Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Comissió prepara pla d'acció per als sistemes fiscals més justos i més favorables al creixement a Europa

COMPARTIR:

publicat

on

moneygraphEl passat 27 de maig, el Col·legi de Comissaris va celebrar un debat d’orientació sobre mesures per fer que la fiscalitat de les empreses sigui més justa, més favorable al creixement i transparent. Es va acordar que es necessitava un nou enfocament de la UE en matèria de tributació de les empreses per abordar amb èxit l'abús fiscal, garantir ingressos sostenibles i fomentar un millor entorn empresarial al mercat intern.

El vicepresident Valdis Dombrovskis, responsable de l'euro i el diàleg social, va dir: "Volem que la fiscalitat de les empreses sigui justa i favorable al creixement. Totes les empreses, grans o petites, han de pagar la seva quota d'impostos al lloc on obtingui els seus beneficis. La fiscalitat de les empreses és una responsabilitat de l’Estat membre, però la UE ha d’establir un marc clar i renovat per a una fiscalitat de les empreses justa i competitiva ".

Afers econòmics i financers, fiscalitat i duanes Pierre Moscovici va dir: "El nostre enfocament actual de la fiscalitat de les empreses ja no s'adapta a la realitat actual. Estem utilitzant eines obsoletes i mesures unilaterals per respondre als reptes d'una economia digitalitzada i globalitzada. Per a una fiscalitat més justa i menys fragmentació del mercat únic, hem de revisar fonamentalment el nostre marc de l'impost sobre societats a la UE. Les grans, petites i mitjanes empreses haurien de poder beneficiar-se del mercat interior en igualtat de condicions ".

El president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, ha convertit la lluita contra l'evasió i l'evasió fiscals en una de les principals prioritats polítiques d'aquesta Comissió. L’objectiu clau és garantir que les empreses tributen allà on es generen els seus beneficis i no puguin evitar pagar la seva part justa d’impostos mitjançant una planificació fiscal agressiva.

Es va fer un primer pas important el març del 2015, quan la Comissió va presentar un paquet de mesures per impulsar-lo transparència fiscal a la UE.

Avui, el Col·legi ha acordat adoptar un enfocament més complet per millorar la fiscalitat de les empreses a la UE, tenint en compte també les reformes internacionals en curs en aquest camp. El debat d’orientació d’avui s’alimentarà en un pla d’acció al juny, que inclourà una estratègia per rellançar els treballs sobre la introducció a nivell de la UE d’un Base imposable consolidada comuna (CCCTB), implementar mesures contra l’elusió fiscal que s’estan desenvolupant a nivell internacional dins de l’OCDE i reforçar encara més la transparència fiscal tenint en compte la necessitat de reforçar l’eficiència de l’entorn fiscal de les empreses al mercat interior.

Fons

anunci

Al juliol del 2014 Directrius Polítics, Va dir el president Juncker: "Necessitem més equitat al nostre mercat intern. Tot i reconèixer la competència dels estats membres per als seus sistemes tributaris, hauríem d'intensificar els nostres esforços per combatre l'evasió i el frau fiscal, de manera que tots aportin la seva part justa".

La Comissió compleix ràpidament els compromisos adquirits en el seu programa de treball per frenar l'evasió i l'evasió fiscals i garantir que les empreses paguen impostos quan generen beneficis.

El 18 de març, la Comissió va proposar un paquet de transparència fiscal per crear més obertura i cooperació entre els estats membres en matèria d'impostos corporatius. Un element clau del paquet era una proposta d’intercanvi automàtic d’informació sobre les resolucions fiscals. Aquesta proposta va rebre el suport polític unànime dels ministres de Finances a l'ECOFIN informal de Riga a l'abril. Ara els estats membres ho estan discutint a nivell tècnic amb l'objectiu d'arribar a un acord a finals d'any.

En el paquet de transparència fiscal, la Comissió també va anunciar que presentaria abans de l’estiu "un pla d’acció detallat sobre tributació de societats, que exposarà les opinions de la Comissió sobre una fiscalitat corporativa justa i eficient a la UE i proposarà diverses idees per assolir això ".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències