Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

Dues cinquenes parts dels joves adults de la UE tenen estudis superiors

COMPARTIR:

publicat

on

El 2022, més de dues cinquenes parts (42.0%) de la EU població de 25 a 34 anys tenia a nivell d'estudis superiors (algunes persones d'aquest grup d'edat encara poden estar estudiant).

Dels 240 regions NUTS 2 per a les quals es disposa de dades (no hi ha dades per a Mayotte a França o Åland a Finlàndia), hi havia 72 regions (equivalent al 30% de totes les regions de la UE) on aquesta quota ja havia assolit o superat l'objectiu polític de la UE per a aquesta àrea: 45.0% . Les regions que ja han assolit aquest objectiu estan ombrejades en verd-blau al mapa.

A l'extrem superior de la distribució, hi havia la regió de la capital lituana amb un 73.6%, seguida de les altres 11 regions on almenys el 60.0% dels joves tenien un nivell d'estudis superior. Aquestes incloïen les regions capitals de França, Irlanda, Països Baixos, Polònia, Hongria, Suècia, Luxemburg i Dinamarca. Moltes d'aquestes regions atrauen gent altament qualificada, probablement per les variades oportunitats educatives, laborals i socials/estil de vida que ofereixen. 

També es van registrar percentatges relativament elevats d'estudis superiors a dues regions especialitzades en activitats de recerca i innovació i/o fabricació d'alta tecnologia: Utrecht als Països Baixos i País Basc al nord d'Espanya; Irlanda del Nord i l'oest va ser l'única altra regió de la UE que va registrar una quota superior al 60.0%.

A l'altre extrem de la distribució, hi havia 17 regions on menys d'una quarta part de totes les persones d'entre 25 i 34 anys tenien un nivell d'educació superior el 2022: 7 de les 8 regions de Romania (l'excepció és la regió de la capital de Bucureşti-Ilfov), 3 regions a Hongria, 2 regions a Bulgària, una sola regió a Txeca, 3 regions al sud d'Itàlia i la regió ultraperiférica de Guyane (França). Algunes d'aquestes regions es van caracteritzar com a regions rurals/aïllades amb un baix nivell d'oportunitats laborals altament qualificades. Altres es van caracteritzar per la seva relativament alta especialització en formació professional.

programes, amb estudiants que s'incorporen al mercat de treball mitjançant programes d'aprenentatge i formació en lloc de qualificacions acadèmiques. 

Els nivells regionals més baixos d'estudis superiors es van registrar a les regions romaneses de Sud-Muntenia (16.0%) i Sud-Est (17.0%), la regió txeca de Severozápad (18.0%) i la regió hongaresa d'Észak-Magyarország (18.2%). %)).

anunci

T'agradaria saber més sobre l'educació i la formació a la UE?

Podeu llegir més informació sobre educació i formació a la secció dedicada del Regions in Europe – edició interactiva 2023 i en la Anuari regional d'Eurostat – edició 2023, també disponible com a conjunt d'articles d'Estadística Explicada. Els mapes corresponents al Atles estadístic proporcionar un mapa interactiu a pantalla completa.

Més informació

Notes metodològiques

Si teniu qualsevol consulta, visiteu el contacte

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències