Connecteu-vos amb nosaltres

Benestar dels animals

#WildlifeTrafficking: Medi ambient eurodiputats reclamen la prohibició del comerç d'ivori i les sancions de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Rinoceront solitari en una zona oberta que busca la seguretat dels furtius

El 2014, 1215 rinoceronts van ser caçats furtius només a Sud-àfrica, segons l'informe de l'UNOCD 2015 ©AP Images/European Union - EP

Medi ambient Els diputats europeus defensen una prohibició completa i immediata de la UE sobre el comerç de les trompes d'ivori i rinoceront, i demanen sancions comunes a nivell de la UE contra el tràfic de vida silvestre, en una resolució votada el dijous (13 octubre). El tràfic de vida silvestre val la pena estimar uns milions de milions d’euros anuals. Ha crescut en els darrers anys, convertint-se en una de les formes més grans i rendibles de delicte transfronterer organitzat.

"El tràfic d'animals salvatges és la quarta activitat criminal organitzada més gran del planeta; ja és hora que ens ho posem seriosament", va dir la ponent Catherine Bearder (ALDE, Regne Unit). El seu informe exposa la resposta del Parlament a un pla d'acció de la UE presentat per la Comissió Europea.
"Les sancions contra el tràfic de fauna salvatge han de ser molt greus per reflectir la gravetat d'aquest delicte i han de ser les mateixes a tota la UE. També estic encantat que els diputats europeus demanin una prohibició completa i immediata de la UE sobre el comerç d’ivori ", va afegir.

Els diputats europeus demanen la prohibició immediata i completa de la UE sobre comerç, exportació o reexportació de banyes d'ivori i rinoceront. També insten els estats membres de la UE a fixar els nivells adequats de sancions per a delictes de delinqüència i demanar a la Comissió Europea que treballi per establir regles comunes per a la definició de delictes i sancions relacionades amb el tràfic de persones.
La UE també hauria de revisar la legislació vigent per tal de complementar-la amb la prohibició de posar i posar en el mercat, transportar, adquirir i tenir possessió de fauna salvatge que ha estat recol·lectada o comercialitzada de forma il·legal a tercers països, segons els diputats.

Destaquen que la caça dels trofeus ha contribuït a la disminució a gran escala de determinades espècies i insten a la UE a establir un enfocament preventiu per fer front a les importacions de trofeus de caça procedents d’espècies protegides pel Reglament de comerç de vida silvestre de la UE.
Finançament de milícies i grups terroristes

Els eurodiputats assenyalen que la delinqüència de vida silvestre pot estar relacionada amb altres formes de crim organitzat, com ara el blanqueig de diners i el finançament de milícies i grups terroristes. Insten als estats membres de la UE a utilitzar tots els instruments pertinents, incloent-hi la cooperació amb el sector financer, per revelar aquests enllaços, i també per controlar els efectes dels productes i pràctiques financeres emergents.
La Unió Europea hauria de tractar la corrupció i les deficiències de les mesures de governança internacional a través de la cadena de tràfic de fauna salvatge mitjançant la participació de països associats a través de la Convenció de les Nacions Unides contra la Corrupció (UNCAC) i en altres llocs per abordar el problema a la font.

Comerç d'Internet global
Els diputats europeus demanen als líders de la UE que es comprometin amb els operadors de plataformes de xarxes socials, motors de cerca i plataformes de comerç electrònic sobre el problema del comerç il·legal a Internet de la vida salvatge. Caldria reforçar les mesures de control i desenvolupar-se polítiques per fer front a les activitats potencialment il·legals a Internet, diuen.

anunci

La UE també hauria d'actuar a nivell internacional per donar suport als països tercers en la lluita contra el tràfic de fauna silvestre i contribuir als marcs legals necessaris, a través d'acords bilaterals i multilaterals.
Propers passos

L'informe va ser aprovat per unanimitat, amb abstencions de 4. Es votarà la Cambra completa al novembre.

El pla d'acció de la UE presentat per la Comissió llista una sèrie de mesures que han de prendre les institucions de la UE i / o els estats membres. Les mesures estan dissenyades essencialment per millorar la cooperació entre tots els actors implicats, fer un ús més eficaç de les eines i polítiques existents i reforçar les sinergies entre ells, de manera que el tràfic de fauna salvatge es pugui abordar millor a tota la UE i al món.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències