Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

#GreekReforms: Ministre de Finances grec Euclides Tsakalotos saluda el paper del Parlament Europeu en seguiment a les reformes

COMPARTIR:

publicat

on

EuclidesEl ministre de Finances grec, Euclid Tsakalotos, celebra la participació més forta del Parlament Europeu en el seguiment del programa d'assistència financera per a Grècia, va dir dimecres als eurodiputats de la Comissió d'Afers Econòmics i Monetaris en una reunió de diàleg econòmic. "Necessitem un agent honest, que representi diferents punts de vista des de diferents perspectives polítiques, per examinar l'impacte econòmic i social del programa", va dir, referint-se al nou grup de treball del PE sobre programes d'ajust macroeconòmic..

Tsakalotos va dir que l'estratègia de Grècia és finalitzar la revisió en curs de l'actual programa el més aviat possible, ja que tem que els retards facin que les reformes previstes, com les del sistema de pensions, siguin més difícils de vendre. "Les institucions van sortir de Grècia el 5 de febrer amb la promesa que ens tornarien en deu dies. Però encara estem esperant. No tenim temps", ha dit. Actualment, Grècia està negociant un nou tram d'ajuda financera.

Les demandes de pensions de l'FMI són "irraonables"

Les reformes de les pensions són una patata especialment calenta per a Grècia. Tsakalotos va explicar que els acords de jubilació anticipada s'estan reduint i que el seu govern està treballant ara per fusionar 300 fons de pensions diferents en un sol fons amb regles comunes per a tots. "Aquesta és una reforma molt radical", ha subratllat. Ha criticat que el Fons Monetari Internacional (FMI) insisteixi en més retallades de les pensions perquè, segons la seva opinió, les pensions representen una part massa gran de la despesa social de Grècia: "L'FMI ​​s'ha d'adonar que és molt difícil canviar això a la base. de la recessió. Les pensions ja s'han retallat 11 vegades, la qual cosa suposa una reducció del 40%. I el que cal adonar-se és que les pensions són una forma d'ingressos familiars a Grècia en aquests dies. Esperem que l'FMI es torni més raonable", va dir. .

Tsakalotos va incidir en una varietat de reformes que ha d'afrontar el seu govern i va esbossar algunes diferències que encara impedeixen un acord sobre un nou tram d'ajuda financera. "Sobre la bretxa fiscal les institucions estan dividides. L'FMI ​​demana que es prenguin mesures addicionals. Les nostres opinions s'acosten més a les del Mecanisme Europeu d'Estabilitat, la Comissió i el Banc Central Europeu. En aquesta etapa pensem que hi ha més mesures políticament. difícil i econòmicament contraproduent. Ara no necessitem més mesures procícliques", ha dit.

Estratègia de desenvolupament en dos mesos

Preguntat sobre els grans obstacles en el camí del creixement i l'ocupació, el ministre ha dit que reformar l'administració pública és la seva ambició número u "pel bé de l'economia i dels ciutadans grecs". Però, ha afegit, "En l'estratègia de desenvolupament que presentarem a les institucions d'aquí a dos mesos, no ens atenem a una sola idea. Hem de millorar la recaptació d'impostos, augmentar la liquiditat de les pimes i reduir els préstecs morosos perquè els bancs puguin tornar a prestar diners en comptes de ser "zombis". Necessitem bancs no sistèmics com Sparkassen i hem de millorar el sector financer i els tipus d'interès. Tot això estarà a l'estratègia".

anunci

La crisi dels refugiats a Grècia no canviarà els objectius de reforma grega

Preguntat sobre els efectes de la crisi dels refugiats a Grècia, Tsakalotos va dir que els seus objectius de reforma no canviaran com a conseqüència d'aquesta crisi. "Però, si, a posteriori, resulta que hi ha hagut efectes negatius, caldrà reconèixer-los". També va dir que el sistema de reemborsaments de la Comissió Europea per a Grècia en aquest àmbit és problemàtic, ja que els pagaments sovint arriben tard. "cosa difícil en un país que lluita amb la liquiditat" i que tem que, a causa de la baixa despesa social de la població grega, la crisi dels refugiats pugui jugar en mans de partits de dreta.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències