Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Debat sobre càrrega frontal 1 milions de € per a la Iniciativa d'Ocupació Juvenil a 2015

COMPARTIR:

publicat

on

150204ec1-detailEls diputats europeus van debatre sobre l’últim pla per aconseguir un finançament de 1 mil milions d’euros a la iniciativa d’ocupació juvenil (YEI) a 2015 amb la comissària Marianne Thyssen el dimarts al matí (10 febrer). La majoria dels ponents van donar suport a la idea d’accelerar l’aportació de finançament per a projectes de lluita contra l’atur de joves, alhora que desenvolupen solucions a llarg termini i introduir reformes estructurals.

Els membres van instar a que la UE actués amb rapidesa per reduir el nombre de joves aturats, que han assolit 7.5 milions al conjunt de la UE. A les regions més afectades, especialment al sud d’Europa, fins a 50% d’anys 15-24 estan a l’atur. Europa podria perdre tota una generació de joves perquè no poden iniciar vides independents i desenvolupar el seu potencial creatiu, van dir. Alguns oradors van expressar la seva preocupació per la capacitat dels estats membres de la UE d'utilitzar els fons de manera eficient i ajudar a crear llocs de treball de qualitat a llarg termini, en lloc de gastar-los en solucions temporals "de solució ràpida".
Els estats membres estan implementant la Garantia Juvenil, mesures dissenyades per reduir l'atur juvenil accelerant la transició de l'escola a la feina. El finançament de l'IEJ complementa els diners del Fons Social Europeu (FSE) als estats membres amb regions on l'atur juvenil supera el 25%. El nou pla de càrrega anticipada podria arribar a augmentar trenta vegades, des de l'1% actual fins al 30%, el finançament disponible per als estats membres de la UE el 2015 per donar suport als seus esforços per aconseguir que 650,000 joves treballin.

La comissionada d'Ocupació, Afers Socials, Competències i Mobilitat Laboral, Marianne Thyssen, va explicar que l'aportació anticipada d'1 milions d'euros, és a dir, un terç del total del 2014-2020, en aquest any és necessari perquè els plans d'IEJ han tardat a engegar des del 2013. va prometre controls i avaluació estrictes dels projectes i va dir que aquesta mesura no afectaria ni les dotacions pressupostàries ni els pagaments d'altres fons.
El Parlament i el Consell haurien de modificar les regles del FSE a l’estiu per permetre la posada en marxa del pla de finançament de YEI a 2015.

Mireu el VOD del debat aquí.

Les mesures de garantia juvenil dels estats membres tenen com a objectiu reduir l’atur juvenil accelerant la transició de l’escola a la feina i ajudant a crear llocs de treball.

El pressupost de l'IEJ per al període 2014-2020 és de 3.2 milions d'euros, que s'acompanyaran d'almenys 3.2 milions d'euros procedents de les assignacions del Fons Social Europeu dels estats membres. La proposta augmentaria la taxa de prefinançament de l'IEJ en la seva dotació pressupostària de 2015 de l'1-1.5% fins a un 30%.

Estats membres que es beneficien d'aquesta iniciativa (Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Xipre, República Txeca, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Polònia, Portugal, Romania, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Suècia i el Regne Unit) per tant, podria rebre un terç de l’assignació de € 3.2bn immediatament després que s'aprovessin els programes operatius dedicats.

anunci

#YouthEmployment, #YEI, #ESF

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències