Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Declaració del comissari Hahn i els eurodiputats Vajgl, Howitt i Kukan: acord a Skopje per superar la crisi política

COMPARTIR:

publicat

on

840"Donem la benvinguda al compromís amb un acord pels quatre principals partits polítics de l'antiga República Iugoslava de Macedònia després de les constructives negociacions a Skopje els dies 14 i 15 de juliol. La darrera ronda de converses va ser convocada pel comissari Hahn i facilitada pels membres del Parlament Europeu, Ivo Vaigl, Richard Howitt i Eduard Kukan, així com pels ambaixadors de la UE i els Estats Units a Skopje.

“Aquest acord es basa en l'acord del 2 de juny i inclou el retorn al Parlament per part de l'SDSM, l'organització del nou govern que prepara les eleccions que se celebraran el 24 d'abril de 2016 i el nomenament d'un fiscal especial per investigar les qüestions que envolten o es plantegen. des de la intercepció de comunicacions. Després de diversos mesos de diàleg facilitat, donem la benvinguda al fort compromís dels líders polítics amb la integració euroatlàntica i la perspectiva europea. Aquest és un pas important per superar la crisi actual i per abordar els principals reptes als quals s'enfronta el país. Els líders polítics del país han d'aplicar ràpidament l'acord de bona fe. Estem disposats a treballar amb totes les parts per garantir la plena implementació de tots els aspectes d'aquests compromisos, incloses les recomanacions urgents de reforma de la Comissió sobre qüestions sistèmiques d'estat de dret.

La Comissió Europea i els eurodiputats seguiran de prop la implementació d’aquest acord en els propers mesos. El progrés es discutirà, entre altres coses, en una reunió del diàleg d’adhesió d’alt nivell que tindrà lloc al setembre amb la participació de totes les parts signants i de la societat civil.

PROTOCOL de l'acord de 2 de juny de 2015

A l'Acord del 2 de juny, article 6, primer guió, s'indica:

"El 10 de juny, les parts acordaran l'organització exacta del govern que prepara les eleccions". El 19 de juny, els líders van tornar a confirmar per escrit el seu compromís amb l'esmentat acord i van acordar continuar les discussions.

Aquest Protocol completa el primer guió de l'article 6. Formarà part integral de l'Acord del 2 de juny.

anunci

Les parts subscrites acorden el següent:

1. L’1 de setembre de 2015, l’SDSM tornarà al Parlament, tal com s’estableix en el segon guió de l’article 6 de l’Acord del 2 de juny.

2. El 20 d'octubre de 2015, un nou ministre de l'Interior serà nomenat prèvia designació per SDSM i prèvia consulta amb VMRO-DPMNE i DUI. Aquest ministre serà un nomenament tècnic.

3. El 20 d'octubre de 2015 es designarà un nou ministre de Treball i Afers Socials, prèvia designació de l'SDSM. 4. El 20 d'octubre de 2015 es designaran nous subministres addicionals per als següents ministeris:

a. El Ministeri de l'Interior, prèvia nominació per VMRO-DPMNE

b. El Ministeri de Treball i Afers Socials, prèvia designació per VMRO-DPMNE

c. El Ministeri d'Hisenda, prèvia nominació per SDSM

d. El Ministeri d'Agricultura, Silvicultura i Subministrament d'Aigua, prèvia designació per SDSM

e. El Ministeri de la Societat de la Informació i Administració, prèvia designació per SDSM

Aquests subministres tindran ple dret de revisió i veto en els seus respectius ministeris en totes les qüestions legals, financeres i de personal relacionades amb l'organització de les eleccions. Tots els nous ministres i subministres esmentats romandran en les seves posicions en el nou govern esmentat a continuació.

5. El Govern en funcions presentarà la seva renúncia formal al Parlament a temps perquè permeti jurar el nou Govern el 15 de gener de 2016, 100 dies abans de les eleccions parlamentàries que se celebraran el 24 d'abril de 2016. El nou Govern estarà encapçalat per un nou primer ministre designat per VMRO-DPMNE. El seu programa de govern es limitarà a l'organització de les eleccions parlamentàries anticipades.

6. La norma anterior segons la qual el govern en funcions renunciarà a temps per deixar el càrrec 100 dies abans de les properes eleccions i que es designarà un nou govern s'aplicarà a les eleccions d'abril de 2016 i, després dels canvis legals necessaris, promulgat el més aviat possible, per a futures eleccions.

7. Les parts es comprometen a complir aquest Acord de forma plena i de bona fe. Els partits també es comprometen a evitar nous impediments, inclosos els relacionats amb la celebració d’eleccions el 24 d’abril de 2016.

8. El tercer guió de l'article 6 s'omple de la següent manera: després d'«acció immediata», s'afegeix el text següent:

“El 15 de setembre de 2015 hi haurà un nou fiscal especial amb plena autonomia per dirigir les investigacions que envolten i es derivin de la intercepció de comunicacions. Aquest fiscal especial serà nomenat per acord de les parts sotasignants.”

Skopje, 15 de juliol de 2015

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències