Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

# Construccions eficients energèticament: Acord provisional entre el Parlament Europeu i el Consell

COMPARTIR:

publicat

on

Els estats membres estaran obligats a desenvolupar estratègies a llarg termini per garantir que els edificis de la UE gairebé no utilitzin cap energia per part de 2050.

La Directiva sobre rendiment energètic dels edificis (EPBD) i forma part del paquet "Energia neta per a tots els europeus" presentat el novembre de 2016 i el primer a arribar a un acord provisional.

Estratègies a llarg termini per reduir les emissions i mitigar els riscos de seguretat

 El text de l’acord provisional requereix que els estats membres estableixin estratègies nacionals a llarg termini per donar suport a la renovació d’edificis residencials i no residencials, orientats a la reducció de les emissions a la UE per part de 80-95% en comparació amb 1990. El pla serà una contribució rendible als objectius d’eficiència energètica de la UE.

Les estratègies han de ser utilitzades per abordar qüestions com la salut i el clima interior i els obstacles a les reformes, alhora que proporcionen accés a l'assistència al finançament.

Electro-mobilitat

 Almenys un de cada cinc places d'aparcament haurà d'estar equipat amb una infraestructura elèctrica bàsica per a vehicles a tots els nous edificis no residencials i als que es troben en renovacions importants, amb places d'aparcament més que 10. A més, s’ha de proporcionar almenys un punt de recàrrega.

anunci

Pel que fa als edificis residencials, el conveni provisional requereix la instal·lació d’una infraestructura de cablejat necessària per a la instal·lació en una fase posterior de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Seguiment del rendiment energètic

 Al final de 2019, la Comissió Europea haurà de desenvolupar un concepte per a un sistema comunitari europeu comú per qualificar la "intel·ligència" dels edificis i un mètode per calcular-lo i introduir-lo. Es tracta d’una eina de mesura per ajudar a gestionar i reduir la demanda d’energia als edificis, tot adaptant l’edifici a les necessitats de l’ocupant.

Bendt Bendtsen (PPE, DK), ponent, va dir: "Fem un pas important per garantir que els nostres edificis contribueixin a una economia descarbonitzada i eficient energèticament, en benefici tant del clima com de la cartera dels ciutadans i les empreses europees. Hem acordat utilitzar la Directiva com a motor per a la implantació d'infraestructures per als cotxes elèctrics i ens hem assegurat de salvaguardar els incentius per renovar, mantenint el cost de l'electromobilitat a un nivell raonable i limitant les càrregues per a les nostres llars i pimes més petites".

Propers passos
Cal acordar formalment l’acord provisional pel Parlament i el Consell abans d’entrar en vigor.

Els edificis consumeixen més energia a Europa, absorbint el 40% de l'energia final.

Al voltant del 75% d’edificis no són eficients energèticament i, depenent de l’Estat membre, només es renova cada any 0.4-1.2%.

La indústria de la construcció genera al voltant de 9% del PIB europeu i és responsable de 18 milions de llocs de treball.

Més informació 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències