Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

Política climàtica d'Uzbekistan: Implementació i adaptació de mesures en els sectors més vulnerables de l'economia

COMPARTIR:

publicat

on

El canvi climàtic global és un dels problemes més greus actuals, que afecta tots els països del món i es converteix en un obstacle important per al desenvolupament sostenible. L'escalfament observat provoca fenòmens naturals extrems a tot el món, com ara sequeres, huracans, calor debilitant, incendis, pluges torrencials i inundacions.

L'Uzbekistan i altres estats d'Àsia Central es troben entre els països més susceptibles als desastres ambientals.

Com va assenyalar el president de l'Uzbekistan, Shavkat Mirziyoyev, avui cada país sent els efectes destructius de les conseqüències del canvi climàtic, i aquestes conseqüències negatives representen directament una amenaça per al desenvolupament estable de la regió d'Àsia Central.

Segons els experts del Banc Mundial, si a finals del segle XXI, mantenint el ritme actual, la temperatura mitjana del món augmentarà en 4 graus centígrads, a l'Àsia central aquest indicador serà de 7 graus. Com a conseqüència del canvi climàtic global dels darrers 50-60 anys, l'àrea de glaceres a la regió ha disminuït al voltant d'un 30%. L'any 2050, s'espera que els recursos hídrics a la conca de Syr Darya disminueixin fins a un 5%, a la conca d'Amu Darya, fins a un 15%. L'any 2050, l'escassetat d'aigua dolça a l'Àsia central podria provocar una caiguda de l'11% del PIB a la regió.

Per tal d'implementar mesures per prevenir el canvi climàtic i mitigar-ne les conseqüències negatives, s'han adoptat una sèrie d'actes legals reguladors a Uzbekistan.

En particular, l'any 2019 es va aprovar la llei "Sobre l'ús de fonts d'energia renovables", que defineix els beneficis i les preferències, les característiques de l'ús de les fonts d'energia en la producció d'energia elèctrica i tèrmica, el biogàs en l'ús de fonts d'energia renovables. . El Ministeri d'Energia de la República ha estat designat com a organisme estatal especialment autoritzat en aquest àmbit.

El decret del cap del nostre Estat "Sobre mesures accelerades per millorar l'eficiència energètica dels sectors econòmics i socials, la introducció de tecnologies d'estalvi d'energia i el desenvolupament de fonts d'energia renovables", de data 22 d'agost de 2019, va aprovar els paràmetres objectiu per a més desenvolupament de fonts d'energia renovables i el "Full de ruta" per a la millora constant de l'eficiència energètica dels sectors econòmics i socials, així com el desenvolupament de l'energia basada en fonts renovables, va introduir el procediment de compensació de despeses.

anunci

La Resolució del president d'Uzbekistan "Sobre l'aprovació de l'Estratègia per a la transició de la República d'Uzbekistan a l'economia "verda" per al període 2019-2030", de data 4 d'octubre de 2019, va aprovar l'Estratègia per a la transició del país a la economia “verda” per al període 2019-2030 i composició del Consell Interdepartamental de Foment i Implementació de l'economia “verda”.

Al país s'estan implantant mesures integrals destinades a aprofundir en les transformacions estructurals, a modernitzar i diversificar els sectors bàsics de l'economia i a un desenvolupament socioeconòmic equilibrat dels territoris.

La industrialització accelerada i el creixement de la població augmenten significativament la necessitat de recursos de l'economia, augmenten l'impacte antropogènic negatiu sobre el medi ambient i el creixement de les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

Per tal de millorar el sistema d'administració pública en l'àmbit de la protecció del medi ambient, s'han dut a terme reformes institucionals. Sobre la base del Ministeri d'Agricultura i Gestió de l'Aigua, es van formar dos ministeris independents: Agricultura i Gestió de l'Aigua, el Comitè Estatal d'Ecologia i Protecció del Medi Ambient, el Centre de Serveis Hidrometeorològics es va reformar completament i es va crear el Comitè Estatal Forestal.

Al país s'estan prenent mesures per millorar l'eficiència energètica de l'economia, reduir l'ús d'hidrocarburs i augmentar la proporció de fonts d'energia renovables. Així, l'any 2030 es preveu duplicar l'índex d'eficiència energètica i reduir la intensitat de carboni del PIB, assegurant l'accés a un subministrament energètic modern, econòmic i fiable al 100% de la població i sectors de l'economia. Es preveu estalviar 3.3 milions de kW a l'economia d'Uzbekistan el 2020-2022 a causa de les mesures d'eficiència energètica.h d'electricitat, 2.6 milions. metres cúbics de gas natural i 16.5 mil tones de productes petroliers.

Paral·lelament, s'estan reforçant les mesures per combatre l'esgotament dels recursos hídrics. Com a part de la implementació de l'estratègia de gestió dels recursos hídrics d'Uzbekistan per al període 2021-2023, es preveu introduir de manera activa tecnologies d'estalvi d'aigua, inclòs el reg per degoteig. Així, es preveu portar la introducció de tecnologies de reg que estalvien aigua de 308 mil hectàrees a 1.1 milions d'hectàrees, incloses les tecnologies de reg per degoteig, de 121 mil hectàrees a 822 mil hectàrees.

A Uzbekistan es presta especial atenció a les mesures per minimitzar les conseqüències de l'assecament del mar d'Aral. La desertització i la degradació del sòl a la zona del mar d'Aral es produeix en una superfície de més de 2 milions d'hectàrees.

Amb la creació d'espais verds protectors al fons drenat del mar d'Aral (s'han plantat 1.5 milions d'hectàrees), Uzbekistan augmenta els territoris ocupats per boscos i arbustos. Durant els últims 4 anys, el volum de boscos plantats a la república ha augmentat de 10 a 15 vegades. Si fins al 2018 el volum anual de creació de boscos era de 47-52 mil hectàrees, el 2019 aquest indicador va augmentar a 501 mil hectàrees, el 2020 a 728 mil hectàrees. Resultats similars es van aconseguir, entre altres coses, a causa de l'expansió de la producció de material de plantació.

S'ha aprovat el Programa Estatal per al desenvolupament de la regió del mar d'Aral per al període 2017-2021, amb l'objectiu de millorar les condicions i la qualitat de vida de la població de la regió. A més, es va aprovar el Programa de desenvolupament socioeconòmic integrat de Karakalpakstan per al període 2020-2023. L'any 2018 es va establir el Centre Internacional d'Innovació de la Regió del Mar d'Aral sota el president de la República.

En aquest context, Uzbekistan aposta per la cooperació en l'àmbit dels recursos hídrics sobre la base de la igualtat sobirana, la integritat territorial, el benefici mutu i la bona fe en l'esperit de bon veïnatge i cooperació. Taixkent considera necessari desenvolupar mecanismes de gestió conjunta dels recursos hídrics transfronterers a la regió, garantint l'equilibri d'interessos dels països d'Àsia Central. Al mateix temps, la gestió dels recursos hídrics de les conques dels cursos d'aigua transfronterers s'ha de dur a terme sense perjudici de la capacitat de les generacions futures per cobrir les seves pròpies necessitats.

L'Uzbekistan s'ha convertit en un participant actiu en la política mediambiental mundial en unir-se i ratificar una sèrie de convencions internacionals i protocols rellevants en l'àmbit de la protecció del medi ambient. Un esdeveniment important va ser l'adhesió d'Uzbekistan (2017) a l'Acord sobre el Clima de París de les Nacions Unides, en virtut del qual es van prendre compromisos per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera en un 10% l'any 2030 en comparació amb el 2010. Per assolir aquest objectiu, s'ha creat una estratègia nacional - Actualment s'està desenvolupant el desenvolupament del carboni i s'està treballant la qüestió d'aconseguir la neutralitat de carboni d'Uzbekistan l'any 2050.

Uzbekistan està fent esforços actius per mitigar les desastroses conseqüències del desastre ecològic del mar d'Aral.

El Fons fiduciari multipartner de les Nacions Unides per a la seguretat humana per a la regió del mar d'Aral, creat el 2018 per iniciativa del president d'Uzbekistan, ofereix una plataforma única de cooperació a nivell nacional i internacional per abordar les necessitats ambientals i socioeconòmiques. de les comunitats que viuen a la regió del mar d'Aral, així com per accelerar els esforços per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible globals. 

Del 24 al 25 d'octubre de 2019, es va celebrar a Nukus una conferència internacional d'alt nivell "Regió del mar d'Aral - Zona d'innovacions i tecnologies ecològiques" sota els auspicis de les Nacions Unides. A proposta del president de l'Uzbekistan Shavkat Mirziyoyev, el 18 de maig de 2021, l'Assemblea General de l'ONU va adoptar per unanimitat una resolució especial que declarava la regió del mar d'Aral zona d'innovacions i tecnologies mediambientals.

La iniciativa del cap d'Uzbekistan va ser rebuda positivament per la comunitat mundial. La regió del mar d'Aral es va convertir en la primera regió a la qual l'Assemblea General va concedir un estatus tan significatiu.

A la cimera de l'SCO a Bishkek (14 de juny de 2019), Shavkat Mirziyoyev va proposar adoptar el programa Green Belt de l'SCO per introduir tecnologies que estalvien recursos i respectuoses amb el medi ambient als països de l'organització. A la 14a Cimera de l'ECO (4 de març de 2021), el cap d'Uzbekistan va prendre la iniciativa de desenvolupar i aprovar una estratègia a mitjà termini destinada a garantir la sostenibilitat energètica i l'atracció àmplia d'inversions i tecnologies modernes en aquesta àrea.

A la tercera reunió consultiva dels caps d'estats d'Àsia Central, celebrada el 6 d'agost de 2021 a Turkmenistan, el president d'Uzbekistan va demanar el desenvolupament d'un programa regional "Agenda Verda" per a Àsia Central, que contribuirà a l'adaptació de la països de la regió al canvi climàtic. Les principals direccions del programa poden ser la descarbonització gradual de l'economia, l'ús racional dels recursos hídrics, la introducció de tecnologies eficients energèticament a l'economia i un augment de la quota de generació d'energia renovable.

En general, en el context de l'actualització de l'agenda climàtica internacional, la política a llarg termini d'Uzbekistan en l'àmbit de la protecció del medi ambient té com a objectiu millorar encara més la situació ambiental a la regió d'Àsia Central.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències