Connecteu-vos amb nosaltres

el transport d'animals

El negoci de matar: Com aturar la pràctica letal de #WildlifeTrafficking

COMPARTIR:

publicat

on

 o-CRIMINOLOGIA-FAUNA-TRÀNSIT-facebook
il·lustració infografia
Heu sentit mai parlar dels pangolins? És probable que mai tingueu l'oportunitat de veure'ls de prop. Aquests mamífers són els més traficats a tot el món i, com els rinoceronts i els elefants, estan ara a la vora de l'extinció. És un altre exemple del tràfic de vida salvatge que suposa una greu amenaça per a la supervivència dels nostres ecosistemes. El dijous 13 d'octubre, el comitè de medi ambient vota un informe de la eurodiputada Catherine Bearder sobre com la UE i els seus estats membres haurien d'intensificar els seus esforços per combatre el tràfic d'animals salvatges..
El tràfic de fauna redueix la biodiversitat, desequilibra els ecosistemes i posa en perill la supervivència de nombroses espècies animals com el tigre i els taurons i espècies vegetals com la fusta tropical i les orquídies.
En els darrers anys, el tràfic de fauna salvatge ha assolit nivells sense precedents a causa de l'augment de la demanda mundial de fauna i productes relacionats.

Els grups criminals organitzats participen cada cop més en el tràfic de vida salvatge, ja que el risc de detecció és baix i les recompenses financeres són elevades. Els ingressos s'utilitzen sovint per finançar milícies i grups terroristes.

Els productes de vida silvestre de contraban també es poden vendre a través de canals legals, per exemple, utilitzant paperassa fraudulenta, de manera que els consumidors poden no ser conscients del seu origen il·legal
La Unió Europea no només és un important mercat de destinació per a productes il·legals de fauna salvatge, sinó que també serveix com a centre de trànsit per al tràfic a altres regions. Algunes espècies a la UE, com les anguiles de vidre europees, també estan subjectes al tràfic de fauna salvatge.

pla d'acció de la UE

A principis d'any, la Comissió Europea va llançar un pla d'acció sobre el tràfic de vida salvatge, que la UE i els seus estats membres tenen fins al 2020 per implementar.

La comissió de medi ambient del Parlament vota dijous 13 d'octubre un informe d'iniciativa de Catherine Bearder sobre el pla d'acció. "És responsabilitat compartida dels estats membres de la UE fer front al repte i fer front a aquest crim organitzat i destructiu que està desestabilitzant tantes parts del món", va dir Bearder, membre del grup ALDE del Regne Unit.

El pla d'acció té tres prioritats: prevenció, aplicació i cooperació. "El pla d'acció ha de prevenir el tràfic de vida salvatge i abordar les seves causes arrels", va dir Bearder, i va afegir: "Hem de garantir l'aplicació i el compliment efectius de les normes existents." Pel que fa a la cooperació, l'eurodiputat va subratllar la importància de la cooperació mundial entre països on la vivien els animals, els països de trànsit i els països on es compraven els productes.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències