els drets humans i vigilància: Pot la UE garantir l'ús democràtic de les seves tecnologies?

20150121PHT11604_original"Hi ha una proliferació de tecnologies de vigilància arreu del món. És fàcil i probable que aquestes tecnologies, que podrien ser perjudicials tant pels drets humans com pels nostres interessos estratègics, poguessin caure en mans equivocades ", diu Marietje Schaake. El membre holandès de l'ALDE està elaborant un informe sobre l'impacte de la vigilància digital sobre els drets humans a tercers països, un tema que es va debatre sobre 21 January en una audiència organitzada per la comissió sobre comerç internacional i el subcomitè de drets humans.

Les tecnologies han contribuït a fer avançar els drets humans i potenciar els ciutadans i, a través d’un millor accés al coneixement, també han tingut un impacte positiu en l’educació i els mitjans de comunicació. Parlant en una audiència pública presidida per Elena Valenciano i Bernd Lange, les presidències de la subcomissió de drets humans i el comitè internacional de comerç, Marietje Schaake va dir que la UE ha de reconèixer els riscos per als drets humans en absència de polítiques intel·ligents.

"Tenim moltes lliçons valuoses dels esdeveniments dels darrers anys, com ara la revolta àrab o les revelacions de la NSA que han demostrat que les tecnologies de vigilància han perjudicat els interessos de les persones, la seva seguretat i els seus drets humans", va advertir a Schaake, que va subratllar la necessitat d'actualitzar. controls d’exportació amb noves tecnologies.

La primera part de l’audició pública es va centrar en el problema de controlar l’exportació de tecnologies europees a tercers països on es podrien utilitzar en la vigilància de moviments de protesta, individus i partits de l’oposició. D'altra banda, els experts van advertir que l'expansió del control de l'exportació pot tenir un impacte negatiu en els llocs de treball i la indústria i, en certa manera, pot ser un exercici inútil a causa de la disponibilitat de la tecnologia. El segon panell es va centrar en l’impacte de les tecnologies sobre els drets humans a tercers països.

Després de l’atac de Charlie Hebdo, hi ha hagut trucades per a més seguretat. Frank La Rue, ex ponent especial de l'ONU, va assenyalar que els estats tenen l'obligació de protegir els ciutadans i enfortir la seguretat. Va explicar que la vigilància es pot utilitzar d'acord amb les normes, però el problema és que hi ha una pèrdua de capacitat en el seguiment dels procediments. No obstant això, "la vigilància massiva és inherentment un abús de privadesa", va dir.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Parlament Europeu, drets socials, Vigilància

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *