Connecteu-vos amb nosaltres

Descarbonització

Nova eina fàcil d'utilitzar i basada en dades per donar suport a la descarbonització a la UE

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió ha creat el Laboratori de Geografia d'Energia i Indústria, una eina en línia fàcil d'utilitzar que proporciona informació geoespacial per a empreses i planificadors d'infraestructures energètiques. Aquesta interfície basada en mapes permet la gestió de dades en línia, la visualització i l'anàlisi de dades relacionades amb l'energia i la indústria, ajudant els responsables polítics a planificar els canvis clau necessaris per descarbonitzar l'economia. El Laboratori de Geografia d'Energia i Indústria mostra on trobar energia neta, si es disposa de la infraestructura necessària o si hi ha sòl disponible per a la instal·lació d'energies renovables. També allotja informació socioeconòmica i ofereix capacitats de futur, ja que inclou dades geoespacials del treball d'escenari de la Comissió i de tercers.

La comissària d'Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: "La ciència i la tecnologia ens ajudaran a fer front de manera concreta a les amenaces i reptes globals actuals, com ara les transicions ecològiques i digitals. Per primera vegada, les dades sobre infraestructures energètiques i industrials s'han reunit en un mapa únic i de manera gratuïta, per planificar millor la descarbonització que tots necessitem per assolir el Pacte Verd Europeu".

El comissari del Mercat Interior, Thierry Breton, va dir: "Perquè la transició verda aporti una competitivitat realment sostenible, la indústria necessita accés a una electricitat abundant, assequible i descarbonitzada, i calen esforços addicionals en aquest sentit. El Laboratori de Geografia d'Energia i Indústria ajudarà la indústria, els responsables polítics i les autoritats nacionals a planificar els canvis clau necessaris per descarbonitzar l'economia i donar forma als ecosistemes industrials en el camí cap a una transició climàticament neutra".

El Laboratori de Geografia d'Energia i Indústria es va anunciar al Actualització de l'estratègia industrial publicat el passat mes de maig. El laboratori va ser desenvolupat pel Joint Research Center de la Comissió en col·laboració amb la indústria rellevant. Donarà suport al desenvolupament de la via de transició i el full de ruta comú de tecnologia industrial per a l'ecosistema de les indústries intensives en energia. Hi ha accés gratuït al Laboratori de Geografia d'Energia i Indústria aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències