Connecteu-vos amb nosaltres

interconnectivitat d'electricitat

La Comissió aprova mesures gregues per augmentar l'accés a l'electricitat dels competidors de PPC

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea ha adoptat mesures legalment vinculants, d'acord amb les normes antimonopoli de la UE, mesures proposades per Grècia per permetre als competidors de Public Power Corporation (PPC), l'empresa elèctrica de propietat estatal grega, comprar més electricitat a llarg termini. Grècia va presentar aquestes mesures per eliminar la distorsió creada per l'accés exclusiu de PPC a la generació de lignit, que la Comissió i els tribunals de la Unió havien trobat per crear una desigualtat d'oportunitats als mercats elèctrics grecs. Els remeis proposats caducaran quan les plantes de lignit existents deixin de funcionar comercialment (cosa que s’espera actualment per al 2023) o, com a molt tard, el 31 de desembre de 2024.

En el seu decisió de març de 2008, la Comissió va trobar que Grècia havia infringit les regles de competència atorgant a PPC drets d'accés privilegiats al lignit. La Comissió va demanar a Grècia que proposés mesures per corregir els efectes anticompetitius d’aquesta infracció. A causa dels recursos presentats tant al Tribunal General com al Tribunal de Justícia Europeu, i a les dificultats per implementar una presentació de recursos previs, aquestes mesures correctores no s’han implementat fins ara. L'1 de setembre de 2021, Grècia va presentar una versió esmenada dels recursos.

La Comissió ha conclòs que les mesures proposades aborden plenament la infracció identificada per la Comissió en la seva decisió de 2008, a la llum del pla grec de desmantellar tota la generació de lignit existent el 2023 d’acord amb els objectius mediambientals de Grècia i la UE. La vicepresidenta executiva, Margrethe Vestager, encarregada de la política de competència, va dir: "La decisió i les mesures proposades per Grècia permetran als competidors de PPC protegir-se millor de la volatilitat dels preus, que és un element vital perquè puguin competir en el mercat de l'electricitat al detall i oferir preus estables als consumidors. Les mesures funcionen de la mà del pla grec de desmantellar les centrals elèctriques de lignit, altament contaminants, desincentivant l'ús d'aquestes plantes, totalment en línia amb el Tracte Verd Europeu i els objectius climàtics de la UE ".

anunci

Hi ha disponible un comunicat de premsa complet online.

anunci

interconnectivitat d'electricitat

La Comissió aprova un esquema francès de 30.5 milions d'euros per donar suport a la producció d'electricitat a partir de fonts d'energia renovables

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes de la UE sobre ajuts estatals, un pla d'ajuts francès per donar suport a la producció d'electricitat renovable. La mesura ajudarà a França a assolir els seus objectius d’energia renovable sense distorsionar indegudament la competència i contribuirà a l’objectiu europeu d’assolir la neutralitat climàtica el 2050.

La vicepresidenta executiva, Margrethe Vestager, encarregada de la política de competència, va dir: "Aquesta mesura d'ajuda estimularà el desenvolupament de fonts d'energia renovables clau i donarà suport a una transició cap a un subministrament d'energia ambientalment sostenible, d'acord amb els objectius del Tracte Verd de la UE. La selecció dels beneficiaris mitjançant un procés de licitació competitiva garantirà el millor valor per als diners dels contribuents, mantenint la competència al mercat energètic francès. ” 

L’esquema francès

anunci

França va notificar a la Comissió la seva intenció d’introduir un nou esquema per donar suport a l’electricitat produïda a partir de fonts d’energia renovables, concretament als operadors terrestres d’instal·lacions solars, eòliques terrestres i hidroelèctriques. El pla concedeix ajut a aquests operadors adjudicats mitjançant concursos competitius. En particular, la mesura inclou set tipus de licitacions per a un total de 34 GW de nova capacitat renovable que s’organitzaran entre el 2021 i el 2026: (i) solar a terra, (ii) solar a edificis, (iii) eòlica terrestre, (iv) instal·lacions hidroelèctriques, (v) energia solar innovadora, (vi) autoconsum i (vii) una licitació neutra en tecnologia. El suport es concreta en una prima superior al preu del mercat elèctric. La mesura té un pressupost total provisional d’uns 30.5 milions d’euros. El pla està obert fins al 2026 i es pot pagar l’ajut durant un període màxim de 20 anys després de connectar la nova instal·lació renovable a la xarxa.

Avaluació de la Comissió

La Comissió va valorar la mesura segons les regles de la UE sobre ajuts estatals, en particular la Directiva Directrius 2014 sobre les ajudes estatals per a la protecció del medi ambient i energia.

anunci

La Comissió va trobar que l'ajut era necessari per desenvolupar encara més la generació d'energia renovable per assolir els objectius mediambientals de França. També té un efecte d’incentivació, ja que, en cas contrari, els projectes no es desenvoluparien en absència de suport públic. A més, l'ajuda és proporcional i es limita al mínim necessari, ja que el nivell d'ajuda s'establirà mitjançant concursos competitius. A més, la Comissió va trobar que els efectes positius de la mesura, en particular els efectes ambientals positius, superen els possibles efectes negatius en termes de distorsions a la competència. Finalment, França també es va comprometre a dur a terme una ex-post avaluació per avaluar les característiques i la implementació del pla de renovables.

Sobre aquesta base, la Comissió va concloure que l’esquema francès s’ajusta a les normes d’ajuts estatals de la UE, ja que facilitarà el desenvolupament de la producció d’electricitat renovable a partir de diverses tecnologies a França i reduirà les emissions de gasos d’efecte hivernacle, d’acord amb el Acord Verd Europeu i sense distorsionar indegudament la competència.

Fons

2014 de la Comissió Directrius sobre ajuts estatals per a la protecció del medi ambient i l'energia permetre als estats membres donar suport a la producció d’electricitat a partir de fonts d’energia renovables, amb determinades condicions. Aquestes normes pretenen ajudar els estats membres a assolir els ambiciosos objectius energètics i climàtics de la UE al menor cost possible per als contribuents i sense distorsions indegudes de la competència al mercat únic.

L' Directiva d'Energia Renovable el 2018 es va establir un objectiu vinculant d’energia renovable vinculant a tota la UE del 32% per al 2030. Amb el Comunicació Europea del Tracte Verd el 2019, la Comissió va reforçar les seves ambicions climàtiques, establint un objectiu d’absència d’emissions netes de gasos d’efecte hivernacle el 2050. Dret europeu sobre el clima, que consagra l’objectiu de neutralitat climàtica del 2050 i introdueix l’objectiu intermedi de reduir les emissions netes de gasos d’efecte hivernacle en un 55% com a mínim el 2030, estableix el terreny per a la 'apte per al 55' propostes legislatives adoptades per la Comissió el 14 de juliol de 2021. Entre aquestes propostes, la Comissió ha presentat una modificació de la Directiva sobre energies renovables, que estableix un objectiu més gran de produir el 40% de l'energia de la UE a partir de fonts renovables per al 2030.

La versió no confidencial de la decisió s'ha fet disponible sota el nombre de cas al SA.50272 Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència lloc web un cop resoltes les qüestions de confidencialitat. Les noves publicacions de decisions d’ajuda d’Estat a Internet i al Diari Oficial figuren a la llista Notícies electròniques setmanals de la competició.

Seguir llegint

interconnectivitat d'electricitat

Desenvolupament de les pujades de preus de l’energia elèctrica o RES

publicat

on

Entre el 2021 i el 2030, el cost de la generació d’energia augmentarà un 61%, si Polònia realment segueix l’escenari de la política energètica del govern de Polònia fins al 2040 (PEP2040). Un escenari alternatiu desenvolupat per Instrat podria reduir els costos en un 31-50 per cent en comparació amb el PEP2040. Augmentar l’ambició per al desenvolupament de RES a Polònia és un interès per a totes les llars i empreses. En cas contrari, comportarà un augment dràstic dels preus de l’electricitat, diu Adrianna Wrona, coautora de l'informe.

El desembre de 2020, els estats membres de la UE van acordar augmentar els objectius nacionals per a la participació de les RES a l’economia i alinear-los amb l’objectiu actualitzat de reduir les emissions en un 55 per cent el 2030 (respecte al 1990). Abans de les negociacions "aptes per a 55", Polònia sembla establir-se en un camí de col·lisió proposant un objectiu RES a PEP2040, gairebé la meitat de la mitjana esperada de la UE.

La nova modelització de la Fundació Instrat demostra que podem assolir una capacitat eòlica terrestre de 44 GW, una capacitat eòlica marina de 31 GW, i per a PV fotovoltaica al terrat i al terrat és d’uns 79 GW, tenint en compte criteris estrictes per a la ubicació i la velocitat de desenvolupament de noves plantes. L’informe publicat avui demostra que és possible assolir més del 70% de la participació de les RES en la producció d’electricitat el 2030, mentre que el PEP2040 declara un valor poc realista del 32%.

anunci

Suposant la implementació de l’escenari de desenvolupament de les RES proposat per Instrat, Polònia aconseguiria una reducció del 65% de les emissions de CO2 el 2030 en el sector elèctric en comparació amb el 2015: el potencial de les RES al nostre país és suficient per assolir els objectius climàtics de la UE 2030 i gairebé descarbonitzar completament la barreja d’electricitat el 2040. Malauradament, això és el que veiem: en forma de bloqueig del desenvolupament de l’energia eòlica terrestre, desestabilització de la llei, canvis bruscs en els mecanismes de suport. L'objectiu nacional de RES s'hauria d'augmentar significativament i la legislació nacional hauria de donar suport al seu assoliment - comenta Paweł Czyżak, coautor de l'anàlisi.

L’estructura de potència proposada per Instrat permet equilibrar el sistema d’energia durant la màxima càrrega anual sense producció de vent i energia solar i sense connexions transfrontereres disponibles. Tanmateix, a l’escenari PEP2040, això només és possible amb la implementació oportuna del programa d’energia nuclear, que ja es retarda significativament. - Els apagats i fallades successives de les centrals elèctriques domèstiques demostren que l'estabilitat del subministrament d'electricitat a Polònia potser aviat ja no serà una garantia. Per tal de garantir la seguretat energètica nacional, hem d’apostar per tecnologies que es puguin construir immediatament (per exemple, molins de vent, instal·lacions fotovoltaiques, bateries), enumera Paweł Czyżak.

Negar el paper de les RES a la producció d’electricitat no només genera dubtes sobre la seguretat energètica, sinó que també comportarà una amenaça per a la competitivitat de l’economia polonesa i ens farà dependents de les importacions d’energia. Què s’ha de fer, doncs? - Cal, entre altres coses, desbloquejar el desenvolupament de parcs eòlics terrestres, implementar parcs eòlics marins a temps, ajornar els canvis al sistema de liquidació d'energia prosumer, crear un sistema d'incentius per al desenvolupament de l'emmagatzematge d'energia, adoptar una estratègia d'hidrogen , augmentar el finançament per a la modernització de les xarxes i, sobretot, declarar un objectiu RES ambiciós després de les resolucions de la UE - conclou Adrianna Wrona.

anunci

Poseu-vos en contacte amb:

Seguir llegint

interconnectivitat d'electricitat

La Comissió aprova un sistema d’ajut danès de 400 milions d’euros per donar suport a la producció d’electricitat a partir de fonts d’energia renovables

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes d'ajuts estatals de la UE, un pla d'ajuts danès per donar suport a la producció d'electricitat a partir de fonts renovables. La mesura ajudarà Dinamarca a assolir els seus objectius d’energia renovable sense distorsionar indebitament la competència i contribuirà a l’objectiu europeu d’assolir la neutralitat climàtica el 2050. Dinamarca va notificar a la Comissió la seva intenció d’introduir un nou esquema de suport a l’electricitat produïda a partir de fonts d’energia renovables, és a dir, aerogeneradors terrestres, aerogeneradors marins, centrals elèctriques per ones, centrals hidroelèctriques i energia solar fotovoltaica.

L’ajut s’atorgarà mitjançant un procediment de licitació competitiva organitzat entre 2021-2024 i es concretarà en una prima de doble contracte per diferència. La mesura té un pressupost màxim total d’aproximadament 400 milions d’euros (3 milions de DKK). . El pla està obert fins al 2024 i es pot pagar l’ajut durant un màxim de 20 anys després de connectar l’electricitat renovable a la xarxa. La Comissió va avaluar la mesura segons les normes sobre ajuts estatals de la UE, en particular la Directrius 2014 sobre les ajudes estatals per a la protecció del medi ambient i energia.

Sobre aquesta base, la Comissió va concloure que l’esquema danès s’ajusta a les normes d’ajuda estatal de la UE, ja que facilitarà el desenvolupament de la producció d’electricitat renovable a partir de diverses tecnologies a Dinamarca i reduirà les emissions de gasos d’efecte hivernacle, d’acord amb el Acord Verd Europeu i sense distorsionar indegudament la competència.

anunci

La vicepresidenta executiva, Margrethe Vestager, encarregada de la política de competència (a la foto), va dir: “Aquest esquema danès contribuirà a reduir substancialment les emissions d’efecte hivernacle, donant suport als objectius del Tracte Verd. Proporcionarà un important suport a una àmplia gamma de tecnologies que generen electricitat renovable, d’acord amb les normes de la UE. Els amplis criteris d'elegibilitat i la selecció dels beneficiaris mitjançant un procés de licitació competitiva asseguraran el millor valor per als diners dels contribuents i minimitzaran les possibles distorsions de la competència ".

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències