Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Comissària Malmström satisfacció pels avenços en el procés de liberalització de visats amb Ucraïna

COMPARTIR:

publicat

on

UE-Ucraïna-news.kievukraine.info_"El camí d'Ucraïna cap a la liberalització de visats avança. Durant els últims mesos les autoritats ucraïneses han fet importants esforços per establir el marc legislatiu, polític i institucional necessari i complir els requisits de la primera fase del nostre diàleg sobre visats. Ja puc dir que, a partir de la nostra anàlisi, la legislació aprovada i altres mesures adoptades són suficients per considerar que Ucraïna ha estat capaç d'assolir els punts de referència de la primera etapa del Pla d'acció per a la liberalització de visats i suggereixo als meus companys de la Comissió que passem a la 2a fase, on comprovarem l'aplicació de totes aquestes normes, aquesta valoració es reflectirà en el proper informe de la Comissió, que s'adoptarà en breu.

"Donc la benvinguda i agraeixo aquests esforços i el compromís polític del govern ucraïnès. La recent adopció per part del Parlament d'Ucraïna de lleis en els àmbits de la seguretat documental, l'asil, la lluita contra la corrupció, la lluita contra la discriminació i la protecció de dades, així com altres mesures. , amb l'objectiu d'abordar les qüestions pendents identificades per la Comissió en el seu darrer informe de progrés. Aquest és un assoliment significatiu, un pas important en el procés que acostarà el país al seu objectiu de règim lliure de visats amb la UE. Però el dur treball no ha acabat. Ucraïna haurà de demostrar que totes aquestes normes s'apliquen a fons, en particular pel que fa a la discriminació, quan esperem que la reforma del marc de protecció s'acabi completament. La Comissió continuarà prestant assistència per tal de garantir historial complet de la implementació", va dir la comissària d'Afers Interns, Cecilia Malmström.

Fons

La millora de la mobilitat dels ciutadans en un entorn segur i ben gestionat és un dels objectius bàsics de l'Associació Oriental. Amb aquesta finalitat, la UE porta a terme diàlegs de liberalització de visats amb països socis interessats.

L’eina principal del diàleg és el pla d’acció de liberalització de visats, que s’adapta a cada país soci i s’estructura al voltant de quatre blocs relacionats amb i) la seguretat dels documents, inclosa la biometria; ii) gestió integrada de fronteres, gestió de migracions, asil; iii) ordre públic i seguretat; i iv) relacions externes i drets fonamentals.

El pla d’acció conté dos nivells de punts de referència: els punts de referència de la primera fase pel que fa al marc polític general (legislació i institucions), que han de preparar el camí per als punts de referència de la segona fase relacionats amb la implementació eficaç i sostenible de les mesures pertinents.

El diàleg de liberalització de visats UE-Ucraïna es va iniciar el dia 29 octubre 2008 i el VLAP es va presentar a Ucraïna el dia 22 de novembre 2010. En la seva última informe de progrés de novembre de 2013 (IP / 13 / 1085), la Comissió trobat que Ucraïna havia avançat substancialment en els quatre blocs del VLAP, en particular des de finals de 2012, accelerant la seva implementació i adoptant una sèrie de paquets legislatius substancials per abordar les llacunes identificades. Tanmateix, encara hi havia alguns requisits importants de la primera fase que s'havien de complir.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències