Connecteu-vos amb nosaltres

comunicació

Temps dedicat a la comunicació laboral: una visió general de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Dades per activitat econòmica (NACE Rev. 2) al EU mostren que al voltant del 55% o una mica més de les persones ocupades en les "activitats financeres i d'assegurances", "educació" i "activitats d'allotjament i servei d'alimentació" passen almenys la meitat del seu temps de treball interactuant amb els altres. D'altra banda, més del 40% de les persones ocupades en "mineria i pedrera", "activitats de les llars com a empresaris" i "agricultura, silvicultura i pesca" van declarar que dedicaven poc o gens del seu temps de treball a les interaccions socials.

Aquesta informació prové de dades publicació basada en el mòdul EU-LFS 2022 sobre competències laborals publicat per Eurostat. Aquest article presenta un grapat de troballes de les més detallades Estadístiques Article explicat sobre estadístiques d'ocupació: centrar-se en les habilitats comunicatives.

La comunicació pot ser interna, dins de l'empresa o organització, implicant companys o directius, i externa, amb clients externs, proveïdors, pacients o alumnes. A la UE, el 33.6% de les persones ocupades d'entre 15 i 74 anys va declarar dedicar almenys el 50% del seu temps de treball a la comunicació interna i el 29.5% va dir que dedicava almenys la meitat del seu temps a la comunicació externa.

gràfic de bombolles: persones ocupades que dediquen almenys la meitat del seu temps de treball a la comunicació interna i externa amb finalitats laborals, per sexe i edat, UE, 2022 (percentatge del total de persones ocupades per a cada sexe/categoria d'edat)

Conjunts de dades d'origen: lfso_22dmsc03 i lfso_22dmsc04

Si s'observa la situació per sexe, les dones van declarar percentatges similars de comunicació interna i externa durant almenys la meitat de la jornada laboral. L'excepció van ser els de 60 a 74 anys, que van registrar una diferència de 5.2 punts percentuals (pp) entre ambdues categories a favor de la comunicació externa. 

En canvi, els homes de tots els grups d'edat, excepte els d'entre 60 i 74 anys, tenien percentatges substancialment més elevats de comunicació interna en comparació amb la comunicació externa. En el grup d'edat de 15 a 29 anys, el 34.6% dels homes ocupats va dedicar almenys la meitat del seu temps de treball a la comunicació interna, mentre que el 24.2% va declarar dedicar almenys el 50% del seu temps de treball a la comunicació externa. En el grup d'edat 30-44, aquestes quotes van ser del 35.3% enfront del 25.7%, i en el grup d'edat 45-59 va variar entre el 32.0% per a la comunicació dins de l'empresa i el 24.5% per a la comunicació externa.

En general, un percentatge més elevat de dones ocupades, en comparació amb els homes, destina almenys la meitat del seu temps de treball a la comunicació. La diferència més significativa entre homes i dones es va observar en el grup d'edat de 15 a 29 anys, concretament en comunicació externa, amb un 39.6% de dones i un 24.2% d'homes declarant haver dedicat la meitat del seu temps de treball a la comunicació externa. 

anunci

Per marcar el Any Europeu de les Competències, Eurostat està ampliant les seves estadístiques d'ocupació abordant qüestions relacionades amb la interacció amb altres persones amb finalitats laborals i com les persones ocupades destinen el seu temps de treball a la comunicació relacionada amb el treball.

Més informació

Si teniu qualsevol consulta, visiteu el contacte   

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències