Connecteu-vos amb nosaltres

societat digital

La Comissió envia una sol·licitud d'informació a Meta en virtut de la Llei de serveis digitals

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea ha enviat formalment a Meta una sol·licitud d'informació en virtut de la Llei de serveis digitals (DSA). La Comissió demana a Meta que proporcioni informació addicional sobre les mesures que ha pres per complir amb les seves obligacions d'avaluació de riscos i adoptar mesures efectives de mitigació vinculades a la protecció dels menors, inclosa pel que fa a la circulació de material d'abús sexual infantil autogenerat (SG- CSAM) a Instagram. També es demana informació sobre el sistema de recomanació d'Instagram i l'amplificació de contingut potencialment nociu.

Meta ha de proporcionar la informació sol·licitada a la Comissió abans del 22 de desembre de 2023. A partir de l'avaluació de les respostes, la Comissió avaluarà els propers passos. Això podria comportar l'obertura formal d'un procediment d'acord amb l'article 66 de la LSD.

D'acord amb l'article 74 (2) de la DSA, la Comissió pot imposar multes per informació incorrecta, incompleta o enganyosa en resposta a una sol·licitud d'informació. En cas de no resposta, la Comissió pot decidir sol·licitar la informació mitjançant decisió. En aquest cas, la manca de resposta en el termini establert podria comportar la imposició de penalitzacions periòdiques.

Després de la seva designació com a Plataforma en línia molt gran, la plataforma Instagram de Meta està obligada a complir amb el conjunt complet de disposicions introduïdes per la DSA, inclosa l'avaluació i la mitigació de riscos relacionats amb la difusió de continguts il·legals i nocius, qualsevol efecte negatiu en l'exercici dels drets fonamentals, inclosos els drets dels infants. , i sobre la protecció dels menors.

Meta ja ha rebut un primer RFI el 19 d'octubre de 2023 sobre la difusió de continguts terroristes i violents, el discurs d'odi i la suposada difusió de desinformació, així com un segona RFI el 10 de novembre de 2023 relacionat amb la protecció de menors. L'actual RFI aborda temes no contemplats per l'anterior RFI sobre protecció de menors.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències