Connecteu-vos amb nosaltres

les emissions CO2

Donar suport al transport públic ecològic a les ciutats de Polònia: el comissari de política regional Hahn dóna llum verda a tres grans projectes per valor de més de 400 milions d’euros

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

verd-públic-transportLa Comissió Europea ha aprovat inversions de 419.3 milions d'euros del Fons de Cohesió de la UE (FC) per donar suport a tres grans projectes de transport ferroviari i de tramvia per millorar significativament els serveis de transport entre les ciutats de Varsòvia i Radom, així com a Poznań ia la regió de Silesia. Els projectes tenen com a objectiu modernitzar els sistemes de transport públic de manera sostenible i respectuosa amb el medi ambient, fomentant el nombre de passatgers i proporcionant als viatgers i visitants una millora de les condicions de viatge, més comoditat i un temps de viatge més curt. Un dels projectes, a Poznan, es va obrir a les empreses només aquesta setmana. La contribució de la UE ajudarà a la Polònia a superar la meitat dels costos.

El comissari de política regional, Johannes Hahn, que va aprovar les inversions, va dir: “Aquestes són un bon exemple de les inversions de la UE en virtut de la política regional que contribueixen a millorar la mobilitat dels nostres ciutadans, garantint unes condicions de viatge segures, sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. Aquest tipus de projectes de desenvolupament d’infraestructures augmenten la competitivitat i contribueixen a l’enfortiment de l’economia en general, alhora que donen suport a la transició cap a formes de transport més sostenibles, com ara el ferrocarril i el tramvia.

Totes les inversions es financen amb el programa operatiu polonès "Infraestructura i medi ambient" amb la mateixa prioritat "Transport ecològic".

anunci

El projecte 'Modernització de la línia ferroviària núm. El tram 8 de Varsòvia Okęcie - Radom implica la millora de 49 quilòmetres de la línia ferroviària entre Varsòvia Okęcie Radom a la regió de Mazowieckie. Gràcies a la millora de la línia de ferrocarril, la velocitat global de la línia augmentarà a 160 km / h per al trànsit de passatgers i a 120 km / h per al trànsit de mercaderies i, un cop implementada a finals de 2015, el nombre de passatgers que agafaran el tren augmentarà al sud Polònia. La Unió Europea, a través de les FC, finançarà 239.4 milions d'euros de la inversió total de 428.7 milions d'euros.

El projecte "Construcció del dipòsit de tramvies Franowo a Poznań" a la regió de la Gran Polònia consisteix en la construcció d'un dipòsit de tramvies a Poznań amb una nau d'aparcament de 100 tramvies junt amb una nau d'inspecció, naus per a tallers, equipament tècnic, magatzems i estables per a serveis públics vehicles, amb infraestructures de via i subministrament elèctric que permetin circular als vehicles dins del dipòsit. El projecte es va obrir aquesta setmana. La Unió Europea, a través del Fons de Cohesió, finançarà 48.6 milions d'euros d'una inversió total de 75.4 milions d'euros.

El projecte "La modernització de la infraestructura de transport de tramvies i troleibusos a l'aglomeració de Silèsia amb infraestructures d'acompanyament" té com a objectiu millorar el sistema de transport públic a set municipis de l'Àrea Metropolitana de l'Alta Silèsia. A causa del projecte, el nombre de passatgers atesos pel sistema de transport públic més respectuós amb el medi ambient pujarà a uns 3.6 milions anuals. També es reduirà el temps de viatge entre les ciutats interessades al 5-10%. El projecte es va implementar el 2013 i la Unió Europea, a través del Fons de Cohesió, va finançar 131.3 milions d’euros d’una inversió total de 201.8 milions d’euros.

anunci

Fons

Es tracta de projectes importants, dels quals la inversió total (IVA inclòs) està per sobre de 50m € i, per tant, està subjecta a una decisió específica del Comissio Europeu n, mentre que altres tipus de projectes són aprovats a nivell nacional o regional.

Les decisions de cofinançament d'aquests projectes es troben dins del període de programació 2007-2013.

A Polònia se'ls ha assignat aproximadament uns XNXX milions d’euros en finançament de la política de cohesió de 67-2007 i 2013bn € (preus actuals) de 77.3-2014.

Més informació

"Projectes majors" finançats per la UE
Política de cohesió de la UE a Polònia 2007-2013
Política de cohesió de la UE a Polònia 2014-2020
Política de cohesió de la UE 2014-2020
Contacte del projecte «Modernització de la línia de ferrocarril núm. 8 secció Warsaw Okęcie - Radom (LOT A, B, F) '
Contacte del projecte "Construcció del dipòsit de tramvies Franowo a Poznań"

Contacte del projecte "La modernització de la infraestructura de transport de tramvies i troleibusos a l'aglomeració de Silèsia amb infraestructura d'acompanyament"

Twitter

@EU_Regional
@JHahnEU

les emissions CO2

La Comissió aprova un augment del pressupost de 88.8 milions d’euros per al sistema danès que dóna suport a la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle procedents de l’agricultura

publicat

on

La Comissió Europea ha constatat que un augment pressupostari de 88.8 milions d’euros (660 milions de DKK), disponible a través del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF) per a un esquema danès existent per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle procedents de l’agricultura, s’adapta a les normes d’ajuts estatals de la UE . L’augment del pressupost que es finançarà a través de l’RRF, després de l’avaluació positiva de la Comissió sobre el pla danès de recuperació i resiliència i la seva aprovació pel Consell (SA.63890), s’assigna a un esquema danès existent (SA. 58791) ja aprovat per la Comissió el 21 de maig de 2021.

La mesura estarà vigent fins al 31 de desembre de 2026 i tindrà un pressupost inicial de 238 milions d’euros (1.8 milions de DKK). L'objectiu principal d'aquest esquema és contribuir a l'objectiu danès de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle en un 70% el 2030, en comparació amb els nivells de 1990. L’ajut contribuirà a eliminar de la producció les terres de cultiu riques en carboni i, posteriorment, a transformar la terra en zones naturals, restaurant la seva hidrologia natural mitjançant la desconnexió de les séquies i la humectació de la terra. L'esquema existent es va avaluar en funció del seu compliment Directrius de la UE sobre ajuts estatals en els sectors agrícola i forestal i en zones rurals, que permeten l'ajut per facilitar el desenvolupament de determinades activitats econòmiques, en aquest cas la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle procedents de l'agricultura. La Comissió ha arribat a la conclusió que el finançament addicional assignat a l’esquema danès existent a través de l’RRF no modifica l’avaluació inicial del sistema, que continua en línia amb les normes d’ajuts estatals de la UE. Totes les inversions i reformes que comportin ajuts estatals inclosos en els plans nacionals de recuperació presentats en el context de la RRF s’han de notificar a la Comissió per a la seva aprovació prèvia, tret que estigui cobert per alguna de les normes d’exempció per blocs d’ajuts estatals, en particular el Reglament general d’exempció per categories. (GBER) i, per al sector agrícola, el Reglament d’exempció per categories agrícoles (ABER).

La Comissió avaluarà aquestes mesures amb caràcter prioritari i ha proporcionat orientació i suport als estats membres en les fases preparatòries dels plans nacionals, per facilitar el desplegament ràpid de la RRF. Al mateix temps, la Comissió s’assegura, en la seva decisió, que es compleixen les normes aplicables sobre ajuts estatals, per tal de preservar les condicions de joc equitatives al mercat únic i garantir que els fons de l’RRF s’utilitzin de manera que minimitzi les distorsions de la competència i no excloure la inversió privada.

anunci

La versió no confidencial de la decisió s'ha fet disponible sota el nombre de cas al SA.63890 Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

anunci
Seguir llegint

les emissions CO2

Acció climàtica: les dades mostren que les emissions de CO2 dels cotxes nous van disminuir fortament el 2020, i els vehicles elèctrics tripliquen la seva quota de mercat a mesura que s’apliquen nous objectius

publicat

on

Dades de control provisional, publicat el 29 de juny, mostra que la mitjana de CO2 les emissions de cotxes nous matriculats a la UE, Islàndia, Noruega i el Regne Unit el 2020 han disminuït un 12% en comparació amb el 2019. Aquesta és, amb diferència, la major disminució anual d’emissions des que es van començar a aplicar les normes de CO2 el 2010. Coincideix amb la fase de normes d’emissions de CO2 més estrictes per als automòbils a partir de l’1 de gener de 2020. Per al període 2020-2024, el Regulació estableix el CO de tota la flota de la UE2 objectius d’emissió de 95 gCO2 / km per als cotxes de nova matriculació i de 147 g de CO2 / km per a les furgonetes de nova matriculació. El principal motiu d'aquesta forta disminució de CO2 les emissions van ser l’augment de la quota de matriculacions de vehicles elèctrics, que es va triplicar del 3.5% el 2019 a més de l’11% el 2020.

Tot i la reducció del mercat global de vehicles nous a causa de la pandèmia COVID-19, el nombre total de vehicles elèctrics registrats el 2020 encara va augmentar, arribant per primera vegada a superar el milió a l'any. Les emissions mitjanes de CO1 de les noves furgonetes venudes a la UE, Islàndia, Noruega i el Regne Unit el 2 també van disminuir lleugerament. Les dades provisionals mostren que la legislació europea sobre normes d’emissions de CO2020 continua essent una eina eficaç per reduir les emissions de CO2 dels cotxes i les furgonetes, i que el canvi a la mobilitat elèctrica està en marxa.

Els fabricants de vehicles tenen tres mesos per revisar les dades i poden notificar-ho a la Comissió si creuen que hi ha errors al conjunt de dades. Les dades finals, que es publicaran a finals d’octubre del 2021, seran la base perquè la Comissió determini el compliment dels fabricants dels seus objectius específics d’emissions i si s’exigeixen multes per excés d’emissions. La revisió dels estàndards actuals d’emissions de CO2 per alinear-los amb les noves ambicions climàtiques més altes de la UE formarà part de les propostes de la Comissió per a 55 aptes per a la seva adopció el 14 de juliol. Per obtenir més informació, vegeu aquí.

anunci

Seguir llegint

les emissions CO2

Fugida de carboni: evitar que les empreses evitin les normes d’emissions

publicat

on

El Parlament Europeu està discutint una taxa per al carboni sobre les mercaderies importades per evitar que les empreses es desplacin fora de la UE per evitar les normes d’emissions, una pràctica coneguda com a relleu de carboni. Societat.

Mentre la indústria europea lluita per recuperar-se de la crisi del Covid-19 i de la pressió econòmica a causa de les importacions barates de socis comercials, la UE intenta complir els seus compromisos climàtics, mantenint al mateix temps els llocs de treball i les cadenes de producció.

Descobriu com el pla de recuperació de la UE prioritza la creació d’una Europa sostenible i neutra per al clima.

anunci

Una taxa de carboni de la UE per evitar la fuita de carboni

Els esforços de la UE per reduir la seva petjada de carboni en virtut del Tracte Verd Europeu i convertir-se en resilients sostenibles i neutrals pel clima abans del 2050, podrien ser minats pels països menys ambiciosos pel clima. Per mitigar-ho, la UE proposarà un mecanisme d’ajust a la frontera del carboni (CBAM), que aplicaria una taxa de carboni a les importacions de determinats béns de fora de la UE. Els eurodiputats presentaran propostes durant la primera sessió plenària de març. Com funcionaria una taxa europea sobre el carboni?  

  • Si els productes provenen de països amb normes menys ambicioses que la UE, s'aplica la taxa, garantint que les importacions no siguin més barates que el producte equivalent de la UE. 

Tenint en compte el risc que sectors més contaminants traslladin la producció a països amb restriccions més baixes d’emissions de gasos d’efecte hivernacle, el preu del carboni es considera un complement essencial del sistema existent de drets de carboni de la UE, el sistema de comerç d’emissions (ETS) de la UE. Què és la fuga de carboni?  

anunci
  • La fuga de carboni és el canvi de les indústries que emeten gasos d’efecte hivernacle fora de la UE per evitar normes més estrictes. Com que això simplement trasllada el problema a altres llocs, els eurodiputats volen evitar el problema mitjançant un mecanisme d’ajust a la frontera del carboni (CBAM). 

L'objectiu del Parlament és lluitar contra el canvi climàtic sense posar en perill les nostres empreses a causa de la competència internacional deslleial a causa de la manca d'accions climàtiques en determinats països. Hem de protegir la UE contra el dumping climàtic, tot garantint que les nostres empreses també facin els esforços necessaris per jugar el seu paper en la lluita contra el canvi climàtic. Yannick Jadot, eurodiputat principal

Mesures de preus de carboni existents a la UE

Segons l’actual sistema de comerç d’emissions (ETS), que proporciona incentius financers per reduir les emissions, les centrals elèctriques i les indústries han de tenir un permís per cada tona de CO2 que produeixen. El preu d’aquests permisos es basa en la demanda i l’oferta. A causa de la darrera crisi econòmica, la demanda de permisos ha caigut i també el seu preu, que és tan baix que desincentiva les empreses a invertir en tecnologies ecològiques. Per resoldre aquest problema, la UE reformarà l'ETS.

El que demana el Parlament

El nou mecanisme s’ha d’adaptar a les normes de l’Organització Mundial del Comerç i afavorir la descarbonització de les indústries comunitàries i no comunitàries. També passarà a formar part del futur de la UE estratègia industrial.

El 2023, el mecanisme d’ajust a la frontera amb el carboni hauria de cobrir sectors industrials intensius en energia i energia, que representen el 94% de les emissions industrials de la UE i que encara reben assignacions substancials gratuïtes, segons els eurodiputats.

Van dir que s'hauria de dissenyar amb l'únic objectiu de perseguir els objectius climàtics i de tenir un terreny de joc global i no utilitzar-se com a eina per augmentar el proteccionisme.

Els eurodiputats també donen suport a la proposta de la Comissió Europea d’utilitzar els ingressos generats pel mecanisme nous recursos propis per al Pressupost de la UEi demanar a la Comissió que garanteixi una transparència total sobre l'ús d'aquests ingressos.

Es preveu que la Comissió presenti la seva proposta sobre el nou mecanisme el segon trimestre del 2021.

Més informació sobre les respostes de la UE al canvi climàtic.

Per saber més 

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències