Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Referent europeu de tarifes de mercaderies per carretera 4T 2023: el mercat de contractes es manté, però el mercat al comptat cau en picat

COMPARTIR:

publicat

on

L'índex de tarifes de mercaderies per carretera europeus Upply x Ti x IRU mostra que l'índex de tarifes al comptat del 4T va baixar 14.8 punts any rere any. Tanmateix, la caiguda intertrimestral de l'índex de tarifes contractuals es va limitar a 0.9 punts, a causa dels elevats costos i, en particular, de l'augment dels peatges del 4T 2023.L'índex al comptat va caure 4.5 punts intertrimestrals (ToT) fins als 123.8 punts.

Ara ha baixat 14.8 punts any rere any (interanual). L'índex de contractes va augmentar per segon trimestre consecutiu, un augment d'1.7 punts intertrimestrals fins als 129.4. La caiguda interanual va ser només de 0.9 punts. L'índex de referència de tarifes de mercaderies per carretera europea del quart trimestre de 4 es va situar en 2023, 123.8 punts per sota que el tercer trimestre de 4.5 i 3 punts per damunt de l'any anterior. punts superior al tercer trimestre del 2023 i 14.8 punts inferior al del quart trimestre del 4.

L'augment del preu dels peatges a Alemanya el desembre passat va ajudar a impulsar un augment de 8.3 punts de l'índex de tarifes nacionals alemany. A Alemanya, IRU estima que el cost addicional dels peatges serà de 6,700 euros per camió i any, mentre que el cost dels nous peatges introduïts serà de 730 euros. ser de 2024 EUR per camió i any a Àustria. És probable que la baixa demanda mantingui les tarifes de mercaderies reduïdes el XNUMX.

No obstant això, els nous peatges que s'introdueixen a més de l'elevada base de costos mantindran la pressió a l'alça sobre les tarifes durant el primer semestre de l'any. És probable que això mantingui les tarifes contractuals i limiti més caigudes del creixement dels tipus al comptat.La feble i la caiguda de la demanda de mercaderies per carretera a tot Europa ha reduït les tarifes al comptat, mentre que les tarifes contractuals es van mantenir elevades a causa de la pressió dels costos.

L'índex al comptat se situa ara 5.5 punts per sota de l'índex de contracte, el que significa que les taxes al comptat estan ara més a prop del seu nivell base que les taxes contractuals. Una combinació de caigudes puntuals impulsades per la disminució de la demanda industrial, a més de l'augment dels contractes causats pels nous peatges d'emissions i el creixement general dels costos, va provocar que els preus dels contractes pugissin per sobre dels preus al comptat des de les ciutats alemanyes fins a París, Birmingham, Milà, Lille, Madrid, Rotterdam, i Anvers.

 Des que les taxes van augmentar el primer semestre del 2022, la caiguda del consum provocada per l'alça dels preus ha estat el principal catalitzador de caigudes constants de tipus al comptat. No obstant això, en un nou clima d'inflació reduïda, el consum s'ha assentat en nivells més baixos, la qual cosa ha provocat un menor volum de mercaderies per carretera.

Thomas Larrieu, conseller delegat d'Uply, comenta: "A principis de 2024, els carregadors ara tenen accés a tarifes spot que són inferiors a les tarifes contractuals. Enguany, els operadors de transport per carretera hauran de fer front a la caiguda de la demanda europea, que ja fa uns mesos que s'està produint, i a la imprevisibilitat dels seus costos. Ara és el moment d'accelerar l'adopció d'eines digitals, que proporcionen visibilitat i permeten l'optimització dels ingressos.

"Els costos han augmentat en general durant els tres anys anteriors. La mà d'obra (+28.2%), el manteniment i reparació (+20.4%), els pneumàtics (+21.6%), les peces de recanvi (+13.5%) i les assegurances (+8.7%) han augmentat considerablement i han contribuït a una base de costos especialment inflada. . Aquest és el resultat de la inflació que passa pel sistema, afegint pressió a l'alça als tipus i evitant caigudes de tipus.

Els nous peatges d'Alemanya basats en les emissions van entrar en vigor l'1 de desembre de 2023, augmentant efectivament els peatges per als vehicles pesants de mercaderies a les carreteres alemanyes en un 80%. Segons GVN, l'Associació de Transportistes de la Baixa Saxònia, aquest augment suposarà una despesa mensual addicional de 300,000 euros per a alguns dels seus membres. Això es pot mesurar a l'índex de tarifes de mercaderies per carretera nacional d'Alemanya, que va mostrar que les tarifes van augmentar 8.3 punts al desembre.

IRU estima que els nous peatges introdueixen un cost addicional de 6,700 euros anuals per camió a Alemanya. Això suposa que els camions alemanys realitzen el 60% de les operacions de transport de mercaderies per carretera nacional en una xarxa de carreteres de peatge, sabent que el 55% dels volums de mercaderies es transporten amb vehicles articulats de més de cinc eixos i que compleixen les normes EURO VI, i que aquests vehicles representen el 30% de la flota alemanya. Mentre que els nous peatges a Àustria, introduïts l'1 de gener de 2024, augmentaran els costos anuals per camió en 730 EUR.

Vincent Erard, director sènior d'Estratègia i Desenvolupament de l'IRU, afegeix: “El sector europeu del transport per carretera s'enfronta a una demanda industrial caiguda, que està reduint les tarifes al comptat. Però les tarifes dels contractes segueixen sent elevades a causa de la pressió de costos impulsada pels nous impostos de peatge de CO₂ i els augments generals dels costos. Les empreses de transport s'estan adaptant als reptes operatius, financers i ambientals per satisfer la futura demanda de transport. Els seus esforços s'han de recolzar amb suport financer per a la transició verda, el desplegament d'infraestructures de recàrrega i avituallament, zones d'aparcament més segures i segures, millors condicions de treball per als conductors i una digitalització integral dels documents de transport. També podem esperar una demanda creixent de conductors en els propers anys, amb un estimat de 745,000 llocs de conductor de camions sense ocupar el 2028 i, per tant, costos de conductor potencialment més elevats. No s'ha de subestimar la contribució indispensable de la indústria del transport per carretera a tota l'economia i la societat.

"Michael Clover, cap de desenvolupament comercial de Ti, diu: "La pressió del cost del transport de mercaderies per carretera segueix augmentant, ja que els augments dels costos del combustible i la mà d'obra s'afegeixen als nous peatges que entren en vigor a tot Europa. Tal com mostren les dades d'Alemanya, podem esperar que aquests nous peatges condueixin a augments reals de les tarifes transaccionals de mercaderies per carretera a mesura que s'implementen a diferents països al llarg del 2024, establint una nova línia de base de preus". sembla disposat a fer-se càrrec del mantell deflacionista d'una demanda dels consumidors ara resolta. És probable que això produeixi més caigudes de tipus, especialment al mercat spot. No obstant això, l'extensió del nou sistema de peatge basat en les emissions a altres països europeus augmentarà encara més una base de costos de transport de mercaderies per carretera ja elevada. Això podria exercir una pressió a l'alça sobre els tipus de contracte alhora que limitaria les caigudes de preus i es reduïa els marges al mercat spot.
Sobre el Referent europeu de tarifes de mercaderies per carretera
L'informe de referència de tarifes de mercaderies per carretera europea està dissenyat per oferir una major visibilitat de l'evolució de les tarifes de mercaderies a Europa.Clica aquí per descarregar una còpia de l'informe de referència complet.Sobre Transport Intelligence (Ti)
Ti és la font líder mundial d'intel·ligència de mercat per a la indústria de la logística i el transport de mercaderies per carretera, proporcionant dades i anàlisis a través de la seva sèrie d'informes sobre el transport de mercaderies per carretera europea, la base de dades d'intel·ligència de la cadena de subministrament global (GSCi) i els serveis de consultoria d'experts.
www.ti-insight.com 

Sobre Uply
Upply, plataforma tecnològica que serveix als professionals del transport de mercaderies, dissenya i desenvolupa solucions per ajudar els carregadors, transportistes i transitaris a aprofitar tot el potencial de la digitalització per servir el seu negoci. Combinant l'experiència en transport i la ciència de dades, des del 2018 Uply desenvolupa la seva solució Smart dedicada a l'avaluació comparativa, el seguiment i l'anàlisi de tarifes de transport. Com a líder en anàlisi comparativa del transport de mercaderies per carretera europea, Smart ajuda els actors de la cadena de subministrament a prendre decisions amb un coneixement total del mercat i optimitzar les seves inversions en transport. L'empresa té la seu a París i actualment compta amb més de 60 empleats dedicats a desenvolupar les seves solucions tecnològiques úniques.
www.upply.comSobre IRU
L'IRU és l'organització mundial del transport per carretera que promou el creixement econòmic, la prosperitat i la seguretat mitjançant la mobilitat sostenible de persones i mercaderies. Com a veu de més de 3.5 milions d'empreses que operen serveis de mobilitat i logística a totes les regions globals, IRU lidera solucions per ajudar el món a moure's millor.
www.iru.org 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències