Connecteu-vos amb nosaltres

Banc Europeu d'Inversions

Kris Peeters nomenat nou vicepresident del Banc Europeu d'Inversions

publicat

on

Kris Peeters ha estat nomenat vicepresident i membre del comitè de gestió del Banc Europeu d'Inversions (BEI). Assumeix les seves funcions avui, assumint el lloc del Benelux al comitè de direcció del BEI.

La Junta de Govern del BEI va nomenar Peeters, de nacionalitat belga, a proposta del Govern del Regne de Bèlgica i amb l’acord de la circumscripció dels accionistes del BEI que el país comparteix amb el Gran Ducat de Luxemburg i el Regne dels Països Baixos.

En ingressar al BEI, Kris Peeters va remarcar: "Estic molt honrat d'incorporar-me al Banc Europeu d'Inversions, el banc de la UE, especialment en un moment en què el Banc accelera el desplegament dels seus esforços en matèria de mitigació del canvi climàtic. És evident que aquest compromís queda per quedar-me i estic desitjant canviar la diferència amb l’equip al capdavant del Banc de Clima de la UE. En fer-ho, prestaré una atenció especial a la mobilitat, un camp en el qual ens avancen canvis significatius i innovadors, alhora que seguiré de prop la seguretat i la defensa, així com les operacions als països de l'ASEAN. També estic encantat de poder contribuir als esforços de recuperació del Banc per afrontar les conseqüències econòmiques de la pandèmia COVID-19 a tota Europa."

Fins al seu nomenament com a vicepresident, el senyor Peeters va ser membre del Parlament Europeu des del 2019. El senyor Peeters té una llarga trajectòria política a partir del 2004, quan es va convertir en ministre flamenc d’Obres Públiques, Energia, Medi Ambient i Natura. Posteriorment, va ser ministre-president de Flandes del 2007 al 2014 i va ser viceprimer ministre i ministre d'Economia i Ocupació del govern federal belga del primer ministre Charles Michel (2014-2019). Abans de la seva carrera política, el senyor Peeters va ocupar papers destacats a UNIZO, la Unió d'Empresaris Autònoms i Pimes (1991-2004). Peeters va estudiar filosofia i dret a la Universitat d'Anvers i va obtenir una llicenciatura en fiscalitat i comptabilitat a la Vlerick Business School Ghent.

El Comitè de Direcció és l'òrgan executiu permanent del BEI, format per un president i vuit vicepresidents. Els membres del Comitè de Direcció són nomenats per la Junta de Governadors, els ministres d'economia i finances dels Estats membres de la 27 de la UE.

Sota l’autoritat de Werner Hoyer, president del BEI, el Comitè de Gestió supervisa col·lectivament el funcionament diari del BEI, a més de preparar i garantir l’aplicació de les decisions del Consell d’Administració, sobretot en relació amb les operacions de préstec i préstec.

Informació d'antecedents:

El Banc Europeu d'Inversions (BEI) és la institució creditícia a llarg termini de la Unió Europea, propietat dels seus estats membres. Permet finançar a llarg termini una inversió sòlida per contribuir als objectius de la política de la UE.

 

Seguir llegint

Negocis

Ajuntament de Madrid sobre la millora dels serveis per a persones vulnerables

publicat

on

El Hub Consultiu Europeu d'Inversions, finançat per la Comissió Europea i el Banc Europeu d’Inversions (BEI), assessorarà el Municipi de Madrid en un projecte destinat a millorar l’assistència a les persones vulnerables que resideixen en allotjament temporal. Els experts del BEI proporcionaran al Municipi de Madrid un estudi de viabilitat sobre el llançament d’un vincle d’impacte social, una solució innovadora de finançament destinada a permetre que els grups vulnerables s’independitzin.

El vicepresident executiu, Valdis Dombrovskis, va dir: "El centre d'assessorament del pla d'inversions ha demostrat ser una eina clau per aconseguir que els projectes d'inversió s'iniciïn. Gràcies a l'assistència tècnica que proporciona, el municipi de Madrid podrà donar a les persones sense llar la mà que necessiten per accedir a noves oportunitats i canviar la seva situació. La Comissió Europea està orgullosa de donar suport a aquest projecte social que té el potencial d’incidir enormement en la vida de molts ”.

Més informació es pot trobar al el comunicat de premsa.

Seguir llegint

Negocis

#InvestmentPlan dóna suport a la primera bateria gigafàbrica d'Europa fabricada a casa a # Suècia

publicat

on

El Banc Europeu d’Inversions (BEI) inverteix 350 milions de dòlars (al voltant de 300 milions d’euros) per donar suport al finançament de la primera fàbrica gegantina de fabricació pròpia d’Europa per a cèl·lules de bateries de ions de liti, Northvolt Ett, al nord de Suècia. La base d’energia neta de la regió permetrà a Northvolt utilitzar un 100% d’energia renovable dins dels seus processos de producció. El finançament està recolzat pel Fons Europeu d’Inversions Estratègiques (FEIS), el pilar principal del Pla d’Inversions per a Europa.

El vicepresident de l'Aliança Europea de la Bateria, Maroš Šefčovič, va dir: "El BEI i la Comissió són socis estratègics de l'Aliança Europea de la Bateria, treballant estretament amb la indústria i els estats membres per posar Europa en un camí ferm cap al lideratge mundial en aquest sector estratègic. Northvolt ha estat un dels nostres líders, construït el primer Gigafactory de producció pròpia d’Europa per a cèl·lules de bateries de ions de liti, amb una petjada de carboni mínima. Donant suport a aquest projecte d’última generació, també confirmem la nostra decisió d’incrementar la capacitat de resistència i autonomia estratègica d’Europa en indústries i tecnologies clau ”.

El comunicat de premsa està disponible aquí. La projectes i acords Es preveu mobilitzar 514 mil milions d'euros en inversions, de les quals 14.3 milions d'euros seran a Suècia. 

Seguir llegint

Àustria

El Pla d’inversions admet #CleanEnergyProjects a Espanya i Àustria  

publicat

on

El Banc Europeu d’Inversions (BEI) proporciona finançament a dos projectes d’energia neta: a planta d’energia solar a Espanya   dos parcs eòlics a Àustria. Les dues ofertes de finançament tenen el suport del Fons Europeu per a les Inversions Estratègiques. El primer és un acord de 43.5 milions d'euros per construir i explotar la central solar fotovoltaica de Cabrera de 200 MWp, la planta més gran d'Andalusia.

La planta proporcionarà prou energia neta per subministrar gairebé 145,000 llars a l’any i crear 350 llocs de treball en fase de construcció. El segon és de 63 milions d'euros de finançament per a la construcció i explotació de dos nous parcs eòlics a Àustria (Prinzendorf III i Powi V) amb una capacitat total aproximada de 43.6 MW.

El comissari d’Economia, Paolo Gentiloni, va dir: “La inversió en energies renovables és crucial per complir els objectius del Pacte Verd Europeu i assolir la neutralitat climàtica per al 2050. Aquest nou suport de la UE anuncia avui aportarà energia neta a milers de llars més d’Espanya i Àustria.”

Des del maig del 2020, el Fons Europeu per a les Inversions Estratègiques ha mobilitzat 486 milions d'euros d'inversions a tota la UE, incloent 54.8 mil milions d'euros a Espanya i 59.8 mil milions d'euros a Àustria, i ha donat suport a 1.2 milions de start-ups i petites i mitjanes empreses.

Seguir llegint
anunci

Twitter

Facebook

Tendències