Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Euro 7: els eurodiputats donen suport a noves normes per reduir les emissions del transport per carretera 

COMPARTIR:

publicat

on

El Comitè de Medi Ambient va adoptar les seves propostes per reduir les emissions contaminants i establir requisits de durabilitat de les bateries per a turismes, furgonetes, autobusos i camions.

Dijous, el Comitè de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària (ENVI) va adoptar la seva posició sobre la renovació Normes de la UE per a l'homologació i la vigilància del mercat de vehicles de motor (7 euros) amb 52 vots a favor, 32 en contra i una abstenció.

Límits actualitzats d'emissions d'escapament

Els eurodiputats van estar d'acord amb els nivells proposats per la Comissió per a les emissions contaminants (com ara òxids de nitrogen, partícules, monòxid de carboni i amoníac) per als turismes i proposen un desglossament addicional de les emissions en tres categories per als vehicles comercials lleugers en funció del seu pes. El text adoptat proposa límits més estrictes per a les emissions d'escapament d'autobusos i vehicles pesants, inclosos els nivells establerts per a les emissions reals de la conducció. S'han inclòs terminis d'aplicació específics per a diverses disposicions de l'Euro 7, vinculats a l'entrada en vigor de tota la legislació secundària prevista, és a dir, després de 36 mesos (i a partir de l'1 de juliol de 2030 per als fabricants de petit volum) per als vehicles lleugers i després de 60 mesos (i a partir de l'1 de juliol de 2031 per a fabricants de petit volum) per a vehicles pesants. La normativa vigent (Euro 6/VI) quedaria derogada l'1 de juliol de 2030 per als cotxes i furgonetes, i l'1 de juliol de 2031 per als autobusos i camions (en comparació amb els anys 2025 i 2027, respectivament, tal com va proposar la Comissió).

Menys emissions de partícules de pneumàtics i frens, major durabilitat de la bateria

Els eurodiputats volen alinear les metodologies de càlcul i els límits de la UE per a l'emissió de partícules de frens i la taxa d'abrasió dels pneumàtics amb els estàndards internacionals que actualment està desenvolupant la Comissió Econòmica per a Europa de les Nacions Unides. Aquestes normes s'aplicarien a tots els vehicles, inclosos els elèctrics. El text també inclou requisits mínims de rendiment més elevats per a la durabilitat de la bateria dels cotxes i furgonetes que els proposats per la Comissió.

Altres mesures proposades inclouen:

anunci
  • Un passaport ambiental de vehicles (EVP) actualitzat que conté informació com ara el consum de combustible, l'estat de la bateria, els límits d'emissions, els resultats de les inspeccions tècniques periòdiques;
  • Requisits de vida útil més estrictes per a vehicles, motors i sistemes de control de la contaminació;
  • Obligació d'instal·lar sistemes a bord per controlar diversos paràmetres com ara l'excés d'emissions d'escapament, el consum real de combustible i energia, i la salut de la bateria de tracció;
  • Normes específiques per a fabricants de petit i ultra petit volum.

Relator Alexandr Vondra (ECR, CZ) va dir: "Hem aconseguit un equilibri entre els objectius ambientals i els interessos vitals dels fabricants. Seria contraproduent aplicar polítiques mediambientals que perjudiquen tant la indústria europea com els seus ciutadans. Mitjançant el nostre compromís, servim els interessos de totes les parts implicades i ens allunyem de posicions extremes".

Propers passos

Està previst que l'informe s'adopti durant la sessió plenària de novembre I de 2023 i constituirà la posició de negociació del Parlament amb governs de la UE sobre la forma final de la legislació.

Fons

El 10 de novembre de 2022, la Comissió va proposar normes d'emissions de contaminants atmosfèrics més estrictes per als vehicles amb motor de combustió, independentment del combustible utilitzat. Els límits d'emissions actuals s'apliquen als cotxes i furgonetes (euro 6) i a autobusos, camions i altres vehicles pesants (Euro VI). La proposta de l'Euro 7 també inclou noves mesures per fer front a les emissions diferents dels gasos d'escapament (microplàstics dels pneumàtics i partícules dels frens) i requisits de durabilitat de la bateria.

Segons la Comissió, l'any 2035 l'Euro 7 reduiria les emissions de nitrogen dels cotxes i furgonetes en un 35% en comparació amb l'Euro 6, i en un 56% en comparació amb l'Euro VI per als autobusos i camions. Les emissions de partícules dels cotxes i furgonetes serien un 13% més baixes, i un 39% més baixes dels autobusos i camions, mentre que les partícules dels frens serien un 27% més baixes.

Més informació 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències