Connecteu-vos amb nosaltres

Eurostat

Més de 12.5 milions de viatgers a l'interior del país el 2022

COMPARTIR:

publicat

on

El 2022, entre els 197 milions de persones ocupades de 15 a 64 anys a la EU, més de 12.5 milions de persones (6.4% de tots els ocupats) es van desplaçar per treballar d'una regió a una altra dins del seu país de residència. Això va suposar un augment del 4.4% respecte al 2021 (12.0 milions de persones).

La proporció més alta de desplaçaments regionals en l'ocupació total es va registrar a la província belga de Brabant Wallon (45%), seguida d'una altra província belga, Vlaams-Brabant (42%), Pest a Hongria (41%), la província de Namur a Bèlgica (38%), i les regions austríaques de Burgenland (36%) i Niederösterreich (29%). 

Pel que fa a les xifres absolutes, diverses regions alemanyes, com ara Brandenburg (297), Arnsberg (000) i Lüneburg (248), juntament amb Pest a Hongria (000) i Niederösterreich (223) a Àustria, van registrar les més ocupades. persones que es desplacen a una regió diferent dels seus països respectius per treballar.

La gent també es desplaça per treballar a altres països. L'any 2022, 2.09 milions de persones ocupades d'entre 15 i 64 anys (1.1% de tots els ocupats) es van desplaçar des de la seva regió de residència a un altre país, una mica més que el 2021 (1.94 milions).

A nivell regional, la província de Luxemburg a Bèlgica va liderar amb la proporció més alta de viatgers a un país diferent, amb un 32%. A continuació, Trier a Alemanya amb un 18% i Lorena a França amb un 14%. Franche-Comté a França i Vorarlberg a Àustria, cadascun amb un 10%, també van registrar percentatges relativament elevats.

Més informació

Notes metodològiques

  • A l'efecte d'aquest article es defineixen els viatgers diaris com aquelles persones que viatgen —almenys un cop a la setmana— des de la regió on tenen la seva residència habitual a una regió diferent per trobar-se al seu lloc de treball.
  • Les dades sobre els desplaçaments regionals s'elaboren a partir de l'Enquesta de població activa de la UE (EU-LFS).
  • Les dades es basen en la versió 2021 de la Nomenclatura d'Unitats Territorials d'Estadística (NUTS). De les 242 regions de la UE de nivell NUTS 2, les dades sobre el nombre de viatgers a l'interior del país estan disponibles per a 210 regions, mentre que les dades dels viatgers a un altre país estan disponibles per a 127 regions. Per obtenir la llista completa de regions amb dades disponibles i indicadors de fiabilitat de les dades, consulteu els conjunts de dades respectius a la base de dades d'Eurostat.

Si teniu qualsevol consulta, visiteu el contacte

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències