Connecteu-vos amb nosaltres

Ocupació

Expedient de treballadors: acord de vaga de negociadors del Parlament i del Consell

COMPARTIR:

publicat

on

153983808Els treballadors desplaçats temporalment a l'estranger per prestar serveis estarien millor protegits per un projecte de llei acordat informalment pels negociadors del Parlament i del Consell el 27 de febrer. Els negociadors del Parlament van reforçar l'esborrany per aclarir les normes per a les empreses, distingint la publicació genuïna dels intents d'eludir la llei, però també van donar als estats membres de la UE certa flexibilitat en la realització d'inspeccions de compliment.

El nou text té com a objectiu garantir que s’apliquin millor les normes sobre les condicions laborals dels treballadors desplaçats, tal com exigeix ​​la directiva del 1996, i evitar abusos.
“L'acord d'avui demostra que les institucions de la UE assumeixen les seves responsabilitats. El text proposat té com a objectiu garantir la protecció dels treballadors i aclarir les normes per a les empreses. Hem aconseguit un equilibri entre la llibertat de prestació de serveis i la protecció dels drets dels treballadors. Aquesta és una bona notícia tant per al mercat únic com per als treballadors desplaçats ”, va dir la relatora Danuta Jazlowiecka (PPE, PL).

"Gràcies al Parlament, es defineix clarament un fals treball" per compte propi "i, per tant, s'abordarà millor. Els estats membres tindran més flexibilitat a l'hora de fer controls, ja que, tot i que hauran de comunicar noves mesures d'inspecció a la Comissió Europea, però no tindran Per obtenir la seva autorització prèvia, els agents socials també participaran de manera més àmplia ”, va dir Pervenche Berès (S&D, FR), president de la Comissió d'Ocupació i Afers Socials.
Identificar publicacions genuïnes i prevenir abusos

El Parlament va aclarir les regles per ajudar els estats membres a avaluar si la publicació és autèntica o s’intenta eludir la llei.
Per determinar si una empresa realment subministra serveis a l'estranger, les autoritats nacionals podran determinar on està registrada, on paga impostos i contribucions a la seguretat social, on contracta treballadors desplaçats, on es desenvolupa la seva activitat empresarial i quants contractes té per contractar. serveis de subministrament.

Per avaluar si realment es realitza un desplaçament temporal dels treballadors, els estats membres podran determinar durant quant de temps es presta el servei i la data en què va començar el desplaçament. L'absència d'un certificat de seguretat social "A1" també pot indicar que el desplaçament no és genuí, diu l'esborrany acordat, que inclou un requisit per identificar els treballadors desplaçats.
Els estats membres que sospiten que un treballador és falsament "autònom" també poden comprovar si s'ha treballat i avaluar les relacions laborals, incloses la seva subordinació i remuneració, afegeix el text, a petició del Parlament.

Intensificar les inspeccions
Per garantir que la Directiva de 1996 s’apliqui correctament, l’acord inclou una llista de mesures nacionals de control, a les quals els estats membres, però, podrien afegir-ne de noves.

Tal com va proposar el Parlament, els estats membres haurien de comunicar noves mesures de control a la Comissió Europea, però això no constitueix un requisit d’autorització prèvia i deixa certa flexibilitat als estats membres.Fer complir els drets dels treballadors a les cadenes de subcontractació

anunci

En els casos en què es contracti treball a la indústria de la construcció, tant el contractista principal com els subcontractistes serien responsables solidàriament de qualsevol falta de pagament dels treballadors desplaçats o del respecte dels seus drets.
Clàusula de revisió

Un cop entrin en vigor les noves normes, els estats membres disposaran de dos anys per transposar-les a les seves lleis nacionals. La Comissió Europea hauria d'informar sobre la seva sol·licitud i, si cal, proposar mesures addicionals en els tres anys següents.

Propers passos
L'acord informal encara ha de ser aprovat pels representants permanents dels estats membres (COREPER), la Comissió d'Ocupació i Afers Socials del Parlament, el Parlament en general i el Consell. La votació del comitè tindrà lloc el 18 de març.

Procediment: codecisió, primera lectura

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències