Connecteu-vos amb nosaltres

EU

GMB dóna la benvinguda a l'audiència de petició de Cammell Laird 1984: Els davanters al Parlament Europeu sobre 1 desembre

COMPARTIR:

publicat

on

at060713dmarnell-2“We are commemorating 30 years since the strike this month, and I am pleased that there is now a date for the Petition to be heard,” said GMB ex-Cammell Laird striker Eddie Marnell (A la foto).

Ha rebut la confirmació que la seva petició al Parlament Europeu s'ha considerat admissible i serà escoltada a la reunió del Comitè de Peticions on 1 de desembre de 2014. És probable que se n’assabenti 16h.

Edward Marnell, en nom de tots els vaguistes de Cammell Laird, va presentar una denúncia el juliol de 2013 al Parlament Europeu pel tracte injust que va donar als vaguistes de Cammell Laird el 1984 i la seva lluita per la justícia des de llavors. El 1984, aquests treballadors van emprendre una vaga oficial per la pèrdua de llocs de treball. Van ser acomiadats, empresonats 30 dies i es van rescindir tots els seus drets d’acomiadament i pensió. Des de llavors, han fracassat tots els esforços per localitzar documentació oficial relacionada amb la decisió de processar-los, la gravetat de la condemna per menyspreu, el seu empresonament a la presó Walton d’alta seguretat i la finalització de tots els drets laborals per part de l’empresa. El tracte injust als vaguistes de Cammell Laird constitueix un error judicial de sempre.

Des de 1984, hi ha hagut intents constants d’obtenir informació, incloses nombroses sol·licituds de llibertat d’informació als ministres de cap d’estat i de justícia del Regne Unit i autoritats relacionades, en relació amb la contravenció dels drets humans bàsics de les persones implicades segons les lleis, tractats i convenis europeus i internacionals establerts. Tot i així, els seus drets declarats de respecte al principi de llibertat, democràcia, respecte als drets humans i a les llibertats fonamentals i a l’estat de dret previst a l’art. 6 del Tractat de la Unió Europea han estat denegats.

Els vaguistes de Cammell Laird s’han dirigit al Parlament Europeu després d’haver esgotat els canals nacionals per obtenir informació per aconseguir justícia.

Eddie Marnell, petitioner and GMB Central Executive Council member, said: “I look forward to attending this hearing in the European Parliament as another step in what has been a long road to try to get justice. We are commemorating 30 years since the strike this month, and I am pleased that there now a date for the Petition to be heard.

“As I understand it, the EU Commission will be asked for information regarding the compatibility of such actions with the EC Treaty in force at the time as regards the recognition of the rights of trades unions and the right to strike, and a request is likely to be made to two European Parliament Committees for an opinion on the case (Justice & Civil Liberties and Employment Committees).

anunci

“We appreciate that this does not constitute a decision on the case of the Cammell Laird workers, at this stage. It simply means that the committee is requesting more information from the European Commission.

“After so long with so little information, any developments that might help shed some light on the decisions leading up to this blatant miscarriage of justice will be welcome.

“This process could take some time, as there is no set timeframe for a response from the Commission. I do not expect a response for at least 3-6 months, perhaps longer. But then we have already waited 30 years, and sadly some of my work colleagues are no longer with us to continue our fight for justice. That is why those of us who are left continue to turn every stone we can in our campaign for justice.”

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències