Connecteu-vos amb nosaltres

Metà

Comunicat de premsa conjunt UE-EUA sobre el compromís global de metà

COMPARTIR:

publicat

on

La Unió Europea i els Estats Units han anunciat el Global Methane Pledge, una iniciativa per reduir les emissions mundials de metà que es posarà en marxa a la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP 26) al novembre a Glasgow. El president Biden i la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, van instar els països del Fòrum de les principals economies sobre energia i clima (MEF) dirigit pels Estats Units a unir-se a la promesa i van donar la benvinguda a aquells que ja han mostrat el seu suport.

El metà és un potent gas d’efecte hivernacle i, segons l’últim informe del Grup Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic, representa aproximadament la meitat de l’augment net de la temperatura mitjana global d’1.0 graus Celsius des de l’era preindustrial. La reducció ràpida de les emissions de metà és complementària a l'acció sobre el diòxid de carboni i altres gasos d'efecte hivernacle i es considera l'estratègia més eficaç per reduir l'escalfament global a curt termini i mantenir l'objectiu de limitar l'escalfament a 1.5 graus centígrads. 

Els països que s’uneixen a la promesa global de metà es comprometen a assolir un objectiu col·lectiu de reduir les emissions mundials de metà com a mínim un 30% respecte als nivells de 2020 el 2030 i avançar cap a l’ús de les millors metodologies d’inventari disponibles per quantificar les emissions de metà, amb un enfocament particular a les fonts d’emissions elevades. El compliment de la promesa reduiria l’escalfament en almenys 0.2 graus centígrads el 2050. Els països tenen perfils d’emissions de metà i potencial de reducció molt variats, però tots poden contribuir a assolir l’objectiu global col·lectiu mitjançant la reducció addicional de metà a nivell nacional i accions de cooperació internacional. Les principals fonts d’emissions de metà inclouen petroli i gas, carbó, agricultura i abocadors. Aquests sectors tenen diferents punts de partida i un potencial variable per a la reducció del metà a curt termini amb el major potencial de mitigació específica per al 2030 en el sector energètic. 

La reducció del metà ofereix avantatges addicionals importants, inclosa la millora de la salut pública i la productivitat agrícola. Segons l’avaluació global del metà de la Coalició per al clima i l’aire net (CCAC) i el Programa ambiental de les Nacions Unides (PNUMA), assolir l’objectiu del 2030 pot prevenir més de 200,000 morts prematures, centenars de milers de visites a urgències relacionades amb l’asma i més 20 milions de tones de pèrdues de collita l'any l'any 2030 en reduir la contaminació d'ozó a nivell del sòl causada en part pel metà. 

La Unió Europea i vuit països ja han manifestat el seu suport a la promesa global de metà. Aquests països inclouen sis dels 15 principals emissors de metà a nivell mundial i junts representen més d’una cinquena part de les emissions mundials de metà i gairebé la meitat de l’economia mundial.

La Unió Europea ha estat prenent mesures per reduir les seves emissions de metà durant gairebé tres dècades. L'estratègia de la Comissió Europea adoptada el 1996 va ajudar a reduir gairebé la meitat les emissions de metà procedents d'abocadors. En virtut del Tracte Verd Europeu, i per donar suport al compromís de la Unió Europea amb la neutralitat climàtica per al 2050, la Unió Europea va adoptar l'octubre de 2020 una estratègia per reduir les emissions de metà en tots els sectors clau que abasten l'energia, l'agricultura i els residus. La reducció de les emissions de metà en l'actual dècada és una part important de l'ambició de la Unió Europea de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle en un 55% com a mínim el 2030. Aquest any, la Comissió Europea proposarà legislació per mesurar, informar i verificar les emissions de metà , posar límits per a la ventilació i la flamarada, i imposar requisits per detectar fuites i reparar-les. La Comissió Europea també treballa per accelerar l’aprofitament de les tecnologies de mitigació mitjançant el desplegament més ampli de la “producció de carboni” als estats membres de la Unió Europea i mitjançant els seus plans estratègics de política agrícola comuna i per promoure la producció de biometà a partir de residus i residus agrícoles. Finalment, la Comissió Europea dóna suport al Programa Ambiental de les Nacions Unides (PNUMA) en la creació d’un Observatori Internacional de les Emissions de Metà (IMEO) independent per abordar la manca de dades i la transparència mundial en aquesta àrea, fins i tot mitjançant una contribució financera. L’IMEO jugarà un paper important a l’hora de crear una base científica sòlida per als càlculs d’emissions de metà i d’obtenir el compromís global de metà en aquest sentit.

Els Estats Units persegueixen importants reduccions de metà en múltiples fronts. En resposta a una Ordre executiva que el president Biden va emetre el primer dia de la seva presidència, l'Agència de Protecció del Medi Ambient (EPA) promulga nous reglaments per reduir les emissions de metà de la indústria del petroli i el gas. Paral·lelament, l’EPA ha pres mesures per implementar estàndards de contaminació més forts a les deixalleries i l’Administració de materials perillosos i seguretat per a canonades del Departament de Transports continua adoptant mesures que redueixin les fuites de metà de les canonades i instal·lacions relacionades. A instàncies del president i en col·laboració amb agricultors i ramaders dels Estats Units, el Departament d’Agricultura dels Estats Units està treballant per ampliar significativament l’adopció voluntària de pràctiques d’agricultura intel·ligent per al clima que redueixin les emissions de metà procedents de fonts agrícoles claus incentivant el desplegament de sistemes de gestió de purins millorats. , digestors anaeròbics, nous pinsos per al bestiar, compostatge i altres pràctiques. El Congrés dels EUA està considerant finançament suplementari que donaria suport a molts d’aquests esforços. Entre les propostes presentades al Congrés, per exemple, hi ha una iniciativa important per taponar i remeiar els pous i les mines de petroli, gas i carbó orfes i abandonats, cosa que reduiria significativament les emissions de metà. A més, els Estats Units continuen donant suport als esforços internacionals de mitigació del metà, especialment mitjançant el seu lideratge de la Global Methane Initiative i CCAC.

anunci

La Unió Europea i vuit països ja han manifestat el seu suport a la promesa global de metà:

  • Argentina
  • Ghana
  • Indonèsia
  • Iraq
  • Itàlia
  • Mèxic
  • Regne Unit
  • United States

Els Estats Units, la Unió Europea i altres primers partidaris continuaran reclutant països addicionals per unir-se al Compromís Global de Metà pendent del seu llançament formal a la COP 26.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències