Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Nou conjunt d'eines per ajudar a mitigar la interferència estrangera en la recerca i la innovació

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea ha publicat un caixa d'eines sobre com mitigar la interferència estrangera en la recerca i la innovació. La interferència estrangera es produeix quan les activitats les porta a terme, o en nom d'un actor estatal estranger, que són coercitives, encobertes, enganyoses o corruptes i són contràries a la sobirania de la UE, als seus valors i interessos. El conjunt d'eines descriu les millors pràctiques per donar suport a les institucions d'educació superior de la UE i a les organitzacions que realitzen investigacions per salvaguardar els seus valors fonamentals, incloses la seva llibertat acadèmica, integritat i autonomia institucional, així com per protegir el seu personal, estudiants, resultats de recerca i actius.

Inclou una llista de possibles mesures de mitigació que poden ajudar les organitzacions de recerca i innovació a desenvolupar una estratègia integral, adaptada a les seves necessitats, per fer front als riscos i reptes de l'estranger. Aquestes mesures se centren en quatre àmbits: valors, governança, associacions i ciberseguretat. La comissària d'Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: "Juntament amb els estats membres i els socis de recerca i innovació d'arreu d'Europa, hem desenvolupat un conjunt d'eines útils per ajudar-nos a protegir els nostres valors fonamentals, els resultats clau de la investigació i els actius intel·lectuals. Conscienciar i implementar mesures preventives és clau per fer front a les amenaces d'intrusió estrangera que s'orienten a vulnerabilitats crítiques i s'estenen a totes les activitats de recerca, dominis científics, resultats de recerca, investigadors i innovadors". 

La llista no exhaustiva de possibles mesures de mitigació publicada avui suggereix un enfocament integral per als actors de la recerca i la innovació per contrarestar la interferència estrangera, des de la conscienciació i la prevenció fins a la resposta eficaç, la recuperació i la construcció de resiliència davant les amenaces futures. Alimentació a la Agenda Política de l'Espai Europeu de Recerca acció sobre la llibertat acadèmica, la Comissió ha creat conjuntament el conjunt d'eines juntament amb els estats membres i els socis de recerca i innovació. Més informació disponible aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències