Connecteu-vos amb nosaltres

Canvi climàtic

Reducció d'emissions de gasos fluorats per avançar en la lluita de la UE contra el canvi climàtic 

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió de Medi Ambient del Parlament accepta una reducció ambiciosa de les emissions de gasos fluorats d'efecte hivernacle, per contribuir encara més a l'objectiu de neutralitat climàtica de la UE.

Els membres de la Comissió de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària (ENVI) van adoptar la seva posició la revisió del marc legislatiu de la UE sobre emissions de gasos fluorats (gasos fluorats). amb 64 ​​vots a favor, vuit en contra i set abstencions.

Avançar més ràpidament cap a solucions alternatives

Per accelerar la innovació i el desenvolupament de solucions més respectuoses amb el clima i per proporcionar seguretat als consumidors i inversors, els eurodiputats volen reforçar els nous requisits proposats per la Comissió que prohibeixen la col·locació al mercat únic de productes que contenen gasos fluorés (annex). IV). El text també afegeix prohibicions a l'ús de gasos fluorés per a sectors on sigui tecnològicament i econòmicament viable canviar a alternatives que no utilitzin gasos fluorescents, com ara refrigeració, aire condicionat, bombes de calor i aparells elèctrics.

Accelerar la transició cap a la neutralitat climàtica

L'informe introdueix una trajectòria més pronunciada a partir del 2039 per reduir gradualment els hidrofluorocarburs (HFC) col·locats al mercat de la UE, amb l'objectiu d'un objectiu de zero HFC per al 2050 (annex VII). L'eliminació progressiva de la producció i el consum d'HFC a la UE alinearia aquestes normes actualitzades amb el Objectiu de neutralitat climàtica de la UE per al 2050.

Segons els eurodiputats, la Comissió hauria de seguir de prop l'evolució del mercat en sectors clau com les bombes de calor i els semiconductors. Per a les bombes de calor, la Comissió s'ha de garantir que la reducció gradual de l'HFC no posaria en perill RePowerEU Objectius de desplegament de bombes de calor, ja que la indústria ha de treballar per substituir els HFC per alternatives naturals.

anunci

Millorar l'aplicació per prevenir el comerç il·legal

Els eurodiputats proposen més mesures contra el comerç il·legal d'aquests gasos proposant multes administratives mínimes per incompliment. També volen que les autoritats duaneres decomisin i confisquin els gasos fluorònics importats o exportats infringint les normes, d'acord amb el Directiva sobre delictes mediambientals.

Relator Bas Eickhout (Greens/EFA, NL) va dir: "Els gasos fluorés no són ben coneguts, però tenen implicacions importants per al nostre clima, ja que són gasos d'efecte hivernacle molt potents. En la majoria dels casos, hi ha alternatives naturals disponibles. És per això que vam votar a favor d'una posició ambiciosa per eliminar completament els gasos fluorés l'any 2050 i en la majoria dels sectors ja a finals d'aquesta dècada. Estem donant claredat al mercat i un senyal per invertir en alternatives. Moltes empreses europees ja estan a l'avantguarda d'aquest desenvolupament i se'n beneficiaran, per la seva posició de mercat i les seves oportunitats d'exportació”.

Propers passos

Està previst que l'informe s'adopti durant la sessió plenària del 29 al 30 de març de 2023 i constituirà la posició de negociació del Parlament amb els governs de la UE sobre la forma final de la legislació.

Fons

Els gasos d'efecte hivernacle fluorats, que inclouen els hidrofluorocarburs (HFC), els perfluorocarburs (PFC), l'hexafluorur de sofre i el trifluorur de nitrogen, són gasos d'efecte hivernacle (GEH) artificials amb un alt potencial d'escalfament global. S'utilitzen en aparells comuns com neveres, aire condicionat, bombes de calor, protecció contra incendis, escumes i aerosols. Estan coberts per la Acord de París juntament amb el CO2, el metà i l'òxid nitrós i representen al voltant del 2,5% de les emissions de GEH de la UE.

Es necessita una reducció addicional de les emissions de gasos fluorés per contribuir-hi Objectius climàtics de la UE i complir amb la Esmena de Kigali fins al Protocol de Montreal sobre substàncies que esgoten la capa d'ozó.

Més informació 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències