Connecteu-vos amb nosaltres

economia digital

El futur econòmic d’Europa és #digital

COMPARTIR:

publicat

on

Europa-Mapa-bandera-de-Bloc-còpiaEn el Ple de 25 26-gener, el Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) va aprovar un paquet integral en l'anomenada Societat Gigabit, destinat a millorar i finalitzar connexions digitals a tot Europa i enfortint així el mercat únic digital.

En el seu dictamen sobre l’European Gigabit Society, el CESE celebra les iniciatives de la Comissió Europea pel que fa al Codi europeu de comunicacions electròniques, a l’òrgan de reguladors europeus de comunicacions electròniques (BEREC), al pla d’acció 5G i al pla d’assistència a les administracions públiques que vulguin oferir gratuïtament Accés Wi-Fi (WiFi4EU). El CESE està d’acord amb els objectius estratègics per al 2025, que considera ambiciosos però realistes. "Un mercat únic digital modern i modern a nivell europeu és important per millorar la competitivitat europea, fer-la sostenible i crear així creixement econòmic i ocupació", va dir el ponent Ulrich Samm"Cal tenir en compte que això no passa en el buit, sinó en un context de forta competència dels EUA i Àsia."

"La UE ha de guiar el procediment per tal de garantir, la modernització paneuropeu coherent en suport del mercat únic digital", va dir Samm, recordant que els beneficis econòmics i socials complets d’aquesta transformació digital només s’aconseguiran si a tota Europa, es poden implementar xarxes de gran capacitat. Per tal de cobrir àrees remotes i garantir l'accés a tota la societat, el CESE demana ajuts públics. 

La iniciativa WiFi4EU de la CE va en aquesta direcció, proporcionant fons per a punts d'accés gratuït a Internet en llocs públics, com ara edificis públics, places, parcs, hospitals, etc. Al seu parer, connectivitat a Internet a les comunitats localsel CESE dóna la benvinguda a aquesta iniciativa perquè oferirà beneficis en termes d'accessibilitat i creixement econòmic. "Juntament amb la identitat digital única —proposta pel CESE—, això tindria un impacte considerable en l'enfortiment del sentiment de ciutadania europea i la superació de la pobresa digital", va ser la convicció expressada pel ponent Emilio Fatovic. Tanmateix, el CESE considera que el pressupost de 120 milions d'euros assignat a aquest projecte estratègic és insuficient i ha demanat que s'incrementi i complementi substancialment mitjançant associacions publicoprivades. 

Donat el ràpid progrés de la tecnologia digital, les noves instal·lacions podrien esdevenir obsoletes ràpidament. Perquè WifiXUMXEU sigui més dinàmic, a llarg termini i sostenible, el CESE proposa establir objectius per al desenvolupament social i tecnològic. Els serveis Wi-Fi d'alta qualitat s'han d'instal·lar durant els pròxims tres anys amb una velocitat de connexió mínima de 4 megabits / s. 

Fatovic va criticar que els criteris exposats per la Comissió per a l'assignació de fons són "poc clars i contradictoris". El Comitè es proposa fixar un import màxim de finançament per a cada país amb antelació, i per reservar 20% del pressupost per a les regions econòmica i digital menys desenvolupats de manera que, en particular, illes, muntanyes i zones i àrees perifèriques que han estat exposats a desastres naturals poden obtenir les inversions digitals que més es necessiten.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències