Connecteu-vos amb nosaltres

Ocupació

La lliure circulació de persones: Cinc accions en benefici dels ciutadans, el creixement i l'ocupació a la UE

COMPARTIR:

publicat

on

abc_011_r1La responsabilitat conjunta dels estats membres i de les institucions de la UE de defensar els drets dels ciutadans de la UE de viure i treballar en un altre país de la UE es subratlla en un document de política que acaba d’adoptar la Comissió Europea. Per donar suport als esforços dels estats membres per fer-ho, el document de la Comissió descriu cinc accions concretes per enfortir el dret a la lliure circulació, alhora que ajuda els estats membres a obtenir els beneficis positius que comporta. El document de política aclareix els drets dels ciutadans de la UE a la lliure circulació i accés a les prestacions socials i aborda les preocupacions plantejades per alguns estats membres en relació amb els reptes que els fluxos migratoris poden representar per a les autoritats locals.

"El dret a la lliure circulació és un dret fonamental i va al cor de la ciutadania de la UE. Més de dos terços dels europeus diuen que la lliure circulació és beneficiosa per al seu país. Hem de reforçar-la i salvaguardar-la", va dir la comissària de Justícia, Viviane Reding. . “Sóc conscient de les preocupacions d'alguns estats membres sobre possibles abusos relacionats amb els fluxos de mobilitat. L’abús debilita el lliure moviment. La Comissió Europea està aquí per donar un cop de mà als estats membres per fer front a aquests reptes. És per això que avui la Comissió ha presentat cinc accions que ajudaran els estats membres a afrontar possibles casos d'abús i a utilitzar els diners de la UE per a la inclusió social de manera més eficaç. Treballem junts per salvaguardar el dret a la lliure circulació. Els ciutadans europeus compten amb això ".

El comissari d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió, László Andor, va declarar: "La Comissió es compromet a garantir que els ciutadans de la UE siguin, en la pràctica, capaços d'exercir els seus drets a treballar i viure a qualsevol país de la UE. Els estats membres i la UE han de treballar junts per garantir que les normes de moviment continuen maximitzant els beneficis per als nostres ciutadans i per a les nostres economies. La Comissió reconeix que pot haver-hi problemes locals creats per una gran i sobtada afluència de persones d'altres països de la UE a una àrea geogràfica concreta. Per exemple, poden posar tensió sobre educació, habitatge i infraestructures. Per tant, està disposat a col·laborar amb els estats membres i a ajudar les autoritats municipals i altres a utilitzar el Fons Social Europeu en tota la seva extensió ".

Amb més de 14 milions de ciutadans de la UE residents en un altre estat membre, la lliure circulació –o la capacitat de viure, treballar i estudiar a qualsevol lloc de la Unió– és el dret de la UE més estimat pels europeus. Els treballadors de la UE s’han beneficiat d’aquest dret des dels inicis de la Unió Europea, amb el principi consagrat en el primer tractat europeu de Roma del 1957.

La lliure circulació de ciutadans també és un component integral del mercat únic i un element central del seu èxit: estimula el creixement econòmic permetent a les persones viatjar, comprar i treballar a través de les fronteres i permetre a les empreses reclutar en un grup de talents més gran. La mobilitat laboral entre els estats membres contribueix a solucionar els desajustos de competències i llocs de treball en un context de desequilibris importants en els mercats laborals de la UE i un envelliment de la població.

Finalment, les normes de lliure circulació de la UE contenen una sèrie de garanties que permeten als estats membres evitar abusos.

La comunicació d’avui analitza l’impacte dels ciutadans mòbils de la UE en els sistemes de benestar dels estats membres d’acollida. Les proves factuals suggereixen aclaparadorament que la majoria de ciutadans de la UE que es traslladen a un altre estat membre ho fan per treballar. És més probable que siguin econòmicament actius que els nacionals i que tinguin menys possibilitats de reclamar prestacions socials. De fet, el percentatge de ciutadans mòbils de la UE que reben beneficis és relativament baix, en comparació amb els nacionals dels propis estats membres i els de fora de la UE (annex 3). A la majoria d’estats membres, els ciutadans mòbils de la UE contribueixen netament al sistema de benestar del país d’acollida.

anunci

La Comunicació estableix els drets i obligacions que tenen els ciutadans de la UE segons la legislació de la UE. Aclareix les condicions que han de complir els ciutadans per tenir dret a la lliure circulació, per beneficiar-se de l’assistència social i de les prestacions de seguretat social. Tenint en compte els desafiaments sorgits en alguns estats membres, també explica les garanties per combatre l’abús, el frau i l’error. També esbossa els instruments d’inclusió social disponibles per als estats membres i les comunitats locals que s’enfronten a pressions particulars relacionades amb l’entrada de ciutadans mòbils de la UE.

Per abordar les preocupacions d'alguns estats membres de la UE sobre l'aplicació de normes de lliure circulació sobre el terreny, la Comissió estableix cinc accions per ajudar les autoritats nacionals i locals a:

  • Lluita contra els matrimonis de conveniència: la Comissió ajudarà les autoritats nacionals a aplicar les normes de la UE que els permetin combatre els possibles abusos del dret a la lliure circulació mitjançant la preparació d’un manual sobre la resolució dels matrimonis de conveniència.
  • Aplicar les normes de coordinació de la seguretat social de la UE: la Comissió treballa estretament amb els estats membres per aclarir la "prova de residència habitual" utilitzada a les normes de la UE sobre coordinació de la seguretat social (Reglament 883 / 2004 / CE) en una guia pràctica que es produirà a finals de 2013. Els criteris estrictes d’aquesta prova garanteixen que els ciutadans que no treballen només puguin tenir accés a la seguretat social en un altre estat membre un cop s’hagin traslladat realment el seu centre d’interès Estat (per exemple, la seva família hi és).
  • Abordar els reptes d’inclusió social: ajudar els estats membres a utilitzar el Fons Social Europeu per combatre la inclusió social: a partir de l’1 de gener de 2014, com a mínim el 20% dels fons del FSE s’haurien de destinar a promoure la inclusió social i combatre la pobresa a cada estat membre.
  • Promoure l’intercanvi de bones pràctiques entre les autoritats locals: la Comissió ajudarà les autoritats locals a compartir coneixements desenvolupats a tot Europa per abordar millor els reptes d’inclusió social. La Comissió produirà a finals de 2013 un estudi que avaluarà l'impacte de la lliure circulació a sis ciutats importants. Convidarà alcaldes al febrer de 2014 a debatre els reptes i intercanviar les millors pràctiques.
  • Garantir l’aplicació sobre el terreny de les normes de lliure circulació de la UE: la Comissió també establirà a finals del 2014, en cooperació amb els estats membres, un mòdul de formació en línia per ajudar el personal de les autoritats locals a comprendre i aplicar els drets de lliure circulació dels ciutadans de la UE . Avui 47% dels ciutadans de la UE diuen que els problemes que es troben quan van a viure en un altre país de la UE es deuen al fet que els funcionaris de les administracions locals no estan prou familiaritzats amb els drets de lliure circulació dels ciutadans de la UE.

Fons

Fa 20 anys, el tractat de Maastricht va estendre el dret a la lliure circulació a tots els ciutadans de la UE, independentment de si són econòmicament actius o no. Les normes i condicions específiques aplicables a la lliure circulació i residència s’estableixen en una Directiva acordada pels estats membres el 2004 (2004 / 38 / CE).

Per al 56% dels ciutadans europeus, la lliure circulació és l’assoliment més positiu de la Unió Europea. De fet, cada vegada són més els europeus que es beneficien d’aquest dret i viuen en un altre estat membre de la UE: a finals del 2012, 14.1 milions de ciutadans vivien en un estat membre diferent del seu. A les enquestes de l’Eurobaròmetre, més de dos terços dels europeus (67%) consideren que la lliure circulació de persones a la UE té avantatges econòmics per al seu país (vegeu l’annex 1).

Tots els ciutadans de la UE tenen dret a viure en un altre país de la UE durant un màxim de tres mesos sense cap condició ni tràmit. El dret a residir més de tres mesos està subjecte a determinades condicions, en funció de l’estat de la persona al país amfitrió de la UE (vegeu MEMO / 13 / 1041 per a més detalls).

Més informació

Comissió Europea - lliure circulació de la UE

La lliure circulació de treballadors

Pàgina de Viviane Reding

Segueix Viviane Reding a Twitter: @VivianeRedingEU

Web de László Andor

Segueix László Andor a Twitter

Seguiu Justícia de la UE a Twitter: @EU_Justice

Subscriviu-vos al butlletí electrònic gratuït de la Comissió Europea sobre ocupació, assumptes socials i inclusió.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències