Connecteu-vos amb nosaltres

Biocombustibles

#LULUCF: Indústria crítica per comparar l'ús actual dels boscos amb la intensitat de la gestió històrica

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió de Medi Ambient (ENVI) del Parlament Europeu ha aprovat avui el projecte d’informe del ponent del Comitè, la diputada europeu Norbert Lins, sobre la regulació de l’ús del sòl, el canvi de sòl i la silvicultura (LULUCF). La política és de gran importància per als sectors forestal i agrícola, ja que defineix els beneficis climàtics de la gestió forestal i l'ús de la fusta.

La Comissió Europea va proposar noves regles de comptabilitat LULUCF de la UE per als boscos que utilitzen un "Nivell de referència del bosc" basat en les pràctiques i la intensitat de gestió passades (1990-2009). La proposta forma part del Marc de Clima i Energia de 2030.

“Agriculture and forestry has a very positive overall climate balance and additionally still a huge potential. We should better appreciate this great contribution to the achievement of our climate goals” said lead MEP Norbert Lins (EPP, DE).

El Comitè ENVI va decidir continuar aquest enfocament votant a favor d'un compromís per comparar la intensitat de la gestió forestal a 2020-2030 amb el període històric de 2000-2012.

Els sectors forestal i agrícola han criticat fortament l’enfocament de la comparació entre l’ús futur dels boscos i la intensitat de la gestió històrica.

“Un nivell de referència dinàmic del bosc és essencial per garantir que es realitzin inversions on més importa: en la gestió forestal sostenible. Mantenim els boscos d’Europa en una trajectòria favorable al creixement, que mantindrà l’enfonsament del carboni forestal a Europa i allibera el veritable potencial de la seva bioeconomia ”, diu Sylvain Lhôte, director general de CEPI.

"Els recursos forestals creixen a Europa i hauríem de promoure l’ús de fusta d’origen sostenible dels boscos europeus per assolir els objectius climàtics i energètics i desenvolupar una bioeconomia sostenible. De fet, l’Estratègia Forestal de la UE demana la gestió, el creixement i l’ús de boscos, cosa que va molt més enllà de considerar-los com a accions de carboni ”, diu Piotr Borkowski, director executiu de EUSTAFOR.

"No hem de penalitzar els països que no utilitzaven el potencial sostenible complet dels seus boscos en el passat. Els estats membres haurien de poder utilitzar els seus boscos creixents per desenvolupar una bioeconomia sense fòssils i els propietaris dels boscos haurien de poder invertir en la gestió sostenible dels boscos: la millor estratègia a llarg termini per mantenir el dipòsit de carboni i garantir els beneficis climàtics dels boscos. "Diu Emma Berglund, secretària general del CEPF.

“Use of wood from sustainably managed forests is THE key to concretely tackle climate change. European regulators must have the ambition to set a coherent and lively Forest Reference Level to maintain the forests carbon sink and ensure proper material availability that will allow the society to fully benefit from the carbon storage offered by Harvested Wood Products,” says Patrizio Antonicoli, Secretary General of CEI-Bois.

"Lamentem greument la votació a la Comissió de Medi Ambient", subratlla la presidenta del grup de treball Medi Ambient de Copa & Cogeca, Liisa Pietola. “És una pèrdua per al creixement, l'ocupació i el clima de la comunitat rural. Els països pateixen cada cop més fenòmens meteorològics extrems i incendis forestals, i això els penalitzarà encara més. Som els únics sectors que eliminem les emissions de l’atmosfera. L'opinió del Comitè d'Agricultura va ser completament ignorada ".

Les organitzacions que integren els sectors forestal i agrícola a Brussel·les demanen a tots els eurodiputats que examinin el panorama general sobre la mitigació del canvi climàtic i l’adaptació de la silvicultura. En el període de transició des d'una societat basada en fòssils, es necessiten tots els punts de venda de la silvicultura i els beneficis haurien de ser examinats a llarg termini.

EUSTAFOR, Copa i Cogeca, CEPF, CEPI i CEI-Bois segueixen confiant que les properes discussions al Parlament i al Consell Europeu tindran un impacte positiu en el desenvolupament ulterior de la proposta.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències