Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Els eurodiputats debaten com trencar estancament de baixa per maternitat

COMPARTIR:

publicat

on

025088efca6cc80b985c4faa64ba2413-800xLes normes sobre permís de maternitat varien àmpliament entre els països de la UE, però els governs nacionals han bloquejat els plans per harmonitzar-les des del 2008. Amb la Comissió Europea que amenaça de retirar la seva proposta, els eurodiputats van debatre la situació el 19 de maig i votar el 20 de maig una resolució instant els estats membres a reprendre les negociacions.

Legislació vigent i canvis proposats

La baixa de maternitat a nivell de la UE està regulada per la Directiva de 1992, que fixa el període mínim de permís de maternitat en 14 setmanes, incloent dues setmanes obligatòries i un subsidi determinat per la legislació nacional. La Comissió ha proposat un revisió de la directiva, que fixa la durada mínima del permís de maternitat en 18 setmanes, incloent-hi sis setmanes obligatòries i un subsidi que equival a un salari complet. El 2010 Els eurodiputats van aprovar una proposta per ampliar el permís de maternitat a almenys 20 setmanes completament remunerades després del naixement, de les quals sis obligatòries.

Situació als estats membres

Actualment, la durada del permís de maternitat als països de la UE varia de 14 a 28 setmanes i, en determinades circumstàncies, fins a 52 setmanes, tot i que no totes estan totalment remunerades. També hi ha diferències quant a la durada del període obligatori.

Última oportunitat per trencar el punt mort

El Consell fa més de quatre anys que bloqueja la proposta. El desembre de 2014, la Comissió va donar sis mesos més al Parlament i al Consell per arribar a un acord. El dimarts 19 de maig, els eurodiputats debatran sobre el futur de la legislació amb el Consell i la Comissió i l'endemà votaran una resolució que insti el Consell a reprendre les negociacions.

anunci
Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències