Connecteu-vos amb nosaltres

Viatjar

Dades dels passatgers aeri: acord assolit per augmentar la seguretat i millorar la gestió de les fronteres

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La presidència belga del Consell i els negociadors del Parlament Europeu han acordat provisionalment dos reglaments que regulen la recollida i l'ús de les dades dels passatgers aeri per a la gestió de les fronteres i l'aplicació de la llei.

Les noves normes milloraran el maneig de les dades d'informació avançada de passatgers (API) per realitzar controls sobre els passatgers abans de la seva arribada a les fronteres exteriors de la UE, però també per als vols intracomunitaris en la lluita contra el terrorisme i la delinqüència greu. Milloraran la lluita contra la delinqüència greu i el terrorisme a la UE, complementant el processament de les dades del registre de noms de passatgers (PNR).

La informació anticipada del passatger (API) conté detalls d'identificació del document de viatge i informació bàsica del vol i es transmetrà abans i després de l'enlairament a les autoritats del lloc d'arribada.

"Una gestió més eficient de les fronteres als aeroports i una posició d'informació reforçada per a les autoritats policials sobre les persones que volen a la UE i dins de ella són dos avantatges importants de les regulacions anticipades d'informació de passatgers que hem acordat avui".
Annelies Verlinden, ministra de l'Interior, reforma institucional i renovació democràtica

Normes uniformes per a la recollida de dades

Les dues regulacions estipulen quines dades API han de recollir i transferir les companyies aèries. Les dades de l'API consistiran en una llista tancada d'informació del viatger, com ara el nom, la data de naixement, la nacionalitat, el tipus i el número del document de viatge, la informació sobre el seient i la informació sobre l'equipatge. A més, les companyies aèries estaran obligades a recollir determinada informació del vol, com ara el número d'identificació del vol, el codi de l'aeroport i l'hora de sortida i arribada.

En principi, la recollida i transferència de dades de l'API només es refereix als vols que surten de fora de la UE. Tanmateix, els estats membres poden decidir incloure vols intracomunitaris. Aquesta decisió dependrà de les necessitats específiques de l'aplicació de la llei, com ara una amenaça terrorista i, en absència d'aquesta amenaça, s'haurà de recolzar amb una avaluació de risc motivada adequadament.

Millor lluita contra el crim i controls fronterers millorats

Gràcies a la nova normativa, les autoritats policials podran combinar les dades de l'API dels viatgers i els registres de noms de passatgers (PNR). El PNR és un conjunt més gran de dades de reserva de passatgers aeri i conté detalls sobre l'itinerari d'un passatger i informació del procés de reserva de vol. Quan s'utilitzen conjuntament, l'API i el PNR són especialment efectius per identificar els viatgers d'alt risc i per confirmar el patró de viatge de les persones sospitoses.

anunci

També les autoritats frontereres es beneficiaran de les noves normes acordades. Com que tindran una visió més completa dels viatgers que arriben als aeroports, les autoritats frontereres podran realitzar controls previs abans de l'aterratge, emmagatzemar les dades més temps del previst avui per realitzar les comprovacions necessàries i, en conseqüència, gestionar els seus controls fronterers de manera més eficient. .

Això reforçarà la seguretat fronterera, ja que hauria d'augmentar les possibilitats d'evitar els passos fronterers no desitjats. Els passatgers haurien de beneficiar-se de temps d'espera més curts i controls de passaports més fluids.

Recollida automatitzada de dades

Les companyies aèries hauran de recopilar les dades de l'API contingudes en els documents de viatge per mitjans automatitzats (per exemple, mitjançant l'escaneig de passaports llegibles per màquina). Només si la recollida automatitzada de dades dels viatgers no és possible per motius tècnics, una companyia aèria pot recollir les dades manualment (ja sigui com a part de la facturació en línia o de la facturació a l'aeroport). La possibilitat de proporcionar dades manualment durant el check-in en línia romandrà disponible en tot cas durant un període transitori de 2 anys. Les companyies aèries posaran en marxa mecanismes de verificació per tal de garantir l'exactitud de les dades.

Encaminador únic

Per tal d'agilitzar la transmissió de les dades de l'API, el Consell i el Parlament van decidir posar en marxa un encaminador central. Aquest encaminador, que serà desenvolupat per una agència de la UE, rebrà les dades recollides per les companyies aèries i després les transmetrà a les autoritats competents en matèria de gestió de fronteres i d'aplicació de la llei. Posteriorment, aquest encaminador també servirà per a la recollida i transmissió de dades PNR.

Com que les companyies aèries ja no hauran d'enviar dades de l'API a diverses autoritats, això millorarà l'eficiència i reduirà els costos de la transferència de dades i reduirà el risc d'errors i abusos.

Propers passos

L'acord que s'ha assolit avui haurà de ser confirmat pels representants dels estats membres (Coreper) abans de l'adopció formal al Parlament Europeu i al Consell.

Assito Kanko (ECR/BE) i Jan-Christoph Oetjen (RENEW/DE) són els ponents del Parlament Europeu d'ambdós expedients, mentre que la comissària Ylva Johansson encarregada d'Afers Interiors va representar la Comissió Europea.

Dades dels passatgers (informació de fons)

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències