Connecteu-vos amb nosaltres

impostos

Bahames, Belize, Seychelles i Illes Turks i Caicos eliminats de la llista de jurisdiccions no cooperatives de la UE a efectes fiscals

COMPARTIR:

publicat

on

Avui, el Consell Europeu ha eliminat Bahames, Belize, Seychelles i les illes Turks i Caicos de la llista de jurisdiccions no cooperatives a efectes fiscals. Amb aquestes actualitzacions, la llista de la UE consta de les 12 jurisdiccions següents:

 • Samoa Americana
 • Anguilla
 • Antigua i Barbuda
 • Fiji
 • Guam
 • Palau
 • Panamà
 • Rússia
 • samoa
 • Trinidad and Tobago
 • Illes Verges dels EUA
 • vanuatu

El Consell lamenta que aquestes jurisdiccions encara no siguin cooperatives en matèria fiscal i els convida a millorar el seu marc legal per resoldre els problemes identificats.

Motius per eliminar jurisdiccions de la llista

Aquesta llista de la UE de jurisdiccions fiscals no cooperatives (annex I) inclou països que no s'han iniciat en un diàleg constructiu amb la UE sobre governança fiscal o que no han complert els seus compromisos per implementar les reformes necessàries. Aquestes reformes haurien de tenir com a objectiu complir un conjunt d'objectius criteris de bon govern fiscal, que inclouen transparència fiscal, fiscalitat justa i implementació d'estàndards internacionals dissenyats per prevenir l'erosió de la base imposable i el trasllat de beneficis. La llista s'actualitza dues vegades l'any per fer un seguiment de l'evolució, normalment al febrer i a l'octubre, sota els auspicis dels ministres de Finances de la UE.

Referent Bahames i Illes Turks i Caicos, des de l'octubre de 2022, el Fòrum de Pràctiques Fiscals Nocives (FHTP) de l'OCDE s'havia identificat deficiències en l'aplicació dels requisits de substàncies econòmiques en ambdues jurisdiccions. En l'avaluació més recent de l'FHTP, les recomanacions a ambdues jurisdiccions per esmenar aquestes deficiències es van convertir de recomanacions "dures" a "suaves", la qual cosa va permetre al Grup de Codi de Conducta considerar que aquestes jurisdiccions compleixen amb l'estàndard per a jurisdiccions amb cap o només un impost sobre la renda de societats nominal.

A l'octubre de 2023, Belize i Seychelles es van incloure a la llista de la UE de jurisdiccions no cooperatives a efectes fiscals després d'una avaluació negativa del Fòrum Global de l'OCDE pel que fa a l'intercanvi d'informació a petició. Després dels canvis a les normes aplicables en aquestes jurisdiccions, el Fòrum Global els ha concedit a tots dos una revisió suplementària, que es durà a terme en un futur proper. A l'espera del resultat d'aquesta revisió, Belize i Seychelles s'han inclòs a la secció corresponent de l'annex II.

Document d'estat de joc (annex II)

A més de la llista de jurisdiccions fiscals no cooperatives, el Consell va aprovar el document habitual sobre l'estat de joc (annex II) que reflecteix l'actual UE cooperació amb els seus socis internacionals i els compromisos d'aquests països reformar la seva legislació per adherir-se als estàndards de bon govern fiscal acordats. La seva finalitat és reconèixer el treball constructiu en curs en l'àmbit fiscal, i fomentar l'enfocament positiu de les jurisdiccions cooperatives per implementar els principis de bon govern fiscal.

Dues jurisdiccions, Albània i Hong Kong, van complir els seus compromisos modificant un règim fiscal lesiu, i seran eliminats del document d'estat de joc.

anunci

Aruba i Israel també han complert tots els seus compromisos pendents (relacionats amb l'intercanvi automàtic d'informació de comptes financers en el marc de la norma comuna d'informació).

El Fòrum Global va donar Botswana i Dominica qualificacions positives pel que fa a l'intercanvi d'informació a petició, amb la qual cosa s'elimina la referència a aquestes jurisdiccions a l'apartat corresponent.

Fons

La llista de les jurisdiccions no cooperatives de la UE a efectes fiscals es va establir el desembre del 2017. Forma part de l’estratègia externa de la UE en matèria de tributació i té com a objectiu contribuir als esforços continus per promoure el bon govern fiscal en tot el món.
Les jurisdiccions s'avaluen sobre la base d'un conjunt de criteris establerts pel Consell. Aquests criteris cobreixen la transparència fiscal, la fiscalitat justa i la implementació d'estàndards internacionals dissenyats per evitar l'erosió de la base imposable i el trasllat de beneficis.

El president del grup del codi de conducta duu a terme diàlegs polítics i procedimentals amb les organitzacions i jurisdiccions internacionals pertinents, quan sigui necessari.

Treballar a la llista és un procés dinàmic. Des del 2020, el Consell actualitza la llista dues vegades l'any. La propera revisió de la llista està prevista per a l'octubre de 2024.

La llista es troba a l'annex I de les conclusions del Consell sobre la llista de la UE de jurisdiccions no cooperatives a efectes fiscals. Les conclusions també inclouen un document sobre l'estat actual (annex II) que identifica les jurisdiccions cooperatives que han fet més millores a les seves polítiques fiscals o la cooperació relacionada.

The Council’s decisions are prepared by the Council’s code of conduct group which is also responsible for monitoring tax measures in the EU member states. The code of conduct group is cooperating closely with international bodies such as the OECD Forum on Harmful Tax Practices (FHTP) to promote tax good governance worldwide.

Conclusions del Consell sobre la llista revisada de la UE de jurisdiccions no cooperatives a efectes fiscals

Llista de la UE de jurisdiccions no cooperatives (informació de fons)

Grup Codi de Conducta (Impostació Empresarial)

Visiteu el lloc web

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències