estratègia viable per millorar l'assequibilitat de les reparacions. A més, es van fer petites passes per fer més atractiva la reparació sota garantia. 

Victòries més petites amb impactes menors

La nova llei obliga els venedors a proposar reparacions si els productes fallaven durant el període de garantia legal, acompanyada d'una pròrroga d'un any de la garantia després de la reparació. Tot i que s'ha rebut positivament, l'incentiu segueix sent inferior al costat de l'oferta de substitucions, que actualment inclou una cobertura addicional de garantia legal de dos anys. Per tant, els consumidors optaran més per substituir que per reparar.  

La Comissió de la UE establirà una plataforma en línia que ajudarà els consumidors a localitzar les opcions de reparació properes, augmentant la visibilitat de les reparacions.

A petició del consumidor, els reparadors poden optar per presentar un pressupost/estimació de reparació harmonitzat anomenada "Formulari d'informació de reparació europea", inclosa informació vinculant, com ara el tipus o reparació suggerida i el seu preu o, si no es pot calcular el cost precís, el càlcul aplicable. mètode i preu màxim de reparació.

Right to Repair Europe farà un seguiment amb una anàlisi més detallada de les mesures un cop tinguem accés al text legal aprovat. 

anunci

Cristina Ganapini, coordinadora de la coalició Dret a Reparar Europa, Va dir: "Els passos prometedors cap a reparacions assequibles són una victòria per a la nostra coalició que representa el futur de l'economia de reparació europea. Això no està exempt de gràcies al Parlament de la UE, en particular als esforços incansables del eurodiputat René Repasi contra els retrocés. La propera Comissió de la UE ha de recollir el relleu i seguir treballant en l'ecodisseny per garantir les normes de reparació de més productes, mentre que els governs nacionals han d'introduir fons de reparació".

Marie Castelli, cap d'Afers Públics de Back Market, said: "Acabar amb les tècniques dels fabricants per evitar reparacions i renovacions independents és un gran pas endavant en la construcció d'una economia més circular a la UE. En obrir els mercats postvenda dels productes coberts, aquest text permetrà als consumidors accedir a una reparació assequible de qualitat. Ara hem d'estendre aquesta llibertat de reparació a tants productes com sigui possible. Comptem amb el proper mandat de tenir un ambiciós pla de treball d'ecodisseny en electrònica, que és el flux de residus de més ràpid creixement”.

Mathieu Rama, director sènior de programes d'ECOS, Va dir: "S'ha d'aturar la plaga dels residus electrònics, de manera que cada pas cap a productes electrònics fàcilment reparables és una victòria per al medi ambient. Amb preus de recanvis més raonables i un millor accés a reparacions independents, anem en la direcció correcta, però aquesta directiva no és suficient. Cobreix només un grup reduït de productes; encara s'han de posar molts més sota el paraigua de disseny ecològic abans que puguem parlar realment d'un dret universal a reparar". 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències