Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

l'ús sostenible dels plaguicides: retard d'un any en la publicació d'informe de la Comissió Europea

COMPARTIR:

publicat

on

pesticidaLa Comissió Europea ha trigat un any sencer presentar un informe al Parlament i al Consell sobre un major ús d'alternatives per al control de plagues i malalties. 

La Directiva d'Ús Sostenible (SUD) preveu que la Comissió Europea presenti un informe al Parlament i al Consell que informi sobre els objectius quantitatius, fites, mesures i calendaris d'aplicació dels estats membres en el pas de la gestió de plagues depenent de plaguicides a una gestió integrada sostenible de plagues. 26 de novembre de 2014 (1). Ho és ara 26 novembre 2015 un any sencer i l'informe encara no s'ha publicat.

Diverses anàlisis realitzades per PAN Europa han demostrat que l'ambició dels estats membres de reduir la dependència de l'ús de pesticides és baixa, especialment en el sector agrícola (2).

L'Oficina d'Alimentació i Veterinària, l'organisme de la UE que controla la implementació de la SUD als estats membres, confirma aquesta conclusió. Les dues auditories realitzades el 2015, a Àustria i Itàlia[1], conclouen ambdues: "No hi ha cap sistema per verificar que tots els usuaris professionals apliquen els principis generals de l'IPM tal com exigeix ​​l'article 14 de la Directiva 2009/128/CE". Es tracta d'un retard greu, ja que s'havia d'aplicar a partir del gener de 2014.

PAN Europe i IBMA tenen una llarga tradició treballant en el SUD, inclòs durant els últims quatre anys organitzant conjuntament un simposi SUD amb l'objectiu de mostrar per què cal una implementació seriosa (4). PAN Europa i IBMA demanen a la Comissió Europea que adopti un enfocament proactiu per garantir una implementació sòlida del SUD en un futur proper.

Wyn Grant, professor universitari de la Universitat de Warwick, que va parlar del simposi d'aquest any del SUD, va dir: "El progrés que s'està realitzant és decebedor i cal un nou impuls", a la qual cosa Henriette Christensen PAN Europe va afegir: "la Comissió Europea és la que vigila. de la legislació de la UE si no s'atreveixen a reforçar la normativa de la UE sobre pesticides, què val?

Aquest dubte també és qüestionat per IBMA, amb David Cary afirmant: "Les solucions innovadores necessiten una regulació innovadora, però s'ha de promulgar i fer complir!" i Willem Ravensberg continua: "S'ha demostrat que l'IPM funciona en molts sistemes de cultiu, què impedeix que es produeixi una adopció més àmplia?".

anunci

Notes al peu

(1) D'acord amb l'article 4 de la Directiva 128/2009/CE per la qual s'estableix un marc d'acció comunitari per aconseguir l'ús sostenible dels plaguicides.

(2)

(3)

(4) Aquest simposi va ser organitzat conjuntament per l'Associació Internacional de Fabricants de Biocontrol (IBMA), l'Organització Internacional per al Biocontrol (IOBC) EuroCoop, la Pesticide Action Network Europe i Greenpeace, totes les presentacions i les conclusions són d'idiomes Fotos.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències