Connecteu-vos amb nosaltres

interconnectivitat d'electricitat

Desenvolupament de les pujades de preus de l’energia elèctrica o RES

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Entre el 2021 i el 2030, el cost de la generació d’energia augmentarà un 61%, si Polònia realment segueix l’escenari de la política energètica del govern de Polònia fins al 2040 (PEP2040). Un escenari alternatiu desenvolupat per Instrat podria reduir els costos en un 31-50 per cent en comparació amb el PEP2040. Augmentar l’ambició per al desenvolupament de RES a Polònia és un interès per a totes les llars i empreses. En cas contrari, comportarà un augment dràstic dels preus de l’electricitat, diu Adrianna Wrona, coautora de l'informe.

El desembre de 2020, els estats membres de la UE van acordar augmentar els objectius nacionals per a la participació de les RES a l’economia i alinear-los amb l’objectiu actualitzat de reduir les emissions en un 55 per cent el 2030 (respecte al 1990). Abans de les negociacions "aptes per a 55", Polònia sembla establir-se en un camí de col·lisió proposant un objectiu RES a PEP2040, gairebé la meitat de la mitjana esperada de la UE.

La nova modelització de la Fundació Instrat demostra que podem assolir una capacitat eòlica terrestre de 44 GW, una capacitat eòlica marina de 31 GW, i per a PV fotovoltaica al terrat i al terrat és d’uns 79 GW, tenint en compte criteris estrictes per a la ubicació i la velocitat de desenvolupament de noves plantes. L’informe publicat avui demostra que és possible assolir més del 70% de la participació de les RES en la producció d’electricitat el 2030, mentre que el PEP2040 declara un valor poc realista del 32%.

Suposant la implementació de l’escenari de desenvolupament de les RES proposat per Instrat, Polònia aconseguiria una reducció del 65% de les emissions de CO2 el 2030 en el sector elèctric en comparació amb el 2015: el potencial de les RES al nostre país és suficient per assolir els objectius climàtics de la UE 2030 i gairebé descarbonitzar completament la barreja d’electricitat el 2040. Malauradament, això és el que veiem: en forma de bloqueig del desenvolupament de l’energia eòlica terrestre, desestabilització de la llei, canvis bruscs en els mecanismes de suport. L'objectiu nacional de RES s'hauria d'augmentar significativament i la legislació nacional hauria de donar suport al seu assoliment - comenta Paweł Czyżak, coautor de l'anàlisi.

L’estructura de potència proposada per Instrat permet equilibrar el sistema d’energia durant la màxima càrrega anual sense producció de vent i energia solar i sense connexions transfrontereres disponibles. Tanmateix, a l’escenari PEP2040, això només és possible amb la implementació oportuna del programa d’energia nuclear, que ja es retarda significativament. - Els apagats i fallades successives de les centrals elèctriques domèstiques demostren que l'estabilitat del subministrament d'electricitat a Polònia potser aviat ja no serà una garantia. Per tal de garantir la seguretat energètica nacional, hem d’apostar per tecnologies que es puguin construir immediatament (per exemple, molins de vent, instal·lacions fotovoltaiques, bateries), enumera Paweł Czyżak.

Negar el paper de les RES a la producció d’electricitat no només genera dubtes sobre la seguretat energètica, sinó que també comportarà una amenaça per a la competitivitat de l’economia polonesa i ens farà dependents de les importacions d’energia. Què s’ha de fer, doncs? - Cal, entre altres coses, desbloquejar el desenvolupament de parcs eòlics terrestres, implementar parcs eòlics marins a temps, ajornar els canvis al sistema de liquidació d'energia prosumer, crear un sistema d'incentius per al desenvolupament de l'emmagatzematge d'energia, adoptar una estratègia d'hidrogen , augmentar el finançament per a la modernització de les xarxes i, sobretot, declarar un objectiu RES ambiciós després de les resolucions de la UE - conclou Adrianna Wrona.

Poseu-vos en contacte amb:

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències